Diner/ Food

FOOD: Spaghetti Carbonara

spaghetticarbo

 

Als er IETS comfort food is, dan is dat voor mij wel pasta.
Het is vaak zó makkelijk en snel klaar te maken. Ja, ik word er echt blij van.
Ik at vooral spaghetti bolognaise, maar hier ben ik een beetje op uitgekeken.
Elke keer probeer ik wel wat anders te bedenken. Zoals deze Fussili con spinaci e pancetta (gewoon een duur woord voor: fussili met spinazie en spek).
Die is ook echt “to die for”! Echt! Nog niet geprobeerd? NEE?????? Oh man, echt doen!

Goed… verder met dit recept. Spaghetti Carbonara kent denk ik iedereen wel. Je hebt het heus wel eens gegeten.
Maar, heb je het ook ooit zelf gemaakt?
Ik geef eerlijk toe dat dit de eerste keer was dat ik het zelf heb gemaakt. Natuurlijk heb ik het wel vaker gegeten.
Mijn moeder maakte het weleens. Heerlijk.

 

spaghetticarbo3

 

Carbonara kun je maken met of zonder room. Ook wordt de ene keer hele eieren gebruikt en de andere keer alleen de eidooiers.
Oorspronkelijk wordt er pecorino gebruikt in carbonara saus. Pecorino is een Italiaanse schapenkaas.
Tegenwoordig wordt er ook veel Parmezaanse kaas gebruikt.
Soms wordt het spek afgeblust met witte wijn.
Je merkt het al, er is niet echt één recept voor spaghetti carbonara. Zelf heb ik dan ook meerdere recepten door elkaar gebruikt en maakte ik mijn eigen versie.
Ik vond het heerlijk en ik hoop jij ook!

 

pastacarbonara

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 175 gram magere spekblokjes
  • 100 gram slagroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eierdooiers
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 takje peterselie
  • Versgemalen peper
  • Olijfolie

Bak de spekblokjes, ui en de knoflook in een koekenpan tot de ui glazig is.
Kluts ondertussen de 2 eierdooiers samen met de slagroom en een beetje peper.
Voeg nu ook de Parmezaanse kaas toe aan het eimengsel.
Kook de spaghetti “al dente” (beetgaar) volgens de verpakking. Giet af en voeg een eetlepel olijfolie toe. Roer goed door elkaar.
Voeg de spekjes, ui en knoflook toe aan de spaghetti.
Roer het eimengsel goed door de spaghetti en blijf een minuutje roeren. Het ei begint te stollen.
Versnipper wat peterselie en eventueel nog een beetje verse zwarte peper er overheen.
Lekker met een wit wijntje!

 

spaghetticarbo2

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    TOP 3: Recepten in September | CozyMess
    25 september 2015 at 16:18

    […] 3. Spaghetti Carbonara. De spaghetti carbonara heeft een terechte plek in de top 3 gekregen, want wat is dat toch lekker! Het is een simpel recept die iedereen kan maken, maar waar je ontzettend blij van wordt! Echte comfortfood! […]

  • Leave a Reply