Diner/ Food

FOOD: Kroatische Cevapcici

Mijn eerste volle dag terug in Nederland zit er alweer op.
En het viel meteen tegen! Wat een herfstweer was het zeg, jeetje.
Kom je van een land met 40 graden in een land waar het alleen maar regent en vast niet warmer was dan 20 graden!
Gelukkig wordt het de rest van de week weer “zomer”, zeggen ze. Eerst zien, dan geloven!
Om mij terug te wanen in de tropische temperaturen van Kroatië, deel ik vandaag een Kroatisch recept!

 

cevapcici 2
Iets wat je overal wel kunt eten in Kroatië. Net als dat je hier broodjes kebab haalt, haal je daar een broodje cevapcici.
Of gewoon een bord cevapcici met ajvar en djuvec! HEERLIJK!
Cevapcici zijn kleine worstjes en zijn goed gekruid. Normaal zijn ze langwerpig, maar Ronald maakte ze een beetje anders.
De knoflook hadden we ook vrij grof gehouden.
Djuvec is de heerlijke rijst met tomatensaus wat vaak erbij geserveerd wordt.
Ajvar ken je vast wel, het is een oranje saus gemaakt van gegrilde paprika’s en aubergine! Daar maakte ik ook eens recept van op mijn oude blog, zie HIER!
Dit recept voor cevapcici is voor 4 personen, dus als je met z’n 2en bent kun je de helft lekker invriezen voor een ander keertje!

 

Ingrediënten, voor 4 personen:

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 el bloem
  • 3 teentjes uitgeperste of fijngesneden knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el verse fijngesneden peterselie
  • 1 el cayennepeper
  • 1 ui
  • Peper en zout (ongeveer 2 tl zout)

Voeg alles (behalve de ui) samen in een kom en meng het goed door elkaar. Draai van het gehakt kleine, lange worstjes.
Verhit een beetje olijfolie in een grillpan en grill ze totdat ze rondom bruin en gaar zijn. Dit duurt zo’n 6 minuten.
Snijd de ui in ringen en serveer het bij de worstjes met wat ajvar!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Cevap kenner
    27 oktober 2017 at 18:28

    Sinds wanneer zijn cevapi kroatisch?
    En nog even iets, cevapi worden gemaakt van een gelijke mix: lams gehakt, kalfsgehakt en rundgehakt
    Er gaat zeker geen paprika poeder of cayenne peper in en ook geen peterselie of bloem.
    Sorry maar je recept klopt totaal niet!

    • Reply
      CozyMess - Kim
      30 oktober 2017 at 10:15

      Jammer dat je alleen commentaar kan leveren en niet aangeeft hoe het dan wél moet, volgens een “cevap kenner”. Er blijven weinig ingrediënten voor de cevapcici over als ik jou moet geloven. Lijkt me sterk dat het alleen bestaat uit gehakt. Ben erg benieuwd naar jouw recept!!

  • Reply
    Laura
    7 augustus 2015 at 10:13

    Dat ziet er lekker uit! Ga ik een keertje proberen

    • Reply
      CozyMess - Kim
      7 augustus 2015 at 14:19

      Dat zou ik super leuk vinden! Ik ben benieuwd wat je er van vindt! :D

    Leave a Reply