Life

Blogplannen voor 2017

blogplannen

Allereerst wens ik jou natuurlijk een super gelukkig nieuwjaar! :) Ik hoop dat 2017 een jaar wordt vol liefde, gezondheid, lekker eten, leuke activiteiten en mooie herinneringen. En ik hoop dat je je dromen mag waarmaken dit jaar! Ik in ieder geval één :) Ik zal je er in een later bericht meer over vertellen. Ik ga namelijk mijn plannen voor 2017 met jou delen. Op persoonlijk gebied en op bloggebied. En in dit artikel zal ik mij vooral gaan richten op mijn blogplannen :)

 

blogplannen

 

In mijn terugblik heb ik natuurlijk al alle leuke dingen gedeeld die ik in 2016 mocht gaan doen voor mijn blog. Hopelijk wordt 2017 net zo’n leuk blogjaar, maar leuke samenwerkingen met bedrijven kan ik natuurlijk niet echt plannen. Dat wordt vooral afwachten :) Wel kan ik gaan nadenken over wat ik zelf dit jaar wil gaan doen met mijn blog. En zo zijn mijn blogplannen voor dit jaar ontstaan! Ik zal ze even op een rijtje zetten.

Duurzaamheid.

Ik wil meer bezig zijn met duurzaamheid, want dat vind ik erg belangrijk. Door kleine veranderingen in het dagelijkse leven, kan je al zoveel betekenen voor de wereld. Wat dacht je van minder voedsel verspillen? Zelf gooi ik nog steeds iedere week te veel eten weg, wat natuurlijk hartstikke zonde is. Ook ben je al duurzamer bezig als je groenten en fruit koopt die uit ons eigen land komen. En natuurlijk zou iedereen ook meer seizoensproducten moeten gebruiken. Op CozyMess wil ik jou tips gaan geven hoe je duurzamer kan leven, want duurzaam leven kost echt niet zoveel moeite.

Besparen.

Eigenlijk valt dit een beetje samen met duurzaamheid, al zou je dat misschien niet snel denken… Maar wanneer je duurzamer gaat eten, bespaar je ook geld. Je denkt namelijk meer na over wat je koopt en hoeveel je koopt. Door bijvoorbeeld restjes in te vriezen, bespaar je geld en ben je duurzaam bezig. Natuurlijk zijn er nog meer tips om geld te besparen op je voeding en die zal ik dit jaar allemaal met je delen! Inclusief low budget recepten :) Want hoe leuk is het, om aan het eind van 2017 toch wat geld op je spaarrekening te hebben staan?

YouTube.

Na mijn filmervaring voor Honig, heb ik ervaren dat ik het heel leuk vind om bezig te zijn met filmen. Of ik nou voor of achter de lens sta, ik vind het geheel leuk. Daarom ga ik (gedeeltelijk samen met mijn zusje) dit jaar een aantal YouTube filmpjes maken. En nee, geen vlogs of dat soort dingen, maar recepten of reviews. Misschien ook wel reisfilmpjes, omdat dat weer past bij mijn persoonlijke plannen… Maar ik ga even kijken hoe ik dat ga doen :)

Vrijheid.

Begin vorig jaar blogde ik nog op 3 vaste dagen, dat liet ik later los en dat leverde veel vrijheid op. Voor mij werkt dat toch het beste! Ik zet gewoon iets online wanneer ik er tijd voor heb of wanneer ik iets leuks heb. Dat kan ook betekenen dat ik soms meer dan 3 artikelen online zet in de week. Om niks te hoeven missen kun je natuurlijk mijn Facebook pagina liken. Als ik een artikel online zet, komt er op mijn Facebook pagina meteen een bericht te staan. Zo ben je altijd op de hoogte van nieuwe artikelen!

Planning.

Ook heb ik plannen voor de planning :p Ik merkte dat ik afgelopen jaar te laat was met het maken van Halloween, Sinterklaas, kerst en Oud en Nieuw recepten. Daardoor zijn er weinig thema-recepten online gekomen en dat vind ik jammer. Ik moet dit dus al ver van te voren in gaan plannen. Misschien moet ik in augustus alvast beginnen met Sinterklaas recepten en in oktober voor kerstrecepten :p Niet dat ze dan al online komen natuurlijk, maar dan heb ik ze in ieder geval alvast klaar staan! Daarom moet ik ook maar al zo snel mogelijk beginnen met de recepten voor Pasen ;)

Lay-out.

Ik weet het, vorig jaar riep ik dit ook al en heb ik er niet veel mee gedaan… Maar dit jaar ga ik ECHT mijn lay-out van mijn website veranderen. Ik wil een strakker en overzichtelijker uiterlijk. Dat ik mijn lay-out wil veranderen betekent wel dat CozyMess een paar dagen even niet bereikbaar is, dus ik moet een periode zien te vinden dat dit het makkelijkste kan. Stiekem ben ik een week geleden al een beetje begonnen met veranderingen, door mijn logo aan te passen. Is dat je al opgevallen? :p

Reviews en hotspots.

Stiekem vind ik dit de leukste onderwerpen om over te schrijven, maar schrijf ik er amper over. Ik heb nog niet eens een review categorie! In 2017 wil ik echt meer reviews schrijven over boeken, producten, apparaten, etc. en meer leuke hotspots gaan toevoegen aan de lijst! Hopelijk kan dat gedeeltelijk ook door middel van samenwerkingen, want ik blijf een arme student ;) Maar wel altijd een eerlijke :)

DIY, interieur en reizen.

Dit zijn ook van die onderwerpen die ik heel erg leuk vind, maar waar ik weinig over blog. Ik twijfel ook al een tijd of ik hier over moet schrijven, omdat mijn blog toch meer bekend staat om een foodblog. Toch denk ik dat het wel kan en wil ik dit jaar een aantal creatieve ideetjes met je gaan delen en meer artikelen met handige tips voor in huis. En natuurlijk meer reistips! Dat laatste gaat sowieso goed komen, met mijn reisplannen van dit jaar :) Ook heb ik al een hoop ideeën voor interieur artikelen!

Minder vlees, meer groenten.

Dit is ook zo’n onderwerp wat goed aansluit op duurzaamheid en waarschijnlijk ook op het onderwerp besparen. Minder vlees en meer groenten. Vorig jaar heb ik een maand zonder vlees geleefd en dat beviel prima. Ik zei toen dat ik minimaal 2 of 3 dagen vegetarisch wilde gaan eten, maar dat werd al snel gewoon weer elke dag vlees. Jammer vind ik dat, want het is echt niet nodig om elke dag vlees te eten. Dit jaar gaan er meer vegetarische recepten online komen! Dan MOET ik wel vaker vegetarisch gaan eten, haha ;)

En zo denk ik dat ik een mooie lijst heb met blogplannen voor aankomend jaar! Natuurlijk heb ik nog meer plannen en ook al plannen voor lekkere recepten, maar die zal je vanzelf wel gaan zien of merken op mijn blog. Heb jij nog leuke ideeën voor mij waarover ik kan gaan bloggen? Heb je een onderwerp waar je meer over zou willen weten, of wil je specifieke recepten terugzien op CozyMess? Laat het me vooral weten!

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply