Diner/ Food

FOOD: Pasta met gegrilde groenten

pasta gegrilde groenten

 

Daar kom ik weer met een recept voor pasta hoor! Kan er niks aan doen, ik vind het gewoon zo lekker haha.
En dit recept gebruik ik vaak als ik van mijn restjes groenten af wil. Ideaal! Ik houd er namelijk echt niet van om eten weg te gooien. Dat vind ik zo zonde!
Door het grillen van groenten krijgt het een heerlijke volle smaak en het wordt lekker zacht. Je hoeft er ook even niet naar om te kijken, wat ook wel fijn is.
In dit recept gebruik ik aubergine, courgette, cherrytomaatjes en knoflook. Maar wil jij er andere groenten erbij doen? Geen probleem natuurlijk.
Wortel, pompoen, paprika, mais, het kan allemaal.
Ik deed er ook een beetje gehakt doorheen, omdat ik erg veel gehakt had. Dat hoeft natuurlijk niet! Een vegetarische variant is ook erg lekker.
Wat vind jij lekker om te grillen?

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram volkoren pasta, naar keuze
  • 200 gram mager rundergehakt (eventueel)
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 3 handjes cherrytomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 tl groene pesto (liefst homemade)
  • Blaadjes basilicum
  • Oregano
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden op de grillstand.
Snijd de courgette en aubergine in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Pel 3 knoflook teentjes en snijd in tweeën.
Leg bakpapier op een bakplaat. Leg de groente en knoflook hier op, het liefst zoveel mogelijk uitgespreid (zo min mogelijk over elkaar).
Bestrooi de groenten lekker met aardig wat oregano en paprikapoeder, grof zeezout, versgemalen peper en eventueel een beetje cayennepeper.
Druppel nu een beetje olijfolie over de groenten. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven.

Kook de pasta volgens de verpakking.

Snijd ondertussen een ui fijn en bak deze met 1 teentje geperste knoflook, tot de ui glazig is.
Rul nu het gehakt erbij en breng het op smaak met zout, peper, paprikapoeder en oregano.

Kijk eventjes hoe het gaat met de groenten na 20 minuten. Kan het nog wat langer? Doe het dan nog een paar minuten langer.
Draai de groente eventueel even om.

Als de groenten klaar zijn, kan deze toegevoegd worden aan het gehakt en ui. Voeg de groene pesto toe en de gekookte pasta.
Meng het goed door elkaar. Serveer het met een paar blaadjes basilicum en eventueel geraspte Parmezaanse kaas!

 

gegrilde groenten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply