Life/ Persoonlijk

Dear Monday #09

Afgelopen week was een rustige, maar drukke week. Ik had vrijdag pas weer school dus ik was praktisch de hele week vrij. Ik had dus een hoop tijd voor mezelf, heerlijk!
Die dagen vlogen voorbij! Tot en met donderdag heb ik vooral inspiratie opgedaan voor mijn blog, wat dingen in huis gedaan en gewoon lekker “gechilled”. En omdat mensen zich afvroegen waarom ik niet ga “vloggen” (soort dagboek filmpjes), ben ik deze week (vanaf donderdag) begonnen met wat dingen filmen die ik heb gedaan. Geen vlog zoals je bij anderen ziet, want ik zie mezelf niet graag terug op film haha. Maar af en toe een beetje filmmateriaal is wel leuk denk ik. Sowieso vind ik het zelf hartstikke leuk om filmpjes te maken ter herinnering van leuke momenten :)

Wat ik maandag en dinsdag heb gedaan weet ik eigenlijk niet meer haha… In ieder geval ben ik woensdag met mijn ouders, zusje, broertje en zijn vriendinnetje, een vriendin van mij en met Ronald naar de nieuwe Hunger Games film geweest! Hunger Games Mockingjay part 2. Het deel waar we zo lang op gewacht hadden!

 

hungergames
En wat vond ik er van? Ik vond het wel een leuke film, maar hij viel tegen. Alles ging zo snel op het eind, dat de film eigenlijk een beetje plotseling afgelopen was voor mijn gevoel. Ik ga er niet te veel over zeggen, omdat ik anders bang ben dat ik dingen verklap. Het verhaal wordt wel goed afgesloten, maar gewoon een beetje te snel haha :)

 

groepsfoto

 

Donderdag ochtend had ik een sollicitatiegesprek en ik wilde het werk heel heel héééééél graag. Het gesprek was wel leuk en die man leek ook positief en enthousiast. Ik zou de volgende dag horen of ik het geworden was. Spannend!
‘s Avonds gingen Ronald en ik naar het Anne Frank huis in Amsterdam. We hadden kaartjes gewonnen voor een speciale avond. Hartstikke leuk, ik wilde er altijd al heen! Normaal is het er super druk, maar nu was het lekker rustig. Het was interessant om er eens geweest te zijn, maar ik vond dit ook een beetje tegenvallen eigenlijk haha. Misschien omdat ik er al zolang heen wilde? Alle kamers waren leeg en kaal, waardoor ik er niet echt een gevoel bij kreeg. Normaal ben ik altijd super gevoelig en kan ik goede voorstellingen bij dingen maken, maar dat lukte nu helaas niet. Het was leuk geweest als er nog een bed of een kast stond of zoiets. Na de arrestatie van de onderduikers hebben de nazi’s het huis leeg gehaald. Otto Frank (de vader van Anne) overleefde de oorlog. Hij wilde niet dat het huis vol neppe items zou worden gezet en heeft daarom besloten het huis leeg te laten. Het enige wat is blijven staan is de de originele boekenkast die toegang geeft tot het achterhuis (waar Anne en de andere onderduikers ondergedoken zaten). Ik vond het wel erg indrukwekkend om de kast met de geheime doorgang naar het achterhuis te zien!
Na het Anne Frank huis zouden we nog ergens eten, maar het was ondertussen al 21:30 uur en alle leuke restaurantjes gingen sluiten. We aten ergens vlakbij het station, omdat dat het enige was wat nog open was haha…

 

annefrank

 

Vrijdag begon mijn minor. Ik heb 2 projecten bij opdrachtgevers gekregen waar ik de komende 8 weken aan moet gaan werken. Leuk! Ik ben heel benieuwd.
Ik kreeg deze dag ook te horen of ik aangenomen was, maar nee… helaas vonden ze iemand die wél ervaring had met het systeem waar ze mee werken… Ik baalde als een stekker en voelde me echt even depri. Als ik er nu weer aan denk, word ik weer verdrietig :( Maar ach, ooit zal ik toch wel een andere leuke baan vinden?!

‘s Avonds ging ik met Ronald naar de Ikea om cadeautjes te kopen voor de housewarming van m’n broertje. Zelf ook nog wat dingetjes gekocht, zoals 3 kleine cactussen :)

 

ikeaaankopen

 

Oh en we hebben fruitwater geprobeerd bij de Ikea! Dat is iets nieuws, ze hebben geen cola enzo meer maar fruitwater. Dat bevat minder suiker. Best een leuk idee! En ik vond het ook lekker.

 

fruitwater

 

Ik heb ze allemaal geprobeerd, uiteraard. Ronald noemde me al een “fruitwater-junk”. Peer vond ik het lekkerst. En een combinatie van citroen en framboos (ja ik maak altijd mijn eigen combinaties, deed ik ook altijd met cola + casis) vond ik ook erg lekker haha.
Daarna was het tijd voor de housewarming van m’n broertje en dat was hartstikke gezellig! Mijn dag was weer goedgemaakt :)

 

De Fruitwater-Junk

Fruitwater-Junk

 

Zaterdag had Ronald een spelletjesmiddag/avond met o.a. zijn familie en ik had afgesproken met een vriendin die ik al heeeeeel lang niet gezien had. We gingen gezellig samen naar de markt en nouja de rest zie je wel in m’n filmpje :P Het was in ieder geval weer hartstikke gezellig :D
We kwamen Sinterklaas en de zwarte pieten ook nog tegen!

 

sinterklaas

 

En we aten een vegetarische “Bagel Dog” van Better Bagels, die erg lekker was! :)

 

bageldog
Zondag voelde ik me niet zo goed, dus we hadden een luie dag. Aan het eind van de middag zijn we wel nog even naar de Ikea geweest om een lamp te kopen voor in de hobbykamer, eindelijk. Daar hebben we ook meteen gegeten. Vandaag gaat Ronald de lamp ophangen yeahhh. Ik zal er een foto van maken voor in m’n volgende Dear Monday ;)

 

ikea

 

Wat vinden jullie trouwens van die showroomkamer van de Ikea? Ik wil die bank en kleur muur <3 Ben er verliefd op!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply