Life/ Persoonlijk

Dear Monday #29 – Ikea aankopen en mijn zomervakantie!

Nou daar ben ik dan, met deel 2 van vandaag! Wat een dag was dit uiteindelijk… Ik moest deze Dear Monday dus in 2 delen doen, omdat ik naar school moest… Guess what? Ik ben uiteindelijk niet geweest. Ik was mijn huissleutels kwijt. Ik heb echt wel een half uur gezocht en kon ze nergens vinden. Hoe stom is dat??? Ik ga de deur echt niet uit zonder m’n huis op slot te doen. Dus ik bleef thuis en probeerde op afstand te helpen bij een bijeenkomst, wat niet echt werkte haha…

Anyway, ik heb mijn huissleutels gelukkig weer terug én ik ben hier nu met deel 2 van de Dear Monday. In dit deel zou ik laten zien wat ik bij de Ikea gekocht had dit weekend. Nu lijkt het net alsof ik zoveel heb gekocht, maar dat valt eigenlijk wel mee haha. Ik ben er in ieder geval wel heel erg blij mee!

 

ikea 1

 

Ik heb 4 super simpele kartonnen dozen gekocht. Deze komen in mijn TV kast te staan. Op het moment staan er allerlei DVD’s en Xbox Games in het zicht en ik ben er een beetje klaar mee. Ik heb de laatste tijd echt een opruim bui. Alles moet netjes, rustig en leeg zijn. Niet te veel kleur, niet te veel kleine dingen, nee. Gewoon rusttttttttttttt. Dus al die DVD’s, Blurays en games komen in de dozen. Lekker opgeruimd.
Wat ik wel ga doen is patronen met zwarte stift op de dozen tekenen, omdat ik het nu wel een beetje saai vind zo. Ziet er niet echt mooi uit. Op Pinterest heb ik al allerlei patronen opgeslagen, nu binnenkort maar eens de tijd nemen om het ook er op te gaan tekenen haha. Zelfde verhaal met de kurken onderzetters. Denk dat ik daar ook met zwarte stift patronen op ga tekenen.

De cactussen vond ik ook erg leuk. Ik heb mijn hele vensterbank ook leeg gehaald en wil daar nu dus allerlei cactussen op gaan zetten van verschillende groottes. Ik zit nog te twijfelen of ik ze in witte potten of potten van rood aardewerk. Wat vind jij leuker? M’n vensterbank is wit.

 

Ikea 3

 

Het meest blije ben ik nog met deze potjes. Ja echt. Ik heb zo ontzettend veel bakjes met kruiden. Mijn kruiden haal ik namelijk altijd bij de Turk en die zitten in bakjes met groene deksels. Die bakjes stonden torenhoog opgestapeld in een heel laag mandje en elke keer viel de stapel bijna om als ik het mandje van de plank haalde. Niet handig!! Nu heb ik deze potjes. Geweldig. Zo strak en mooi en fijn…. Ze waren geloof ik ook maar 1 euro per stuk (in een pak van 2, dus 2 euro). Ik moet er nog wel meer kopen, want aan 10 had ik niet genoeg. En ik heb ook maar een tijdelijke oplossing met lelijke stickertjes aan de bovenkant… Daar moet ik nog even iets beters op bedenken :)

 

Hoe mijn kruidenverzameling er eerst uitzag

Hoe mijn kruidenverzameling er eerst uitzag

Verder heb ik nog een wok gekocht, want de pannen van de Ikea vind ik altijd wel fijn!

Oke goed, leuk die aankopen. Waar ga ik nu heen op vakantie, want je zou naar Noorwegen gaan? Ja, lang verhaal. Dit jaar lijk iedereen naar Noorwegen te gaan, waardoor er dus al veel accommodaties vol zaten. Daardoor zouden we in hele dure en slechte accommodaties moeten gaan zitten en dat wilden we uiteindelijk niet. Als we naar Noorwegen gaan, moet het wel gewoon goed zijn!!! Sowieso, waar je ook heen gaat… het moet goed zijn. Dus zaterdag besloten we niet naar Noorwegen te gaan en moesten we gaan bedenken waar we dan wél heen gaan deze zomer….

 

Andalusie8

 

Die keuze was eigenlijk best wel snel gemaakt. Sneller dan ooit haha. In 2013 vlogen wij naar Malaga (Zuid-Spanje/Andalusië). We zaten 2 weken in een appartement in een klein dorpje Ojèn. Het was echt een fantastische vakantie, we hebben zoveel gezien en zoveel gedaan. Ik heb er ontzettend gave herinneringen aan. Dit jaar gaan we er dus weer heen!!! Echt ontzettend tof.

 

Andalusie5

 

We hebben er nu voor gekozen om er met eigen auto heen te gaan. We stoppen 1 keer in Frankrijk om bij te komen. Dan gaan we een aantal nachten naar Barcelona (daar ben ik nog nooit geweest, dus super cool!), daarna een paar nachten naar Madrid (ben ik ook nog nooit geweest!), dan bijna 2 weken naar Ronda (een super centrale plek om alle toffe steden in Andalusië te bezoeken), daarna gaan we een paar nachten naar Valencia (om een vriendinnetje te bezoeken die ik al jaren niet heb gezien!) en uiteindelijk rijden we naar huis met nog 2 tussenstops in Frankrijk. Alsnog een rondreis dus, maar dan heel anders! Ik heb er zoooooooo’n zin in!!!!!!!!!

 

Andalusie7

 

We gaan sowieso ook weer naar Gibraltar. Dat was zo leuk! Met die aapjes op de rots… En een prachtig uitzicht!

 

Andalusie6

 

En lekker aan het strand chillen, toch ook wel erg fijn! :) Cocktails drinken, tapas eten, Sangria drinken…. Klinkt perfect toch?

 

Andalusie3

Een foto van mij in een jurkje, dat is echt zeldzaam!

 

Verder gaan we gewoon weer heerlijk verdwalen in de steden. Dan kom je de leukste plekken tegen.

 

andalusie1

 

Een bezoek aan Sevilla, Córdoba, Málaga, Granada, Ronda, TARIFA, Mijas, Cádiz zullen zeker niet ontbreken :) Mijas en Cádiz heb ik de vorige keer niet kunnen bezoeken, maar daar gaat dit jaar verandering in komen ;)

 

andalusie4

 

Nou jongens, aangezien ik dus dit jaar alsnog in bikini moet…. Ga ik nu maar eens naar de sportschool haha, no joke. Nee echt geen grapje. Ik heb mijn tas al ingepakt en Ronald zit op me te wachten tot we gaan. We zijn al een tijdje niet geweest, omdat we beide niet echt gemotiveerd meer zijn. Oeps… Maar hopelijk brengt dit er weer verandering in!

Wat zijn jouw vakantieplannen voor dit jaar? Ik ben erg benieuwd! :)

Adios Amigos! Tot volgende week :)

-xxx- Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply