Life/ Persoonlijk

Dear Monday #32

Een Dear Monday op dinsdag??? Hmmm, ik was even vergeten dat het alweer dinsdag is vandaag. Oeps. Vandaar dat ik hem nu alsnog post :) De hoogtepunten van de afgelopen week waren vooral de vrijdag en de maandag (gisteren dus, 2e Pinksterdag). Verder was afgelopen week mijn eerste week van de “Gezond met een budget”-week. Hierover later deze week mijn verslag! :)

 

challenge

Voorbereidingen voor de nieuwe Budgetweek!

 

Vrijdag was een drukke, maar leuke dag. Na school zijn we met een groepje naar het huis van een klasgenootje geweest. We hadden een aantal uren tussen de les en een workshop inzitten, die we later de dag gingen volgen. Het was heerlijk weer, dus we gingen in de tuin zitten :) Ennnn we werden getrakteerd op taart! <3

 

taart
Terwijl we taart aan het eten waren, zagen we een vogel heel stil op een kei zitten in de tuin, terwijl de kat er heel dichtbij stond. De vogel bleek gewond te zijn (vleugel gebroken) en we wilden hem natuurlijk vangen om naar een vogelopvang te brengen. Het duurde even voordat we hem gevangen hadden, haha, maar uiteindelijk was het gelukt. We belden de dierenambulance en die stond al snel voor de deur op de merel op te halen. We hadden hem McChicken genoemd <3

 

mcchicken

 

De workshop die we volgden was ook erg leuk en interessant! Het ging over de veranderingen op het gebied van voedsel. Bijvoorbeeld dat de portiegroottes de afgelopen jaren enorm gegroeid zijn en dat overal waar je kijkt, je wel een reclame ziet van de McDonald’s of een andere fastfood keten. Niet zo gek dat de helft van de bevolking overgewicht heeft!
We kregen ook allemaal een heel leuk boek mee naar huis, die ik binnenkort maar eens goed door ga lezen :)

‘s Avonds gingen we naar de verjaardag van m’n nichtje en tante en was erg gezellig :)

Zondag avond hebben Ronald en ik een nieuwe kast gekocht. Echt zooooooooooooooooooooooooooo’n mega verbetering. Echt een gave kast. Onze woonkamer is echt leuk aan het worden, eindelijk. We hebben ook al plannen gemaakt om dit weekend de muren en het plafond weer eens een beurt te geven. Grote plannen. Meer daar over zien jullie volgende week wel ;)
Ben je nog opzoek naar een kast? Onze oude kast staat nog in de weg ;)

 

ikea kast

Oude kast

 

Maandag haalden Ronald en ik mijn neefje en nichtje op en gingen naar het bos. Er was in het bos van Ockenburgh een evenement waar de scouting ook aan mee deed. Zoals je misschien wel weet is mijn vader daar vrijwilliger en doe ik ook weleens iets voor ze. Ik vind het altijd leuk om even te kijken wanneer ze weer iets hebben georganiseerd. Dit keer was het: stokbrood maken op stok in het vuur, marshmallows roosteren, hutten maken en met bamboo-stokken de gekste dingen maken. Mijn nichtje en neefje hebben zich prima vermaakt, net als Ronald en ik ;) Wat een leuke dag!

 

ock1

 

ock6

 

ock10

 

ock11

 

Ik vind de foto’s zo leuk :) Word er gewoon weer helemaal vrolijk van als ik er naar kijk hihi.

Na het bos bleven we gezellig en spontaan eten bij mijn tante en hadden we ook nog even tijd om de kittens te fotograferen en met ze te knuffelen. Wat een dondersteentjes zijn het! Vooral Simba….. Hahahaha…. Dat wordt nog wat :p

 

simba5

simba7

simba11

simbahummer

simbahummer2

 

Nou en daarna was de maandag ook alweer voorbij en kwam ik er achter dat de MAANDAG dus voorbij was en niet de zondag ;)

 

simba selfie

Tot volgende week!! :)

-xxx- Kim

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Dear Monday #33 - CozyMess
    23 mei 2016 at 10:33

    […] dit keer, omdat de maandag mijn leukste dag was… Maar die heb ik al besproken in mijn vorige Dear Monday […]

  • Leave a Reply