Life/ Persoonlijk

Dear Monday #13 – KERST

Wat een drukke week was dat zeg! Jeetje :D En de drukte is nog steeds niet voorbij voor mij haha, terwijl ik vakantie heb…
Vorige week heb ik zoveel gedaan, dat ik niet weet waar ik moet beginnen.
Het begon allemaal op vrijdag 18 december. Ronald en ik gingen voor een paar dagen naar Limburg. Weetje, om deze Dear Monday kort te houden vertel ik later in een andere post wel hoe dat was! Ik wil het nu vooral hebben over mijn kerstdagen :)

Woensdag kwam ik terug van Limburg en hebben we snel alle boodschappen gedaan voor de kerstdagen. Het was een gekkenhuis bij de Albert Heijn! Niet normaal.
Later die avond had ik mijn eerste werkdag! Dat heb ik nog niet eens verteld, maar ik heb een baan! Logistiek medewerker bij PostNL. Van 19:00 uur tot 0:00 uur… en vaak tot later. Mijn eerste werkdag vond ik hartstikke spannend, maar het viel mee! Ik vind het leuk werk en het betaald goed :)
Mijn voeten deden pijn van de hele tijd lopen en staan, de dagen er voor had ik ook al zo veel gelopen. De ochtend er na kon ik niet meer bewegen van de spierpijn haha. Goede workout dus iedere avond!

Kerstavond
Donderdag was het kerstavond. DE dag. De avond waarop ik een perfect kerstmenu wilde serveren aan mijn ouders en Ronald zijn ouders.
De tafel moest natuurlijk mooi gedekt zijn en het eten wilde ik al zoveel mogelijk van te voren voorbereiden. Ronald moest nog even werken, dus ik stond grotendeels alles in mijn eentje voor te bereiden. Wat een werk!
Maar ik heb nog nooit zoveel en zulke mooie complimenten gehad :) Heel fijn! Het was een hele gezellige avond geworden. Helaas heb ik geen foto’s gemaakt van het eten (behalve van de amuse) en van de tafel :( Dat kwam door alle stress haha. En ik had er gewoon ook even geen zin in. Als ik de keuken eindelijk eens uit was, wilde ik ook gewoon even zitten en genieten van het eten haha. Maar ik had bedacht dat ik de amuse en het nagerecht gewoon nog een keer maak en het recept hier online zet :)

 

kerst

 

kerst

Dit was het menu:

Van Ronald zijn ouders kregen we een slowjuicer cadeau! Dat wilde ik al heel lang. Nu kan ik eindelijk gezonde sapjes maken!
Ik denk dat ik er hier een review over ga schrijven en ik ga natuurlijk slowjuicer recepten posten :)

 

kerstavond2

 

Eerste kerstdag
We sliepen lekker uit, want we lagen pas om half 3 in bed haha. We maakten een lekker kerstontbijtje en gaven elkaar cadeautjes.

 

kerst
Ik ben heeeeel blij met mijn cadeautjes die ik kreeg van Ronald. Een SD-kaartje voor mijn camera, een soort macrofilter voor mijn camera (wilde ik ook al heel lang!) en een lekker luchtje (Dolce & Cabbana Light Blue, die vind ik zo lekker!).
Ronald kreeg van mij een nieuwe trui, een nieuw peper- en zoutmolen, een bon voor de zonnebank en het kookboek “Zoals alleen oma dat kan” (met écht Indische recepten).

 

kerst
Daarna gingen we naar mijn ouders, waar we een “Foute-kersttruien-kerst” vierden. We kregen weer heeeeeeeeeeel veel cadeautjes van mijn moeder. Super leuk en lief!! :D
We gingen ook nog lekker gourmetten en daarna het dobbelspel spelen, waarbij we gingen “vechten” om nog meer cadeautjes haha. Ronald en ik sliepen bij mijn broertje thuis :)

familie-fotokerst kerst2 kerst4 kerst6

noah

 

Tweede kerstdag
We ontbeten bij mijn ouders thuis en daarna was het tijd om voor te bereiden voor het tweede (of eigenlijk derde) kerstdiner, dit keer bij mijn opa en oma. Dat was weer lekker stressen!
Ronald ging tussendoor nog even naar zijn familie, terwijl ik alles probeerde op tijd af te hebben voor bij mijn opa en oma. Ik maakte mijn zuurkoolsalade, de alcoholvrije stoofpeertjes en met mijn zusje een Red Velvet Oreo Brownie! Hier zal ik later ook een recept van posten :)
Mijn opa en oma maakte een gevulde kalkoen, heel lekker! En er stonden ook kippenpootjes, pommes duchess, haricot verts, witlof, gebakken aardappeltjes, een andere lekkere salade, appelmoes en nog meer op tafel!

kersto04 kersto06 kersto24 kersto19kersto21kersto26 kersto32 kersto38 kersto39 kersto41kersto27 kersto31 kersto36
Na het eten kregen we nog meer cadeautjes! We hadden namelijk lootjes getrokken, dus iedereen moest iets kopen voor iemand anders. Mijn oma had mij en ik kreeg de Spirelli! Die wilde ik ook al heel lang haha. Dus nu kan ik eindelijk spaghetti maken van courgette. Ik ben heel erg benieuwd!

Ik ben dus echt ontzettend verwend door iedereen… zoveel cadeautjes gekregen, niet normaal! Ook een hoop dingen die ik al heel lang wilde hebben. Heel fijn!
Maar het was vooral heel gezellig zo met de familie :) Het is zo fijn dat we gewoon gezellig kerst kunnen vieren met z’n allen! Daar ben ik heel dankbaar voor.

 

ronald ik kerst

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply