Life/ Persoonlijk

Dear Monday #39 – Gezelligheid in Leiden

Halloooooo! Leuk dat je mijn Dear Monday (weer) komt lezen :) Vorige week was een drukke week, maar mijn vakantie begon woensdag avond… Een soort van, want moest nog één verslag inleveren. Wat ik allemaal gedaan heb? Dat lees je in deze Dear Monday!

 

leiden5

 

Maandag had ik mijn een na laatste toets, dus ik ging leren leren leren. Het zelfde geldt voor de dinsdag en woensdag. Samen met een vriendin van school (Imo) hebben we echt keihard geleerd. Of ik de toetsen gehaald heb weet ik nog niet, want het is een beetje een twijfelgeval… Allebei. Erg spannend dus! ‘s Avonds was het even tijd om iets anders te doen dan leren, want mijn broertje was jarig! M’n zusje, Ronald en ik namen hem mee uiteten en dat was heel gezellig :)

 

lbday

lbday2

 

Na het eten gingen Ronald en ik nog een stukje wandelen door Den Haag!

 

den haag2

den haag3

den haag1

 

Woensdag begon mijn vakantie meteen goed, ik ging met Ronald en een vriend van Ronald naar de bios. Independence Day 2, helemaal in Amsterdam. De film was nice, maar ik vond hem wel erg voorspelbaar en flauw af en toe :p

Donderdag ben ik met Imo de stad in gegaan om te shoppen, maar het regende echt enoooooooooorm hard. Echt ENORM hard. Niet normaal…. en ik was lopend en ging ook weer lopend terug. Maarja, daardoor heb ik wel een hoop stappen gehaald en dat was mijn bedoeling ook :)

Vrijdag had ik met een vriendin afgesproken (Lisanne) om te vieren dat m’n toetsen er op zaten. Ze kwam eten, ik maakte courgetti met homemade pesto. Deze werd goedgekeurd, dus het recept vind je binnenkort op CozyMess! Verder gingen we films kijken, Finding Nemo en Spijt en besloten we om naar Finding Dory te gaan… Helaas waren we te laat voor de film doordat de weg afgesloten was en we enorm moesten omrijden :( We zijn toen maar gaan bowlen, met Ronald erbij! Ook leuk! Maar ik kon er niks van haha….

 

pesto

bowlen

 

Zaterdag zijn Ronald en ik even naar Zoetermeer gegaan om te shoppen. Ronald heeft wat leuke dingen gekocht, maar ik vond niks wat me leuk stond :( Dus niks gekocht! ‘s Avonds zijn we gewoon thuis gebleven en hebben afleveringen van het nieuwe seizoen van Marco Polo gekeken (hele leuke Netflix serie).

Zondag was de leukste dag!!!! Ik ging eerst langs een restaurant voor een sollicitatiegesprek en daarna zijn Ronald en ik gaan wandelen door Leiden. We liepen maar wat rond zonder doel en dat was eigenlijk ontzettend leuk. We kwamen eerst terecht bij De Buurt, het Leidse “surfdorp”. Daar dronken we wat en aten we een burger.

 

debuurt3

debuurt2

debuurt

debuurt4

 

We liepen door naar het centrum en daar kwamen we allerlei boten tegen in de grachten met bandjes  erop. Overal muziek! Super gezellig! Het was prachtig weer en erg druk in Leiden, dat maakte het nog extra gezellig. We liepen door naar het van der Werfpark waar we wéér live muziek tegenkwamen! Dit keer Afrikaanse muziek, zooooo leuk. Echt enorm vrolijk. Dus we ploften neer op het gras en genoten van de heerlijke muziek en het zonnetje. Het blijkt dat daar het Picknick Festival was. Het leuke is, er komen nog 3 zondagen aan dat het er is! Hier kun je meer informatie vinden. Op het festival waren ook wat foodtrucks, dus we haalden een patatje.

 

vdw1

vdw3

vdw2

 

Voor als je benieuwd bent naar de muziek, ze heten “Nusodia” en ik heb een filmpje van ze gevonden!

 

 

‘s Avonds laat kwam Imo nog films kijken bij ons thuis en het werd erg laat haha, gelukkig kon ik lekker uitslapen op maandag :)

Aangezien zondag de leukste dag was én ik veel foto’s gemaakt heb van onze wandeling door Leiden, zal ik nog wat foto’s delen ;)

 

leiden6

leiden

leiden2

 

Het lekkerste wat ik afgelopen week getest heb, was deze “Raw lemonade” van de AH. Echt heeeeeerlijk, maar goed ik houd dan ook wel van zure frisse drankjes :)

 

limonade

 

De leukste Simba foto vond ik deze:

 

simba

 

Omdat hij stiekem in de papierbak aan het spelen was en toen hij zag dat ik hem betrapt had, hij zo lekker ondeugend/onschuldig keek hahaha.

Dat was het weer voor vandaag! Deze week staan er ook een aantal leuke dingen gepland, dus ik verwacht weer een volle Dear Monday volgende week! :)

-xxx- Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply