Life/ Persoonlijk

Dear Monday #43

Hoihoi! Wat gezellig dat je er weer bent :) Mijn weekoverzicht is vandaag helaas wat korter, omdat het… Niet zo’n boeiende week was. Ik was ziek geworden en heb daardoor allerlei leuke dingen moeten missen :( Zo kon ik niet bij de babyshower zijn van een vriendin, kon ik niet naar Rrrollend Leiden (waar ik al naar uitkeek sinds de laatste keer, vorig jaar haha) en 2 andere foodtruckfestivals die ook afgelopen weekend plaatsvonden… Nouja, heb ik mijn laatste week vakantie heel anders doorgebracht dan ik had gewild :( Maar, ik heb wel andere dingen kunnen doen. Zoals met 30 graden binnen Netflix kijken haha. Eindelijk heb ik Orange is the New Black kunnen afkijken :) En ik deed een soort van poging om te leren (voor mijn hertentamen aanstaande donderdag). En ik heb lekker kunnen knuffelen met Simba <3

 

simba

 

Simba en ik waren trouwens samen “ziek”. Simba begon met sproeien door het huis, dus we belden de dierenarts om te vragen of hij al gecastreerd kon worden. De volgende ochtend konden we al terecht. Toen ik hem ophaalde was hij heel suf nog van de narcose. Ik maakte de kattenmand open en ging op de bank zitten. Hij kwam heel zielig naar me toe waggelen, deed een poging om op de bank te springen, mislukte, deed het nog een keer, ik hielp hem een handje en toen plofte hij neer boven op me en viel meteen in slaap. Zo (op de foto hierboven) heeft hij heel lang bij me geslapen terwijl ik Netflix keek haha. Zo aandoenlijk.

Natuurlijk heb ik wel WAT dingen kunnen doen afgelopen week. Het begon allemaal heel leuk namelijk. Het was mooi weer, Ronald en ik gingen wat rondrijden met de scooter na z’n werk. Zo zijn we in Noordwijk beland, waar we samen hebben geoefend voor mijn hertentamen gesprek. Weet je nog? Vorige week vertelde ik dat ik super zenuwachtig was. Ik was echt mega zenuwachtig. Maar ik heb hem gehaald! Pfoe wat een opluchting.

 

noordwijk

Leren doe je het best met een goed biertje erbij ;)

 

Woensdag wilde ik dat gaan vieren met Ronald, dus stapten we weer op de scooter en reden naar Scheveningen om wat te gaan eten en om naar de bios te gaan. Het was echt enorm druk daar. We werden nergens geholpen… Uiteindelijk gingen we ergens zitten, kwam er een half uur later iemand onze bestelling opnemen. Weer half uur gewacht voor de drankjes. Bestelling gedaan voor het eten. Uur later nog niks. Maar een 2e drankje besteld. Half uur later nog geen drankje en ook nog steeds geen eten (we waren nu al anderhalf uur aan het wachten op ons eten). Mijn geduld raakte echt op, zeker toen de mensen die naast ons kwamen zitten wel hun eten kregen, terwijl ze zeker drie kwartier later hadden besteld! Nouja we zijn toen maar weggegaan, maar ondertussen was het dus al super laat… We zouden de film waar we heen wilden missen, dus besloten naar een latere film te gaan (wat uiteindelijk ook een hele leuke film was! WarDogs!). We moesten wel nog ergens wat eten. Dus we liepen richting het Zwarte Pad (aan het eind van Scheveningen), in de hoop dat het daar rustiger zou zijn. Zaten we eindelijk ergens, kwam die man vertellen dat ze de keuken dicht gedaan hadden. Omg… Ik werd echt gek. Uiteindelijk ging hij toch nog open en konden we nog eten… Maar wat een dag zeg. Op het nippertje haalden we wel de latere film.. Gelukkig maar.

 

scheveningen

 

We aten allebei een hamburger, we hadden ondertussen zooooo’n honger pfff :p

 

scheveningen2

 

Nouja dat was mijn spannendste verhaal van de week hahaha. Verder ben ik verder gegaan met dingen in huis. Bijna klaar! Foto’s komen er binnenkort aan!

