Life/ Persoonlijk

Dear Monday #08

In een wereld waar zoveel nare dingen om ons heen gebeuren, moeten we zo ontzettend dankbaar zijn dat wij veilig zijn, dat we een dak boven ons hoofd hebben, in een lekker zacht en warm bed kunnen slapen en elke dag te eten hebben. Na de aanslagen in Parijs van vrijdag ben ik mij daar weer bewust van. Daarom kan ik ook heel dankbaar terugkijken op een hele fijne week vol gezelligheid.

Zoals ik in mijn vorige Dear Monday al vertelde, zat ik middenin een tentamenweek. Ik had vorige week 3 tentamens en daarvan heb ik er 2 gehaald! Dus dat is super fijn natuurlijk! Van die ene ging ik stiekem al een beetje uit dat ik hem niet ging halen (ik had niet genoeg tijd om te leren), dus ik heb er vrede mee :) Van eerdere tentamens moet ik nog cijfers terugkrijgen, spannenddddd!

10 november hadden Ronald en ik alweer 6 jaar verkering! De tijd gaat echt super super super snel…. Ik kreeg een super grote bos bloemen van hem <3

 

bloemen

 

Om het te vieren gingen we gezellig uiteten bij De Waag in Leiden. Dat was hartstikke geslaagd! De Waag is pas sinds Augustus dit jaar open als restaurant, als ik het goed heb. Het is een heel mooi gebouw en het eten is erg lekker! Ik zal er een uitgebreide blog over schrijven :) Het is in ieder geval een aanrader om eens heen te gaan.

 

Het hoofdgerecht! Hamburgers :) Op onze eerste date nam Ronald me mee naar de BurgerKing en aten we een super grote Whopper (heel romantisch). Dit vonden we dus wel toepasselijk :)

Het hoofdgerecht! Hamburgers :) Op onze aller eerste date nam Ronald me mee naar Scheveningen. Daar dronken we wat, wandelden we over het strand, gingen bowlen (hij liet me niet eens winnen), gingen naar de meest verschrikkelijke film (Halloween 3 ofzo) en tenslotte nam hij me super romantisch *kuch* mee “uiteten” bij de BurgerKing. Daar aten we een super grote Whopper en zaten de stukjes hamburger verspreid over mijn hele gezicht. Nouja, het is allemaal goed gekomen gelukkig… maar dit vonden we dus wel een toepasselijk diner :) Ons diner was nu gelukkig veel romantischer en de hamburger was echt veel lekkerder dan die Whopper toen hahaha

 

Het toetje! Appel Crumble, mmmmmm

Het toetje! Appel Crumble, mmmmmm

 

Ook gezellig een Gin Tonic gedronken :)

Ook gezellig een Gin Tonic gedronken :)

Woensdag gingen we met mijn broertje en zijn vriendinnetje naar de bios! The Last Witch Hunter werd het. Met Vin Diesel. Echt een hele goede film! Super spannend. Ook een aanrader!

Vrijdag had ik mijn laatste tentamen (voldoende!) en daarna kwamen vriendinnetjes langs om mijn verjaardag nog te vieren met een spelletjesavond :) Ik houd van spelletjes! We begonnen met “Wie ben ik” met post-its op ons hoofd haha. Dat was zo grappig :P Ik ben Kurt Cobain en Sneeuwwitje gewees en als laatste was ik een blender (“WAT ben ik?”). Daarna gingen we Cluedo spelen, wat ik echt al heeeeeeel lang niet had gedaan.

 

spelletjes

 

Het was heel gezellig en ik ben ook weer lekker verwend! Ik heb het kookboek van Havermoutje gekregen, het tijdschrift van Delicious én lekkere bonbons. Ben er super blij mee!

 

cadeautjes

 

Het hele weekend zijn Ronald en ik druk bezig geweest in huis. We hebben namelijk een grote kamer “over” in huis, die we eigenlijk voor niks gebruiken. Er staat vooral veel troep in en we hangen daar de was op. We vinden het hartstikke zonde dat die kamer alleen daar voor gebruikt wordt, maar een babykamer vond ik nog een beetje te vroeg :P Dit weekend hebben we weer wat troep weggegooid of in dozen gedaan die dan naar de schuur gaan. De kamer is nu een stuk leger! We hebben er nu een soort fotostudio kamer van gemaakt. Mijn schildersezel en mijn gitaar staan er ook, dus eigenlijk is het gewoon mijn hobbykamer geworden ;) De kamer is nog niet helemaal af, ik zal wel een foto maken als hij af is :)
Ik vond tussen de troep nog wat dingen waar ik de woonkamer wat gezelliger mee heb kunnen maken!

 

gezellig

 

Zaterdag avond zijn we trouwens ook weer naar de bios geweest met mijn broertje en zijn vriendinnetje! Dit keer naar No Escape. Ook weer zo’n super goede en frustrerende film! Van het begin tot eind spannend! Na de film zijn we nog even mee gegaan naar het huis van mijn broertje en hebben we daar nog een horrorfilm gekeken. Weet even niet meer hoe die heet, hij was in ieder geval heel eng.. :(
Oh en ‘s middags ontving ik een prijs die ik had gewonnen via Instagram! :) Een doos vol lekkere biologische producten. Freekeh heb ik nog nooit zelf gemaakt, dus vind het erg leuk om dat eens zelf uit te proberen!

 

prijsbio

 

Zondag hebben we even lekker uitgeslapen, na 2 nachten erg laat in bed. Dat was ook wel eens fijn! Ronald bakte ‘s ochtends zelf een brood, erg lekker! Dat mag hij elk weekend wel doen haha :D We sloten het weekend af met kaasfondue en wijntjes! Daar hadden we weer eens zin in. Het was erg lekker :) Ik vind het vooral altijd lekker om fruit er in te doen, zoals peer en appel. Een keer wat anders dan brood haha.

 

kaasfondue

Nope, we hebben geen fonduepan haha. Dus dan maar zo! Gaat prima :)

kaasfondue2

 

Nou dat was het weer! Zoals je leest heb ik een hoop gezellige avonden gehad met vrienden en familie. Ik ben heel blij dat ik zulke momenten mag meemaken :)
Wat hebben jullie voor fijne momenten meegemaakt vorige week?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    HOTSPOT: De Waag in Leiden | CozyMess
    18 november 2015 at 11:41

    […] en appelcompote). Deze keuzes pasten namelijk uitstekend bij de gelegenheid (lang verhaal! Je kunt hier lezen waarom). De burgers worden klaargemaakt in de Josper grill, dus ik was erg […]

  • Leave a Reply