Life/ Persoonlijk

Dear Monday #03

Heb je er ooit bij stil gestaan dat het woordje “mon” in “Monday” voorkomt? Nou leuk zul je zeggen, lekker boeiend?
Deze quote, ik kan helaas niet vinden van wie het is, heeft mijn kijk op de maandag helemaal veranderd! Lees maar eens:

Dear Monday, thanks for having the word “mon” in you. That’s french for “mine”. In case you weren’t aware, Monday, but it makes me think of you more as “my day” & frankly that sounds like a much more promising way to start the week.

Om deze reden heb ik de “Monday” bestempeld als onze dag!
En dat maakt “Monday” een hele goede dag om ons favoriete moment, gerecht, drankje, liedje, Pinterest plaatje, quote, een artikel op iemand anders z’n blog, film of een filmpje op YouTube, gedachte, geur, boek, kleurencombinatie, workout, of wat je dan ook gegeten/gezien/geroken/gedaan hebt afgelopen week, te delen met elkaar! Positiever en leuker kan je de week niet beginnen toch?

 

Het is eigenlijk helemaal niet zo makkelijk om te bedenken wat je een week geleden hebt gedaan. Ik denk dat mijn korte termijn geheugen alleen goed terug kan denken aan gister haha.
Maar deze dingen zijn wel blijven hangen:

Op het moment help ik een scoutinggroep met het organiseren van een Halloween tocht door het bos. Deze tocht wordt steeds bekender in heel Den Haag (en zelfs daarbuiten!), omdat het gewoon een hele leuke tocht is. Iedereen kan er aan meedoen, jij dus ook :)
We moesten dus ideeën bedenken hoe we het ook dit jaar mega geslaagd kunnen maken. En dat vind ik zo leuk om te doen! Ik kan er lekker mijn creativiteit in kwijt. We hebben echt iets super tofs bedacht, vind ik! Dus dat is het leukste wat ik deze week gedaan heb.

 

Een foto van vorig jaar. Op de dag van de Halloween tocht was ik ook jarig. Dus na afloop kreeg ik een milkshake haha

Een foto van vorig jaar. Op de dag van de Halloween tocht was ik ook jarig. Dus na afloop kreeg ik een milkshake haha. Je snapt misschien wel dat we heel gek werden aangekeken in de McDonald’s :P

 

De tofste aankoop van deze week heeft ook te maken met de Halloween tocht. We zijn op Marktplaats op zoek naar gratis spullen die we kunnen gebruiken ter decoratie van de tocht. Ik heb echt een enorm toffe tv gevonden! Een super oude. Zo een heb ik nog nooit gezien haha, komt echt van voor mijn tijd… geweldig!

 

tv

 

Afgelopen week heb ik twee cadeautjes ontvangen! En beide zijn super leuk! Ben er echt heel blij mee.
Het eerste cadeau kreeg ik van de BankGiroLoterij. Het kookboek van Uit Pauline’s Keuken, waar echt heerlijke dingen in staan….
En het tweede cadeau kreeg ik van mijn moeder: een hertje van hout. Ik had hem al een keer gezien in de winkel en toen zei ik tegen mijn moeder dat ik hem leuk vond. Dat had ze blijkbaar onthouden, want toen ze vrijdag spontaan langs kwam met mijn vader had ze hem meegenomen. Lief! <3

 

cadeautjemama

 

De leukste avond van de week was vrijdag. Toen ging ik bij een vriendinnetje eten met andere vriendinnetjes! Hartstikke gezellig. We gingen daarna spelletjes spelen en ik was er best goed in. De eerste ronde dan. Die had ik gewonnen. De tweede ronde had ik meer pech helaas haha.

 

Even een snelle foto gemaakt, vind het toch nog een beetje awkward om uitgebreid foto's te gaan maken van mijn eten waar andere mensen bij zijn haha......

Even een snelle foto gemaakt, vind het toch nog een beetje awkward om uitgebreid foto’s te gaan maken van mijn eten waar andere mensen bij zijn haha……

 

Het hele weekend was het prachtig weer… dus zaterdag hebben we heerlijk de Halloween route gelopen door het bos om alles door te nemen. Ik word zo blij van mooi weer! Het is alleen wel enorm koud aan het worden ook. We hebben alweer het winter-dekbed op bed liggen en ik kan mijn truien weer aan en mijn sjaals weer om haha. Dat vind ik stiekem hartstikke fijn.

 

sjaaltrui

Ik ben helemaal niet blond! :(

 

De leukste film die ik afgelopen week heb gekeken? Ehhh… ik moet eerlijk bekennen dat ik bij elke film in slaap gevallen ben. Niet omdat ze saai waren hoor, in tegendeel. We gingen een hele leuke film kijken maar na 15 minuten lag ik al te slapen. Zelfs maandag in de bios bij Black Mass (met Johnny Depp) kon ik mijn ogen echt niet openhouden. Erg he? Dus ik vind het een beetje lastig om te zeggen welke film ik nou leuk vond haha. We zijn wel begonnen aan een serie die ik nu al tof vind. “The returned”. Echt een bizar verhaal. Vier jaar geleden kwamen er scholieren om door een busongeluk en nu komen ze opeens allemaal terug. Levend. Waarschijnlijk. Niemand begrijpt er iets van natuurlijk. De “dode” mensen zelf snappen er ook niks van en hebben helemaal niet door dat ze nu vier jaar verder in de tijd zijn. We hebben nog maar 1 aflevering gezien, maar ik kan niet wachten om verder te gaan kijken!

 

Pathe Unlimited Night! We keken de film Black Mass en kregen zo'n hele zak chips per persoon! Wel erg lekker :p

Bij de Pathe Unlimited Night! We keken de film Black Mass en kregen zo’n hele zak chips per persoon! Wel erg lekker :p

 

Tijdens een van die films heb ik ook iets geks gegeten… Gek klinkt misschien niet heel positief, maar ik weet ook niet of ik het nou lekker vind of niet haha.
Bij de Action kwam ik Cinnamon Sea Salt popcorn tegen. Die leek me wel interessant om te proberen. Maar ik weet het niet dus. Het proeft een beetje naar kruidnoten, maar dan in popcorn vorm. Ik denk niet dat het echt mijn ding is, maar ik vind het wel leuk om het geprobeerd te hebben haha.

 

popcorn

 

Het meest interessante en leerzame wat ik heb gedaan was: Foodtopia bezoeken. Dit is een tentoonstelling bij Museum Boerhaave. Het laat zien hoe onze voeding in de toekomst er uit gaat zien en hoe het er vroeger uit zag. Ik heb ook de lezing gevolgd van Louise O. Fresco. Zij gaf haar visie op de toekomst van voeding. Erg interessant! En het klinkt allemaal erg hoopvol, vind ik.
We hebben ook geholpen om algen te laten groeien, door te blazen in de potten. Ze hebben namelijk alleen licht, zout water en CO2 nodig om te groeien!
Algen zijn waarschijnlijk de toekomst, omdat ze vol waardevolle micronutriënten zitten.
Ik raad het zeker aan om Foodtopia te bezoeken als je voeding interessant vindt. Het is tot 3 januari 2016 te zien!

 

foodtopia

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply