Life/ Persoonlijk

Dear Monday #10 + Post a Smile

Heee hallo! Het is weer tijd voor een Dear Monday :) Wat voor leuke dingen heb ik afgelopen week beleefd? Even denken hoor….
Maandag had ik een afspraak met één van de opdrachtgevers, dat was hartstikke interessant en ik werk met plezier aan de opdracht. Heel fijn dus!
Daarna ben ik doorgegaan naar mijn ouders. Ik zou met mijn vader mijn opa in het verzorgingstehuis bezoeken, omdat het de laatste tijd erg achteruit gaat met hem :( Ik heb mezelf voorgenomen om hem wat vaker te bezoeken!

 

Mijn opa heeft zo'n schattig vogeltje haha

Mijn opa heeft zo’n schattig vogeltje haha

 

Daarna zijn Ronald en ik doorgegaan naar de bios, want er was weer een Pathe Unlimited Night. We keken de film “Bridge of Spies”. Echt een super goede film! Dikke aanrader dus!!! :)

Dinsdag ochtend had ik een gesprek met mijn tweede opdrachtgever. In Amersfoort! Ook dit gesprek was weer interessant :) En omdat ik wel even een tijdje in de trein zat, kon ik mooi The Walking Dead verder kijken op Netflix ;)
Woensdag bakte ik mijn eerste brood ever! En het was een heerlijk brood geworden :) Het recept voor het pompoenbrood zette ik meteen die dag op CozyMess. Ga jij hem een keer maken? Doen hoor!

 

pompoenbrood3

 

Ik had deze avond ook nog een prachtig uitzicht <3 Ik kan zo genieten van mooie luchten zoals deze! :)

 

lucht

 

Donderdag en vrijdag voelde ik mij niet lekker, dus ik heb niet veel anders gedaan dan thuis Netflix kijken en ideeën opdoen voor mijn blog. Vrijdag moest ik wel even naar school.
Ronald was deze 2 dagen de hele dag weg, dus het was best een beetje saai zo in mijn eentje haha. Nouja ik voel me nu in ieder geval al een stuk beter :)
Oh en donderdag bedacht ik dat ik een “kookboekenweek” wilde gaan houden! Dus deze week ga ik elke dag een recept uit een kookboek maken. Vandaag ga ik de pepernoten uit het boek van Rens Kroes maken. Dit recept zet ik vandaag dan ook op mijn blog! Hier kun je er meer over lezen.

 

kookboekenweek-2

 

Zaterdag en zondag zijn Ronald en ik gewoon lekker thuis gebleven. We hebben wel alle boodschappen voor de Kookboekenweek gehaald en een visje gehaald bij de visboer (ik haring, Ronald kibbeling en verse zalm voor door de pasta).

 

haring

 

Daarna hebben we wat dingetjes in huis gedaan (Ronald heeft onze nieuwe lamp opgehangen, YAY!)  en ‘s avonds gingen we gamen. Ook leuk!
Zondag maakte Ronald een super lekker ontbijtje voor ons klaar. Een groente-omelet. Dat vind ik altijd zo lekker! Ik kwam met het idee om er een panini van te maken :) Misschien vraag ik Ronald wel of hij het recept een keer op CozyMess wil zetten!

 

panini-omelet

 

De rest van de zondag heb ik een paar kerstkaartjes geschilderd. Ik bedacht me dat dit de eerste keer was sinds ik gestopt bent met mijn vorige opleiding, dat ik een kwast in mijn handen had en mijn verf tevoorschijn haalde. Echt alweer lang geleden dus (denk 2 jaar…). Maar waarom ging ik kerstkaartjes schilderen? Daar wil ik het nu eventjes kort over hebben!

 

schilderen

 

Ik las hier over de actie POST A SMILE (#postasmile), die opgezet is door Shifra van de leuke blog “A cup of life”. Klik zeker even op de link om haar verhaal te lezen.
POST A SMILE is een hele mooie actie die wat extra liefde en warmte brengt bij eenzame ouderen die weinig of zelfs geen bezoek krijgen. Er zijn zo ontzettend veel ouderen die de feestdagen alleen doorbrengen. Ik vind dat echt zielig. Iedereen verdient warmte en liefde, zeker rond de feestdagen horen ouderen niet eenzaam te zijn. Door mee te doen aan POST A SMILE, kun je deze eenzame ouderen laten weten dat je aan ze denkt en ze een beetje warmte geven.

Wat gaan we doen?

Shifra wilt zoveel mogelijk leuke kerstkaarten verzamelen in de weken voor kerst.
Het filmpje van Shifra legt het een en ander uit:

 

Hoe gaan we dat doen?

Je maakt of koopt een mooie kaart en schrijft hier een warme boodschap in voor iemand die je niet kent. Je weet ook niet naar wie je het stuurt! Probeer je kaart zo creatief mogelijk te maken, zodat de ouderen er lekker van kunnen genieten.
Ik snap dat het lastig is om een leuke tekst te bedenken voor iemand die je niet kent. Probeer iets algemeens te vertellen, of vertel iets over jezelf of misschien heb je wel een mooi toepasselijk gedichtje? Alles mag en kan, zolang het maar warmte en liefde geeft.
Het kaartje kan je vervolgens in een leuke ongeschreven envelop doen en deze stop je weer in een envelop en stuur je naar het volgende:

A Cup of Life
o.v.v ‘Post a Smile”
Postbus 252
5300 AG Zaltbommel

Kaartjes sturen kan tot 14 december!
Shifra ontvangt rond de kerst een namenlijst en zorgt er voor dat jouw kaart terecht komt bij een eenzame oudere.

Ik vind het echt een super mooi gebaar. Er zijn zoveel eenzame ouderen! Met elk kaartje, kunnen we toch mooi een glimlach op iemand z’n gezicht toveren. Toch? Doe jij ook mee? :)

 

kerstkaartjesb

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply