Life/ Persoonlijk

Dear Monday #12

Met “Merry Christmas Everyone” op de achtergrond, schrijf ik deze nieuwe Dear Monday! Jep, ik ben al helemaal in de kerststemming hoor! Ik ben de hele week met kerst bezig geweest haha.
Ons huisje ziet er weer gezellig uit, met lekker veel lampjes en kaarsjes. De kerstboom staat ook! Met witte, grijze en zilveren ballen. Wil je een paar fotootjes zien?

 

Dear Monday

 

Van het weekend kocht ik nog een paar dingetjes voor in de boom, zo schattig:

 

versiering

versiering2

 

Al de hele week staat mijn kerstplaylist aan haha. Zo gezellig! :) Mijn favoriete kerstliedje is toch echt “Driving home voor Christmas” denk ik. Zo’n leuk nummer.
Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat ik vorig jaar zo in de kerststemming was. Vorige week kwam ik ook opeens op het idee om mijn ouders en Ronald z’n ouders uit te nodigen op kerstavond voor een 4-gangen diner. Ojeeeee… Wat heb ik gedaan haha. Ze vonden het allemaal wel een heel leuk idee gelukkig. Een keer wat anders dan gourmetten met Ronald z’n ouders, dacht ik :) Gourmetten is ook leuk natuurlijk, maar zo standaard!

 

kerstmenu

Ik kreeg van mijn moeder een hele stapel Allerhandes mee! Zelfs een kersteditie uit 2012 haha

 

Om stress te voorkomen, ben ik nu dus al aan het bedenken en aan het plannen wat ik allemaal ga maken. Ik weet eigenlijk alleen nog wat ik voor hoofdgerecht ga maken, de rest vind ik maar lastig! Ik wil dat het allemaal een beetje bij elkaar past qua smaak, maar ik kan niet echt iets vinden of bedenken. Probeer dus maar inspiratie te halen uit oude Allerhandes!

Anyway, woensdag was mijn vader jarig! Hij is al bijna 50, wow… Volgend jaar een groot feest dus! :)
Ik maakte deze foto om hem te feliciteren:

 

Dear Monday

 

Woensdag aten we dus gezellig bij mijn ouders, met z’n allen. Mijn vader wilde graag Chinees eten, dus haalden we Chinees. Lekker! Was super lang geleden dat ik dat had gegeten!
Mijn zusje had nog brownies en een worteltaart gebakken als toetje. Met hulpt van Dr. Oetker en de finishing touch van mij ;)

 

Dear Monday

 

Wat ik de andere dagen heb gedaan weet ik eigenlijk niet meer zo goed… Ronald voelde zich niet lekker en ik voel me sinds het weekend ook niet zo lekker. Dus we hebben doordeweeks verder in ieder geval niet zoveel gedaan.

Vrijdag en zaterdag hebben Ronald en ik een deel van Star Wars gekeken, omdat we donderdag naar de nieuwe film gaan. We moeten onze geheugens natuurlijk even opfrissen. We aten er lekker (kerst)broodjes uit de oven bij met smeersels :)

 

Dear Monday

 

Zaterdag was een shopdag! We gingen eerst naar een kringloopwinkel, vind ik altijd leuk, maar ik heb niks leuks gezien haha. Helaas! Daarna zijn we naar Hoofddorp gegaan. M’n zusje zei dat ze bij de Primark allemaal Star Wars kleding hebben en toen werd Ronald als grote Star Wars fan helemaal gek. Hij MOEST een Star Wars T-shirt hebben. Maar ze hadden niks! :(
We hebben wel allebei een gekke kersttrui gekocht, want ik kwam met het idee om 1e kerstdag een “Foute-kersttruien-kerstdag” te houden. Iedereen moet in een foute kersttrui komen dus! Of onesie, dat mag ook… Ik heb ook nog wat leuke dingetjes gekocht om het huis te versieren en rode nagellak <3

Tussen het shoppen door gingen we ook nog even lekker een warme chocomelk drinken :D

 

Dear Monday

 

En een lekker broodje eten :P

 

Dear Monday

 

Zondag waren we overdag lekker thuisgebleven. Wel eventjes onder de zonnebank geweest :) Voor mijn psoriasis ga ik af en toe ff onder de zonnebank, omdat dat echt goed helpt! Zeker nu de dagen zo kort zijn en ik amper zon zie. En een bruin kleurtje staat natuurlijk ook niet mis ;) Al is mijn gezicht een beetje verbrand, dus ik loop erbij als een kreeft hahaha (gelukkig hoef ik vandaag niet zoveel naar buiten).

 

Dear Monday

 

‘s Avonds gingen Ronald en ik met m’n broertje en z’n vriendin nog naar de bios! Naar “In the Heart of the Sea”. Het verhaal van Moby Dick. Wat een goede, spannende film was dat! :) Zeker een aanrader!

Oh! Ik at afgelopen week ook spruitjes! Jep, iets wat ik vroeger echt heel erg vies vond. Guess what? Ik vind het nog steeds mega smerig. Haha sorry, ik heb het geprobeerd en ik kan het afstrepen van mijn “Food Bucketlist”.
Ik verwerkte de spruitjes door de sajoer lodeh (Indonesisch, het is groente in kokosmelk), het verpeste de hele maaltijd :( Ronald z’n moeder doet het ook weleens door de sajoer lodeh, maar dan proef ik het niet echt. Ik heb nog een halve zak spruitjes over, geen idee wat ik er nou mee aan moet haha.

 

Dear Monday

 

Volgende week trouwens geen Dear Monday! Ronald en ik gaan namelijk een paar dagen weg. Even genieten van de rust samen, voor we de drukke dagen in gaan :)
Ik laat mijn laptop lekker thuis, dus ik kan geen Dear Monday schrijven. Ik zal er wel voor zorgen dat volgende week maandag een lekker recept online komt, oke? I promise! :)
De 28e zal ik wel een uitgebreide Dear Monday voor jullie posten. Of misschien wel een plog. Ik heb dan natuurlijk wel heeeeel veel te laten zien en te vertellen. Ik weet het nog niet! Jullie zien het vanzelf wel haha. Fijne week in ieder geval! <3

Liefs,
Kim

 

lichtslinger2

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Keessie
  15 december 2015 at 19:58

  Fijn om te lezen dat jullie je stinkende best doen om jullie (schoon)ouders op Kerstavond te verrassen met een heerlijk 4 gangen menu. De verwachting is des te hoger omdat jullie nu het ( oudbollige ) courmetten moeten overtreffen. Jullie hebben op dat vlak ook best gelijk. Maar vanwege het gezegde; never change a winning team, gaan Harjanti en ik samen toch weer courmetten op eerste Kerstdag. Lekkkerrrrrr phuh

  • Reply
   CozyMess - Kim
   15 december 2015 at 20:36

   Haha nou Kees, Ronald doet niks hoor! Hij laat het allemaal aan mij over. Dus ik hoop dat ik je verwachting waar kan maken. En groot gelijk hoor dat jullie alsnog gaan gourmetten! Blijft natuurlijk ook lekker :)

  Leave a Reply