Diner/ Food

FOOD: Pad Thai met krokante garnalen

pad thai

Pad Thai, je hebt er vast eens van gehoord! Het is een super populair Thais noedelgerecht, die je waarschijnlijk op elke hoek van de straat in Thailand kunt krijgen. Ik ben zelf nog nooit in Thailand geweest (helaas), dus ik weet niet hoe de authentieke Pad Thai smaakt. Wél eet ik het graag in Thaise restaurantjes, heeeeeerlijk. Ik vond het tijd om zelf een keer dit noedelgerecht te gaan maken. Voor de basis gebruikte ik het recept van Culy, die ik zo lekker vond dat ik hem nu met jullie deel :)
Let op: ik heb niet dezelfde hoeveelheden als het originele recept gebruikt.

De ene keer eet je Pad Thai met kip, de andere keer met tofu, maar nu kozen wij voor garnalen. En niet zomaar garnalen! Dit waren de lekkerste garnalen die ik ooit klaargemaakt had ;) Echt! Oké het kost even wat tijd, maar ze zijn wel goddelijk lekker!!! Je kunt er ook voor kiezen om de garnalen zonder iets gewoon mee te bakken met de pad thai. Ook lekker ;)

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram rijstnoedels
  • Wokolie
  • 4 el tamarinde pasta
  • 60 ml vissaus
  • 80 ml honing
  • 2 el rijst(azijn)
  • Rode peper flakes
  • 1 bosuitje, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei, los geklutst
  • 100 gram taugé
  • Handje geroosterde pinda’s, grofgehakt
  • Verse koriander, fijngehakt
  • 1 limoen
  • Eventueel: Sriracha saus

Voor de garnalen:

  • 200 gram gepelde garnalen
  • 1 ei, los geklutst
  • 2 el bloem
  • 1 tl knoflookpoeder (maar meer kan ook, beetje op smaak!)
  • 60 gram panko
  • Peper en zout
  • Olie om in te frituren

Pad Thai:
Bereid de noedels volgens de verpakking. Wanneer ze klaar zijn besprenkel je ze met een beetje olie. Hussel het door elkaar en zet weg.
Breng in een klein sauspannetje de tamarinde pasta, vissaus, honing en azijn op laag vuur aan de kook. Roer er naar smaak rode peper flakes aan toe en haal het van het vuur.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg 3 el wokolie toe. Voeg de knoflook en de helft van het bosuitje toe en bak het 1 minuut. Voeg het losgeklutste ei toe en roer het er doorheen.
Voeg nu de taugé en uitgelekte noedels toe. Giet de saus uit het pannetje erbij (proef even hoeveel je erbij wilt, misschien is alles te veel) en wok het geheel nog kort.
Serveer het met de krokante garnalen, de pinda’s, koriander en partjes limoen. Ook lekker met Thaise Sriracha saus!!

Garnalen:
Doe de geklutste ei, bloem en panko alledrie in een aparte kom. Doe flink wat zout, peper en knoflookpoeder bij het ei. Verhit alvast een wadjang/wok om te frituren.
Schep de garnalen eerst door het bloem, dan door het ei en als laatst door de panko.
Leg de garnaal in de wadjang, keer hem om en schep hem er uit met een schuimspaan als hij bruin is. Dit gaat best snel! Laat het uitlekken op keukenpapier. Doe dit met alle garnalen. Wel de eerste even proeven of er genoeg zout, peper en knoflook bij zit :) Zo niet, voeg dan nog een beetje toe aan het ei!

 

pad thai

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Wim
    21 februari 2018 at 14:13

    Je hebt ‘n mooie blog met lekkere en originele recepten️
    Alleen jammer dat je geen nieuwsbrief hebt..

  • Leave a Reply