Life/ Persoonlijk

Dear Monday #11

Dear monday

Een nieuwe week, dus weer een nieuwe Dear Monday! :) Afgelopen week stond in het teken van mijn “Kookboekenweek“. Iedere dag maakte ik een recept uit een van mijn kookboeken. Ook vandaag maak ik nog één recept voor dit “projectje”, omdat het een beetje anders liep dit weekend. Wat ik verder heb gedaan deze week? Dat lees je in dit blog! :)

Maandag had ik een bakdag! Ik maakte de pepernoten (kruidnoten… wanneer leren mensen het nou eens? :p ) uit het boek van Rens Kroes en daarnaast het recept voor Wortel-pecan muffins, speciaal voor Sinterklaas. Hartstikke leuk zo’n dagje! :) Heb je de recepten al gezien? Ik raad de muffins echt heel erg aan! Ik vond ze erg lekker.

 

dear monday

 

Dinsdag maakte ik de Pompoensoep van Matt Preston en WOW….. die was LEKKER! Echt mega lekker. Het leuke is ook dat mijn blog hierover gedeeld is op de Metro website! Dat was een leuke verrassing :) Er werden 4 recepten gedeeld in een Metro-artikel van pompoensoepjes. Waaronder dus die van mij! Ik sta naast de soep van Jamie Magazine en naast de pompoensoep van een andere hele leuke blog “Yellow Lemon Tree Blog“. Ook al heb ik het recept niet bedacht, ik voelde me wel heel vereerd. De foto’s heb ik natuurlijk wel zelf gemaakt en deze foto van mij is uitgekozen als de “hoofdfoto” van dat artikel :) Met mijn fotokunsten zit het dan wel goed, denk ik? :P Heel leuk!

 

dear monday

 

Ik ben trouwens een nieuwe serie aan het volgen. Black Mirror. Deze is ook op Netflix te vinden! Het is echt een hele goede mindfuck serie. Elke aflevering gaat weer over een ander onderwerp, met andere mensen, maar wel met het zelfde thema: technologische ontwikkelingen die weleens heel anders uit kunnen pakken dan wij denken of zouden willen. Een van de plots: in de toekomst uploaden we ál onze foto’s, filmpjes, gesprekken en gegevens in de cloud. Een supercomputer is in die toekomst in staat om al die data te verwerken om vervolgens een “virtuele kloon” van je te maken. Een kopie van jezelf in de cloud, met emoties, herinneringen en dezelfde stem, alleen zonder lichaam, tenminste…. het zou zelfs nog een stapje verder kunnen gaan, maar dat verklap ik lekker niet. Het is in ieder geval heel bizar. En het bleek dat deze ontwikkeling helemaal niet zo leuk is als je zou denken. Ik ben echt heel benieuwd of dit ooit zou kunnen, het lijkt me echt creepy haha.
Oh shit, ik kom er net achter dat ik alle afleveringen al gezien heb :( Welke serie moet ik nou weer gaan kijken?!

Donderdag ging ik bij mijn schoonouders eten, daarna ging ik met Ronald en zijn vader naar Zoetermeer. Zij wilden naar de MediaMarkt en ik kon mooi even naar de Primark ;)
Niks gekocht… Alleen een paar leuke Home dingen gezien haha. Het zag er trouwens super gezellig uit in Zoetermeer! :)

 

dear monday
Ronald z’n vader wilde ons trakteren op een Bram Ladage milkshake, daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen!

