Diner/ Food/ Lunch/ Vegetarisch/Veganistisch

FOOD: Kleurrijke en frisse koolsalade

koolsalade

Officieel is het natuurlijk alweer lente! Daar lijkt het nog niet echt op, als we kijken naar het weer. Gister ochtend werd ik nog kletsnat geregend op de fiets. Fijn. Heel fijn. Wat is het toch leuk om weer terug te zijn in Nederland, haha. Ondanks het weer heb ik wel echte lentekriebels!! Ik ben druk bezig om moestuintjes te creëren in de vensterbank, heb narcissenbollen op de tafel staan én ik maak iets zonnigere en lichtere gerechten. Zoals deze frisse koolsalade! Zo lekker! Het deed me denken aan een mooie lente-BBQ-dag… Die associatie was waarschijnlijk ook te danken aan het speklapje die ik erbij at, die gaan sowieso áltijd op de BBQ bij ons. Heerlijk.

 

koolsalade
Deze koolsalade at ik ook op mijn gluten- en lactosevrije dag, wat een opdracht was voor school. Ik heb dus lactosevrije producten gebruikt van Alpro, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. In dit recept gebruiken we gewoon lekker zuivel. Als je niet tegen lactose kan, zou je de yoghurt dus kunnen vervangen voor Alpro naturel yoghurt!
De salade is lekker fris door de citroen en als hij goed koud is, is hij nog éxtra lekker!

 

Ingrediënten voor een grote koolsalade (zo’n 4 personen):

  • 150 gram witte kool, in reepjes fijngesneden
  • 150 gram rode kool, in reepjes fijngesneden
  • 75 gram wortel, julienne
  • 100 gram mayonaise/Yogonaise/halvanaise
  • 2 el yoghurt
  • Handje rozijnen
  • 1 el azijn
  • Citroenrasp + sap, halve citroen

Meng alles door elkaar en zet het voor een paar uurtjes in de koelkast om goed koud te worden. Serveer bij gebakken krieltjes en een lekker stuk vlees. Ook super lekker als een bijgerecht op een BBQ!

 

Koolsalade2

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply