Diner/ Food/ Lunch/ Vegetarisch/Veganistisch

FOOD: Maissoep met kokos (budget)

maissoep

Wanneer je maar weinig geld hebt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, is soep altijd een uitkomst. Soep is natuurlijk super (haha ik schreef per ongeluk “soeper”) makkelijk om te maken, goedkoop en vaak ook gezond! En nee, het hoeft niet per se een tomatensoep of groentebouillonsoep te zijn… Wat dacht je van een maissoep?! Deze soep heb ik gemaakt met kokosmelk en ik denk dat de soep daardoor enorm goed vulde. Eet er een paar sneetjes geroosterd brood bij en je bent klaar. Deze vegetarische optie is het allergoedkoopste natuurlijk, maar je kunt het ook eens proberen met stukjes kip of wat garnalen er doorheen!

 

maissoep

 

Ingrediënten voor 3-4 koppen maissoep:

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tl kurkuma
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl kardemom
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • 500 gram mais
  • 350 ml kokosmelk (= 2 kleine blikjes)
  • Verse koriander
  • Bosuitje

Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en de kurkuma, gemberpoeder, kardemom en chilipoeder even mee. Giet de bouillon erbij. Voeg de maiskorrels en kokosmelk toe. Laat het zo eventjes pruttelen.
Zet het vuur na 15 minuten uit en laat het een beetje afkoelen. Pureer het geheel tot een gladde massa met de staafmixer/blender.

Garneer de soep met fijngesneden koriander en bosui!

 

maissoep

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Dear Monday #37 - CozyMess
    21 juni 2016 at 17:22

    […] en dat vind ik niet zo lekker :p Maar goed, wat was dan wél het lekkerste wat ik gegeten had? De maissoep met kokos! Daarvan staat het recept al online zelfs. Ik vond hem echt heel lekker :) […]

  • Leave a Reply