Life/ Persoonlijk

Dear Monday #48

Weer een week voorbij! Wat gaat het toch snel hè? Voor je het weet is het alweer kerst en is het hele jaar weer voorbij…
Afgelopen week was voor mij een rustige week, doordeweeks kon ik vooral mijn tijd steken in school, huishoudelijke dingen en inspiratie opdoen voor CozyMess! Ik heb hele dagen in de keuken gestaan om recepten uit te werken voor jou! Jaja, één daarvan staat er al online, heb je de Kruidnoten Bonbons al gezien? Die waren echt lekker! Mijn ouders, broertje, zusje en Ronald hebben ze ook goedgekeurd want ze waren zo op ;)

 

kruidnoten bonbons

 

Naast die lekkere kruidnoten bonbons, heb ik ook een lekker bananenbrood gebakken. Helaas werd hij iets donkerder dan de bedoeling was, maar ohhh wat lekker! Het was de eerste keer dat ik een bananenbrood gegeten had en dus gemaakt had. Ik durfde het nooit aan omdat ik niet zo gek ben op banaan, maar je proeft amper banaan! Ik vond mijn versie echt heel erg lekker :) Waarschijnlijk zet ik het recept woensdag online, dus nog even geduld ;)

 

bananenbrood

 

Afgelopen week heb ik nog meer lekkere recepten uitgewerkt, maar die houd ik nog even geheim ;)

Wat ook heel leuk was, is dat we een weekendje naar Middelburg zijn geweest. Het was alleen ontzettend jammer dat we alleen maar regen hebben gehad, dus echt door Middelburg wandelen hebben we niet kunnen doen. Ik heb dus niet veel van Middelburg gezien, terwijl het wel een hele mooie stad blijkt te zijn.

 

middelburg

De enige foto die ik heb kunnen maken omdat het voor 5 min droog was haha

 

middelburg

Spleetoogjes door de felle zon

 

Zaterdag was Ronald z’n vader jarig en werden we in de avond uitgenodigd om met zijn familie (ooms, tantes en oma) te gaan dineren in Renesse (daar zaten zij, familieweekend). Hartstikke leuk! We werden als verrassing opgehaald en thuisgebracht door Amerikaanse gele taxi’s!

 

middelburg6

 

De jarige Job

De jarige Job

 

We hebben lekker gegeten in het restaurant “Simpel”. Ik had als hoofdgerecht een stoofpotje gekozen, waardoor ik meteen zin kreeg om thuis ook weer stoofpotjes te maken. Het regenachtige weer vraagt er ook gewoon om! Voor mijn verjaardag heb ik een slowcooker gevraagd en ik hoop heel erg dat ik er een krijg haha. Een slowcooker is een apparaat waar je je eten in de ochtend, voor je naar je werk gaat, in gooit en als je terug komt heb je een heerlijk, smaakvol gerecht. Door het gerecht op een laag temperatuur te bereiden, blijven veel voedingsstoffen bewaard én is het gerecht nog lekkerder! Ik kan niet wachten om pulled pork of rendang te gaan maken haha. Op Pinterest ben ik alvast ideeën aan het opdoen, daar vind je namelijk heeeel veel slowcooker recepten!

 

bbq-pulled-pork-600x900

Zoals dit broodje pulled pork <3

 

Sowieso heb ik een Pinterest verslaving. Zo vind ik het ook heel leuk om inspiratie op te doen voor ons huis. Kijk, wat vind je van zo’n Chesterfield bank?

 

fotografie-yaya-home-woonkamer-modern-vintage-woonstijl-bintihome

 

Ik zit er aan te denken om zo’n bank te kopen, maar ik durf het op dit moment nog niet zo goed met Simba. Hij vindt het erg leuk om z’n nagels overal in te zetten… Dus ik denk dat ik nog even wacht tot hij wat rustiger wordt haha. Maar ik ben in ieder geval wel enorm verliefd op bovenstaande foto van Binti Home!

Oh maar om nog even terug te komen op Middelburg, wat ga ik soms ook van de hak op de tak he pfff :p, wat we daar in ieder geval wél hebben gedaan is lekker uitgeslapen in ons appartement, geluisterd naar de regen dat tikte op het dak, bier gedronken en zondag ontbeten in de stad met een lekkere clubsandwich en koffie! Lekker buiten op het terras, droog, naar de keiharde regen kijken. Koud was het namelijk niet, we hadden gewoon pech dat het zo nat was.

 

middelburg

 

We zaten in een heel bijzonder appartement dat hoorde bij een café. We hadden de zolderverdieping als slaapkamer en de verdieping eronder hadden we een keuken (geen gebruik van gemaakt). Het straalde heel veel sfeer uit, zo’n oude zolder! Nu wil ik later als ik groot ben ook zo’n zolder in mijn huis! ;)

 

middelburg2

 

Het uitzicht vanaf onze slaapkamer:

 

middelburg

 

Ja en toen was het alweer maandag… 3 oktober! Een speciale feestdag hier in Leiden, dus waarschijnlijk gaan Ronald en ik zo nog even naar de stad. Er is een grote kermis en vanavond is er vuurwerk! Dat kunnen we natuurlijk niet missen als Leidenaars… :) Hutspot hoort er eigenlijk ook bij vandaag, maar als er één ding is dat ik niet lust is het hutspot… Dus het wordt een broodje bal ;) Ook lekker Hollands toch?

Tot volgende week!

-xxx- Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply