Food/ Sweets & Snacks

Chocolademousse met Bailey’s

Chocolademousse met Bailey's

Het aftellen tot de kerst is nu ECHT begonnen! Ben je er al klaar voor?! Ik bijna! De cadeautjes zijn al binnen én ingepakt, ik moet alleen nog bedenken wat ik op tafel zet dit jaar. Eerste kerstdag gaan we lekker uiteten met Ronald zijn ouders, maar tweede kerstdag ga ik mijn moeder helpen met een lekker kerstdiner en tussen kerst en oud en nieuw geef ik zelf nog een driegangenmenu aan 8 personen! Hoewel ik het ontzettend leuk vindt om dingen te bedenken en te proberen, ben ik er haast nog niet aan toegekomen dit jaar. Wél weet ik wat ik als dessert op tafel zet, dat is uiteraard deze lekkere chocolademousse met Bailey’s!

Het leuke aan dit dessert is dat het super makkelijk te maken is. Een fluitje van een cent. Binnen een kwartier ben je klaar en doet de koelkast verder het werk. Net als elke andere mousse, moet je natuurlijk wel even wachten tot hij écht klaar is, maar dat uurtje is het wachten echt waard :) Een bijkomend voordeel is dat chocolademousse met Bailey’s prima van te voren te maken is. Maak het in de ochtend, zodat je je verder kan gaan richten op de andere gerechten! :)

Chocolademousse met Bailey's

 

Oh en verder: in dit recept gebruik ik melkchocolade, maar ik vind een mousse van pure chocolade nóg lekkerder. Echter, ik weet dat niet iedereen binnen mijn familie houdt van pure chocolade en daarom ben ik voor een veiligere variant gegaan (zeker als je voor 8 man moet koken, is dat wel een goed idee). Gebruik vooral pure chocolade als je denkt dat jouw visite dat wel waardeert :) De hoeveelheid is voldoende voor 4 personen, maar als je het in kleine glaasjes doet is het zeker genoeg voor 6 personen!

 

Ingrediënten Chocolademousse met Bailey’s, voor 4-6 personen:

 • 100 gram melk/pure chocolade
 • 40 ml melk
 • 3 el Bailey’s
 • 1 eierdooier
 • 1 el suiker
 • 250 ml slagroom

Hak de chocolade fijn en smelt deze in de magnetron.
Breng melk aan de kook. Klopt ondertussen de eierdooier met de suiker schuimig.
Voeg de hete melk toe aan het dooiermengsel, zet het even 1 minuutje terug op het vuur en roer door.
Haal het van het vuur af, voeg de Bailey’s en de gesmolten chocolade erdoorheen. Laat even afkoelen.
Klop de slagroom in een andere kom lobbig. Meng het voorzichtig door de chocolade, zonder al te veel luchtigheid te verliezen.
Giet de mousse in glaasjes/schaaltjes en zet het voor minimaal 1 uur in de koelkast.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Joseline van Veen
  27 december 2019 at 20:56

  Heerlijke, zijdezachte mousse! Mag van mij iets meer Baileys in, maar dat is smaak. Een aanrader!

 • Leave a Reply