Food/ Sweets & Snacks

FOOD: Spicy Salsa Saus + Tortilla Chips

Nacho Salsa

Deze super lekkere salsa en nachochips maakte ik afgelopen zomer voor een picknick met vriendinnetjes. Het viel erg in de smaak! Zo erg, dat ik naar huis gestuurd werd om er meer te maken ;) Weet waar je aan begint dus!
In dit recept maak ik voor de chips gebruik van kant en klare tortilla vellen, omdat ik zelf geen nachos chips meer in huis had! Dit is dus een prima noodoplossing, het kost alleen even net wat meer werk. Tortilla vellen zijn onwijs makkelijk zelf te maken, dus waarschijnlijk vind je daar ook nog wel een receptje van terug op mijn blog!

 

Ingrediënten voor de salsa saus:

  • 1 hete peper
  • 1 blikje tomatenblokjes of 3 grote tomaten
  • 1 handje koriander
  • 1 citroen (met limoen is het ook erg lekker)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el cayenne peper
  • 1 el paprika poeder (mild)
  • Naar smaak wat Jalepeno pepers
  • Zout en peper (naar smaak)

Snijd alles grof (behalve de citroen) en gooi het in de blender met de sap van de citroen! Laat het het liefst een nachtje in de koelkast staan, de volgende dag is hij namelijk nog lekkerder.

 

Ingrediënten voor tortilla chips:

  • Tortilla’s (mijn voorkeur gaat uit naar volkoren)
  • Zeezout
  • Cayenne peper
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie
 Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tortilla’s op elkaar en snijd er 8 “pizzapunten” van. Leg deze plat op een bakplaat met bakpapier. De punten mogen elkaar niet overlappen.
Strijk over elke punt een beetje olijfolie met een kwastje. Strooi hier overheen de kruiden en zout.
Leg de bakplaat in het midden van de oven en wacht ongeveer 4 minuutjes tot ze bruin zijn. Als ze nog niet bruin zijn, laat ze dan iets langer in de oven. Ze moeten een beetje krokant worden.
Het beste kun je er bij blijven, want de ene keer gaat het sneller dan de andere keer heb ik gemerkt. Laat ze niet verbranden!
Ook lekker om er nog een beetje geraspte kaas over te strooien voor je het de oven in doet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply