Life/ Persoonlijk

Dear Monday #31 – Korte vakantie Duitsland

Afgelopen week ging lekker snel om. 3 lange dagen naar school, met als uitzicht: 4 dagen lekker naar Duitsland met mijn schoonouders. Het weerbericht maakte alles NOG beter. Gemiddeld 25 graden en volop zon. Heerlijk!
Woensdag pakten we de tassen in en donderdag ochtend vertrokken we dan richting Duitsland, Kaifenheim. Een klein dorpje, niet ver van Koblenz af. Het was er heerlijk. Lekker rustig, veel natuur, heerlijk weer, mooie bezienswaardigheden en eenΒ super leuk oud huisje.

 

Het huisje

Het huisje

 

De eerste dag zijn we uiteten geweest in het dorp en verder bestond de dag vooral uit bijkomen van de reis. Lekker een boek lezen, betekende dat voor mij.
Vrijdag stonden we vroeg op. Ronald en ik gingen voor het ontbijt nog even een stukje hardlopen en wandelen. We hebben genoten van het mooie uitzicht: velden met gele bloemetjes; koolzaadbloemen.Β Na de wandeling was het tijd voor het ontbijt. Daarna zijn we boodschappen gaan doen bij Kaufland, waar we lekkere inkopen deden voor de BBQ later op de dag.

 

bbq2

 

Nadat de boodschappen weer opgeruimd waren, gingen we de stadjes in de omgeving verkennen. Eerst gingen we naar het mooie dorp Monreal. Historische huizen, mooie bruggen en leuke straatjes. We hebben er lekker doorheen gewandeld.

 

monreal2

monreal3

monreal6

monreal5

 

Daarna zijn we naar Mayern geweest. Een grotere stad, waar we eerder ook boodschappen hadden gedaan. We hebben daar vooral op een terrasje gezeten en een witbiertjeΒ gedronken. Dat hoort er nou eenmaal bij, als je in Duitsland bent ;)

 

bier

 

Daarna was het tijd voor BBQ! Ik maakte een salade, we grilden groene asperges en hadden lekker wat shaslicks gemaakt. Was nog best een gezonde BBQ dus :)

 

bbq3

bbq1

bbq

bbq4

 

Zaterdag en zondag hebben we Koblenz en velen dorpjes bezocht. Ik weet niet eens hoe alle dorpjes heette, maar ze waren in ieder geval klein, schattig en mooi. Een van de dorpjes was echt een wijndorp, daar moest ik uiteraard een wijntje proeven. Het is de lekkerste wijn (Riesling, natuurlijk) die ik oooooooit gedronken heb <3
Weet je wat? Ik sluit deze Dear Monday gewoon lekker af met heel veel foto’s, die zeggen toch meer dan 1000 woorden ;)

 

kasteel1

kasteel3

wandel1

koblenz3

koblenz2

koblenz
dorp3

dorp2

dorp1

kasteel2

zon3

zon4

zon2

zon1

 

Tot volgende week!

-xxx- Kim

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Keessie
    10 mei 2016 at 19:10

    Hoi Kimberly, weer een mooie blog, maar hoe kan het ook anders na zo’n geweldig weekend. Mooi weer, mooi huisje, mooi gebied, lekker eten en drinken, niet duur en niet te vergeten in een goed gezelschap. De Duitsers waren aardig en de steden waren mooi. Kortom; leven als God in Duitsland. En tenslotte zijn wij “van Duitse bloed”. Helaas aan de verkeerde kant van de grens dan. Want leven kunnen die Duitsers wel.

  • Leave a Reply