 

dear monday

 

Zaterdag deden Ronald en ik mee aan #FS070. Dit is een Ingress event die elke first saturday wordt gehouden in Den Haag. Ingress is een soort GPS spel dat wij spelen. Het is een soort strijd tussen twee teams. Ik zit in team The Resistance! Mijn vader is nogal verslaafd aan dit spel haha, hij zit dan ook in de organisatie van deze events.
Omdat het Sinterklaas was, werden er tijdens deze editie allerlei cadeautjes verstopt. We kregen elke keer een aanwijzing en dan konden we gaan zoeken. Best moeilijk! Maar we hebben er alsnog 3 gevonden haha! Bijna niemand had iets gevonden…

 

ingress

 

Het leuke aan dit spel vind ik dat je steeds op andere plekken terecht komt die je nooit eerder gezien hebt. Zo kwamen we in hele mooie oude wijken in Den Haag terecht, met super gave huizen! Of je ziet opeens zoiets als dit:

 

muur

 

Dit was gewoon in de haven van Scheveningen, maar ik vond het leuk :P
We dronken nog even een lekker biertje bij Brouwcafé de Hofnar, dat was ook het start- en eindpunt van het event :)

 

dear monday

 

Na het event zijn we nog even langs mijn moeder gegaan. Daar hebben we uiteindelijk ook gegeten. Was ook heel gezellig :) Ze waren de kerstboom al aan het opzetten, nu wil ik die van mij ook weer opzetten haha. Vanavond misschien! :)

 

dear monday

Zo cute! :)

 

‘s Avonds kwamen vrienden van Ronald. Ze gingen slechte films kijken. Ik trok me lekker terug met mijn laptop en heb het Kookboekenweek filmpje al voor een deel gemonteerd. Ronald kwam me nog even chips brengen, lief <3

 

chips
Tussendoor heb ik nog even een aflevering van Black Mirror met ze meegekeken, was weer lekker bizar! Toen ze weer naar huis gingen, ben ik weer verder met mijn filmpje gegaan en zag ik dat het alweer 4 uur ‘s nachts geweest! Whaaa, de tijd gaat soms zo snel!

Gisteren was ook weer een leuke kookdag. Nu Sinterklaas voorbij is, kan ik me eindelijk gaan richten op de kerst! Ik houd zoveel van de kerst… Gezellige sfeer, lekker eten… Lekker door blaadjes bladeren om inspiratie op te doen voor het kerstdiner… :) Ik neem altijd bij elke supermarkt hun “magazine” mee. Dit keer was ik alleen te laat voor de Allerhande! Shiiit… Die vind ik juist het mooist :( Ik baal als een stekker… hopelijk komen ze nog!

Ik weet trouwens al precies wat ik ga maken voor het kerstdiner bij mijn opa en oma! Elk jaar doen we dat iedereen iets maakt en meeneemt, we hebben dan een tafel vol met lekkere dingen die je dan kan pakken. Dit jaar ga ik iets maken wat ik nog nooit eerder heb gemaakt, dus ik moet komende week even oefenen haha. Ik weet alleen nog niet wat ik als dessert ga maken. Ik vond deze Schwarzwalder wafeltaart met anijsroom en cranberrycompote uit de Delicious er wel heel lekker uitzien haha.

 

Dear monday

 

Ik heb ook al een aantal lekkere recepten bedacht voor jullie! Vandaag heb ik er één gemaakt. Of eigenlijk twee zelfs. Ik zeg lekker niet wat en ik laat ook lekker de foto nog niet zien.
Oké één fotootje dan….

 

ronaldfoto

 

Als ik iets speciaals maak, laat ik Ronald meestal ook nog wat foto’s schieten voor de zekerheid haha. Stel dat ik iets ingewikkelds heb gekookt en er achteraf geen één foto goed blijkt te zijn? #nachtmerrie. Gelukkig kan Ronald ook mooie foto’s maken :)
Vandaag ga ik ook weer een lekker kerst recept voor jullie maken! Heb er zin in! Het recept wat ik zondag heb gemaakt komt trouwens woensdag online!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kees
    7 december 2015 at 23:35

    Tjongejongejonge, ziet er allemaal weer gezellig uit en lekker. Zo,n blog of website zou ik ook ooit eens willen bouwen of maken, watever. Ga zo door meissie.

  • Leave a Reply