We zijn met Ronald z’n ouders naar de nieuwe Amazing Oriental geweest in Ypenburg (grote Aziatische supermarkt). Ik heb natuurlijk wat lekkere Aziatische dingen ingeslagen, zoals: mungbonen (om taugé te maken!), tempeh, tahoe, panko broodkruimels (voor heerlijke recepten zoals deze), lontong (kleefrijst), gulu djawa (Javaanse palmsuiker), kokosmelk, sojasaus, Sriracha, etc…

 

oriental

 

Ik probeerde ook voor het eerst Mochi ijs! Wowwww, wat lekker is dat zeg. Het is veganistisch ijs gemaakt van kokosmelk. Ik vind het zelf heel bijzonder ijs. Het zijn namelijk bolletjes met aan de buitenkant rijstdeeg (van kleefrijst) en daar binnen zit dus het ijs (kokosmelk ijs). Hierdoor smelten ze niet! Nouja, de binnenkant smelt… Maar het lekt er niet uit. Je hebt Mochi ijs in verschillende smaken, maar volgens mij zijn groene thee en sesam de traditionele smaken. Ik had mango en die was super lekker!

Ik ging een recept maken uit een Indonesisch kookboek, broodje Babi Ketjap (omdat ik niet naar foodtruckfestival kon, dacht ik maar een foodtruck-waardig broodje zelf te maken…), maar ik heb het laten aanbranden… Super zonde. Was niet te vreten. Dus toen heb ik het maar weggegooid en een tosti gegeten :(

 

babiketjap2

 

Hierboven was het nog wel lekker :( Hieronder heel vies…

 

babiketjap

 

Oh en de poes van mijn broertje heeft kittens gekregen!! Vier kleine, mooie kittens <3 Zo schattig! En ze zijn zoooooo mooi! En klein <3 Jeetje wat lijkt het alweer lang geleden dat Simba zo klein was… De tijd gaat snel!

 

kittenleroy

 

En ehm ja dat was het eigenlijk al. Sorry, ik heb helaas weinig leuks te vertellen haha. Hopelijk volgende keer beter :) Het echte leven is weer begonnen nu. Ik heb vandaag mijn eerste schooldag gehad. Ik volg nu 10 weken een internationale minor. Alles is in het Engels en dat vind ik best spannend, aangezien mijn Engels niet super is.

Verder moet ik keihard trainen voor de Damloop by Night, aangezien die 17 september al is en ik nog steeds die 8 km nog niet kan. Sterker nog, ik kan die 5 km nog niet eens. Maar hee ik geef niet op. Ik ben nu in ieder geval verder gekomen dan ooit. Volgens de planning van Asics ga ik nog 10 keer lopen voor de wedstrijd. Dan kan ik heus nog wel wat bereiken. De laatste keer ging het best wel goed, totdat ik steken kreeg in mijn zij… Anders had ik nog wel een kilometertje extra kunnen rennen.  Nouja mijn doel voor de Damloop by night is in ieder geval de run binnen de tijd uit te lopen (85 min voor 8 km), hoe snel ik hem verder doe maakt mij echt niets uit haha. Praktisch gezien kan ik er dus 10 min per km overdoen. Dat is langzaam, dus ik heb hoop haha. Sja hierna doe ik wel gewoon evenementen van 5 km, zodat ik rustig kan opbouwen naar de 10 km! Ik blijf het in ieder geval wel leuk vinden om te doen, dat is ook belangrijk :)

Nou lieve lezer, ik ga maar eens leren voor mijn hertentamen. Zie ik je volgende week weer? Dat vind ik gezellig <3

Liefs, Kim (en Simba die al de hele tijd op mijn schoot ligt)

Ps. Heeft iemand toevallig een goede tip tegen de stank van kattenpis in huis? Aangezien Simba was gaan sproeien, stinkt het nu op sommige plekken erg (de bank bijvoorbeeld). Maar ik krijg de geur maar niet weg! :(

simba2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply