Diner/ Food/ Koolhydraatarm/ Vegetarisch/Veganistisch

FOOD: Thaise “Zoodles”

zoodles

Jongens! Ik heb weer een leuk koolhydraatarm recept. ZOODLES! “Wat is dat nou weer?” denk jij? Het lijkt op het woord “noodles”, maar dan gemaakt van zucchini (het Engelse woord voor courgette)! Zoodles zijn dus koolhydraatarme noedels van courgette! Hoe leuk is dat? Nu kan je gewoon noedels blijven eten, ook al volg je een koolhydraatarm of glutenvrij dieet :) VEEL beter en lekkerder dan die vieze koolhydraatarme “nep noedels” gemaakt van… rubber ofzoiets. Nouja, zo smaken ze in ieder geval. Wat je er wel voor nodig hebt is een Spirelli of een julienne snijder. Zelf heb ik een Spirelli en ik vind het zo’n tof ding! Ik heb er ook al “courgetti” mee gemaakt, waarvan je het recept hier kan checken :) Heb je niet zo’n zin om een Spirelli aan te schaffen? Ik raad het je toch heel erg aan ;) Maar, voor deze koolhydraatarme lasagne (coursagne, wat een namen hè? HAHA!) heb je hem niet nodig én is ook heel erg lekker!

 

zoodles

 

Oh btw, dit recept is vegetarisch. Don’t worry, je kan natuurlijk gewoon kip toe voegen als je per se vlees wilt eten. Ik raad je zelfs aan om iets van vlees of vleesvervanger erbij te eten, omdat het zoodle recept zelf erg weinig calorieën bevat (zie onderaan deze blog). Tempeh of tofu erbij is erg lekker! Ik denk dat het ook een super goede combi is met deze spring rolls! Binnenkort zal ik ook een lekker recept posten voor saté, die kan Ronald namelijk heel goed maken ;)

 

zoodles

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Stukje gember, fijngesneden
  • 1 puntpaprika, heel klein gesneden
  • 2 handjes verse rode kool, fijngesneden
  • Bosje koriander, fijngesneden
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • Handje pinda’s, gehakt
  • 1/2 limoen
  • Sriracha
  • Olijfolie

“Spiralize” de courgette en wortel. Zet even opzij.
Bak ui, knoflook en gember in een beetje olijfolie in een wok. Voeg de paprika en 1 handje rode kool toe wanneer de ui glazig is. Wok dit een paar minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de zoodles toe en wok het geheel voor 4 minuutjes.
Verdeel de zoodles over 2 borden. Garneer met de overgebleven rode kool, fijngesneden koriander, sesamzaad en wat fijngehakte pinda’s. Knijp een beetje limoensap uit over de borden en serveer het met Sriracha saus (of sweet chili saus!).

Klaar! :)

 

zoodles

 

Voedingswaarde:
Energie: 262 kcal
Vet: 15 gram
Eiwit: 7 gram
Koolhydraten: 25 gram

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    15x Kerstcadeaus onder de 30 euro - CozyMess
    6 december 2016 at 12:12

    […] – 20 euro Ohh dat ding is zo fijn, vertel ik uit eigen ervaring :p En zo leuk om courgetti of zoodles mee te […]

  • Reply
    Cheese and Chinese
    10 maart 2016 at 16:30

    Ik wilde al een tijdje een soort pad thai met zoodles maken, maar dit lijkt me ook erg lekker! Super leuk idee.

    • Reply
      CozyMess - Kim
      15 maart 2016 at 09:30

      Leuk! Dan zou je deze ook echt een keer moeten proberen :) Je merkt haast geen verschil, haha!

    Leave a Reply