Hotspots/ Life

Allerhande Kerstfestival 2016

allerhande kerstfestival

Een compleet kerstdiner is altijd hartstikke leuk om te organiseren, maar het is vaak wel lastig om iets fantastisch te bedenken. Afgelopen weekend bezochten Ronald en ik de tweede editie van het Allerhande Kerstfestival, om wat inspiratie op te doen! Ik had veel positieve verhalen gehoord over de eerste editie, dus we konden het dit jaar uiteraard niet overslaan. Van te voren had ik weinig verwachtingen, dus het Allerhande Kerstfestival heeft mij zeker verrast!! :) Laat ik je eens vertellen waarom.

 

allerhande kerstfestival

 

We beginnen even bij het begin. Het Kerstfestival is top geregeld. We konden de auto kwijt bij een P+R en vanaf daar pakten we de gratis pendelbus naar het Spoorwegmuseum. Er ging een pendelbus vanaf Utrecht Centraal, ook fijn!

 

allerhande kerstfestival

allerhande kerstfestival

 

Bij aankomst (wat zag het er mooi uit!) kregen we een plattegrond en een boekje met een ring er aan, er werd verteld dat bij elke stand een recept lag die je aan de ring kon hangen. Zo ging je naar huis met een leuk boekje vol heerlijke kerstinspiratie. Wat een fantastisch idee! :)

Ik raad trouwens wel aan om voor volgend jaar al vroeg te boeken, want wij waren te laat en konden alleen nog maar vanaf 16:00 uur naar binnen. Dan is het erg druk, wat jammer is. Je staat dan lang te wachten om iets te proeven en je raakt zo ook lastiger in gesprek met iemand van een foodstand. Leuker is om vroeg te gaan, rond 10:00 uur al. Je kunt namelijk niet eerder dan de gereserveerde tijd naar binnen, maar de mensen die om 10:00 uur binnenkomen, kunnenΒ wel tot aan het eind binnen blijven.

 

allerhande kerstfestival

 

Alles was ontzettend leuk en sfeervol aangekleed. Natuurlijk was het ook een fantastisch mooie locatie, het Spoorwegmuseum is al sfeervol van zichzelf. We kwamen vrijwel meteen binnen bij het wijngedeelte. Er waren velen wijnen te proeven. Denk wel een stuk of 100. Aan het begin kreeg je een wijnglas waarmee je elke wijn kon gaan proeven waar je in geΓ―nteresseerd was. Zo heb ik een ontzettend lekkere wijn leren kennen, die ik helaas vergeten ben te kopen haha. Wilde ik aan het eind doen, maar we waren zo moe en vol aan het eind.. Oeps… Maar er lagen overal kaartjes bij, die je mee kon nemen om de wijn te beoordelen. En alles is natuurlijk ook bij de Albert Heijn te koop, dus geen ramp… :)

 

allerhande kerstfestival

allerhande kerstfestival

 

Er was ook ontzettend veel eten te proeven. Van ontbijtideeΓ«n (wentelteefjes van ontbijtkoek!) tot aan sappen, ananas carpaccio, tiramisu, taarten, verschillende chocolade, hertenbiefstuk, vlees uit de Green Egg, kaassoorten, likeuren tot aan rode kool… Echt alles. Het meeste heb ik denk ik geproefd bij de chocolade- en wijnafdeling, hihi. Ja, dat was erg lekker… :) Na de chocolade zaten we erg vol, terwijl we de toetjesafdeling nog niet eens gehad hadden… Weinig toetjes geproefd dus, maar alles wat ik wel geproefd heb was erg lekker.

 

allerhande kerstfestival

allerhande kerstfestival

allerhande kerstfestival

 

Er was ook meer te doen dan alleen proeven en recepten verzamelen. Je kon er workshops volgen, naar live kooksessies van bekende koks kijken, naar muziekvoorstellingen kijken en er was zelfs een theater. Genoeg om je een aantal uur te vermaken dus! Een speelplaats en een draaimolen maakten het Allerhande Kerstfestival ook geschikt voor kinderen.

 

allerhande kerstfestival

allerhande kerstfestival

allerhande kerstfestival

 

Ik moet je wel eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik met veel inspiratie naar huis gegaan ben, omdat de recepten simpel zijn. Zelf vind ik het leuk om mezelf meer uit te dagen in de keuken. Wel heb ik er ontzettend van genoten en heb ik weer een leuk festival ontdekt! Volgend jaar zal ik zeker weer een bezoek brengen aan het Allerhande Kerstfestival! :)

 

allerhande kerstfestival

allerhande kerstfestival

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply