Diner/ Food/ Koolhydraatarm

Gevulde courgette (Griekse stijl) met tzatziki

gevulde courgette

Vinden jullie Grieks eten ook zo lekker? Heerlijk vind ik het. De gerechten zijn lekker gekruid en in combinatie met een frisse tzatziki wordt het alleen nog maar beter :) Voor dit recept met gevulde courgette heb ik me laten inspireren door de heerlijke Griekse keuken. Ik gebruikte voor het gehakt kruiden die in Griekenland veel gebruikt worden. Natuurlijk werd het afgemaakt met feta en tzatziki! Het recept maakte ik tijdens mijn tweede budgetweek, goed voor de portemonnee dus :) Ook fijn: dit recept is koolhydraatarm als je er geen rijst bij serveert!

gevulde courgette

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 200 gram gehakt
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl munt, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el tomatenblokjes
  • Feta kaas, verkruimeld
  • Peper en zout
  • Eventueel: rijst om er bij te serveren

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in de lengte door de helft. Hol de courgette uit, zodat het een soort bootjes worden. Het vruchtvlees kun je in blokjes snijden om later mee te bakken.
Rul het gehakt en kruid het met de oregano, rozemarijn, paprikapoeder, munt en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Bak het gesnipperde uitje mee, tot het glazig is. Bak ook de overgebleven blokjes courgette mee. Voeg 2 el tomatenblokjes toe en laat het even staan.
Vet ondertussen een ovenschaal in en leg hier de courgettes in. Vul ze met het mengsel en strooi er de feta overheen. Zet het in de oven voor ongeveer 20 minuten. Maak ondertussen de tzatziki.

gevulde courgette

Ingrediënten Tzatziki:

  • 1/2 komkommer
  • 1 el olijfolie
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Munt, fijngesneden
  • Citroensap
  • Peper en zout

Verwijderd de zaadlijsten van de komkommer en rasp hem. Laat het vocht goed uitlekken, door de komkommer in een vergiet uit te drukken. Doe het in een kom en voeg de olijfolie en Griekse yoghurt toe. Meng het met een uitgeperst teentje knoflook, wat peper, zout, citroensap en fijngesneden munt. Klaar!

gevulde courgette

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Toon
    26 juni 2021 at 11:11

    Lekker zomers. Goed recept en mooie foto’s. Dat ga ik zeker eens proberen!

  • Leave a Reply