Food/ Sweets & Snacks

FOOD: Gegrilde vijgen met geitenkaas

vijgengeitenkaas

vijgengeitenkaas

Het is alweer bijna lente jongens! Dat betekent ook dat de vijgen weer terug gaan komen! Ik heb ze zelfs al zien liggen!
Van vijgen word ik altijd blij. Het doet me denken aan fijne vakanties in Kroatië, waar je lekker sappige vijgen in juli/augustus zo van de bomen plukt.
Je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Vijgen zijn al lekker van zichzelf, dus ik gebruik nooit al te veel ingrediënten wanneer ik met vijgen werk in de keuken.
Dit is een super simpel, maar chique gerechtje. Lekker als voorgerecht, of gewoon als snack!

 

Ingrediënten voor 4 personen:

– 4 verse vijgen
– 100 gram zachte geitenkaas
– 1 el balsamicoazijn
– 1 el honing/agavesiroop
– klein theelepeltje rozemarijn

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vijgen kruiselings in en druk ze iets open. Verbrokkel de geitenkaas en vul de vijgen hiermee.
Maak een dressing van de honing en balsamicoazijn.
Zet de vijgen in een ovenschaal en zet ze voor 6 – 8 minuten in de oven.
Verdeel de vijgen over kleine bordjes en schenk de dressing van binnen naar buiten in een klein straaltje. Druppel het vervolgens op het bord.
Bestrooi nog met een klein beetje rozemarijn en serveer direct.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply