Ook al vind ik het hartstikke leuk om te experimenteren en te koken, ik merk toch dat ik vaak terugval op veilige en bekende ingrediënten.
Daar wil ik verandering in brengen! Begin dit jaar maakte ik een “bucketlist” van ingrediënten. Deze bucketlist deel ik nu met jullie. Hij bevat “nieuwe” ingrediënten die ik weinig of nooit gebruik in de keuken. Ik geef mezelf tot 31 december 2015 de tijd om minimaal 80% van deze lijst uit te proberen! Dat betekent dat ik er 13 van de 16 geprobeerd moet hebben!
Als ik iets heb gemaakt met een van deze ingrediënten en het was een succes, zal ik het recept hier natuurlijk met jullie delen ;)
Op naar de ingrediënten!
– Aardpeer – heb het pas wel in een restaurant gegeten door een mousse, maar nog nooit zelf klaargemaakt
– Artisjok – weleens gegeten op een pizza, maar daar houdt het dan ook bij op
– Bimi – ik heb meerdere keren gehoord en gelezen dat dit hartstikke lekker is, maar ben het nog nooit tegengekomen
– Durian – de stank van deze vrucht heeft me altijd tegengehouden om het te gaan eten of er überhaupt dicht bij in de buurt te komen
– Insecten! Sinds oktober 2014 verkopen ze bij de Jumbo eetbare insecten, interessant om eens uit te proberen!
– Koolraap – een echte wintergroente, die het goed blijkt te doen met kaas
– Koolrabi – ik weet pas sinds kort dat koolraap en koolrabi twee aparte dingen zijn. Schaam me diep…
– Linzen – eet ik eigenlijk nooit maar zijn goede eiwitbronnen
– Mierikswortel – lekker pittig! Zusje van de wasabi, dat groene spul wat je bij je sushi krijgt. Wasabi is alleen nog veel pittiger!
– Passievrucht – ik weet eigenlijk niet of ik dit ooit gegeten heb! Volgens mij niet. Erg hè….. dus daarom moet ik het maar eens eten!
– Pastinaak – eet ik eigenlijk ook nooit omdat ik het een moeilijke smaak vind hebben (weet niet waar mee te combineren)
– Pitahaya – ziet er super leuk uit maar nog nooit gegeten
– Rabarber – wordt vaak gebruikt in nagerechten maar…. wist je dat rabarber een groente is?!
– Saffraan – heb het al eventjes liggen maar nog niks leuks mee gedaan
– Schorseneren – een vergeten groente die ik wel eens uit wil proberen. Ze bevatten veel ijzer!
– Spruiten – als kind was het de grootste nachtmerrie die je op je bord kon krijgen. Daarna heb ik het eigenlijk nooit meer gegeten. Zal ik het nu wel lusten?
Ik denk dat ik zo wel een mooi lijstje heb van groenten, fruit en kruiden!
Ben benieuwd wat ik er van ga bakken ;)
Weten jullie nog leuke groentes of fruitsoorten die niet zo gebruikelijk zijn, maar ik wel zou moeten uitproberen? Of wil je heel graag een recept van een bepaald ingrediënt? Let me know! :)
4 Comments
Een overzicht van 2015 - CozyMess
1 januari 2016 at 18:35[…] heel 2015, dus ook die heb ik voor je op een rijtje gezet. Enne, hoe is het eigenlijk gegaan met de bucketlist die ik begin dit jaar […]
Dear Monday #12
14 december 2015 at 13:33[…] vind het nog steeds mega smerig. Haha sorry, ik heb het geprobeerd en ik kan het afstrepen van mijn “Food Bucketlist”. Ik verwerkte de spruitjes door de sajoer lodeh (Indonesisch, het is groente in kokosmelk), het […]
FOOD: Pastinaakpuree met kastanjechampignons - CozyMess
11 december 2015 at 10:46[…] je het je nog herinneren dat ik begin dit jaar een lijstje met ingrediënten postte, waarmee ik wilde experimenteren? Het was een van mijn eerste blogposts, haha. Tot nu toe […]
LIST: 10 dingen die ik deze zomer wil gaan doen | CozyMess
17 juli 2015 at 11:06[…] maakte ik een soort “bucketlist” met ingrediënten die ik nooit/weinig heb gebruikt. DIT lijstje. Ik daagde mezelf uit om deze ingrediënten (16 in totaal) voor het eind van het jaar te […]