Life/ Persoonlijk

Dear Monday #49

Hallo hallo! Ik had weer een lange schooldag, dus mijn Dear Monday kwam weer wat later op de dag! Deze week ronden we alle lessen alweer af, wat gaat dat snel! Volgende week heb ik herfstvakantie en daarna een paar weken tijd om te leren voor mijn tentamen en projecten af te maken en dan is mijn minor alweer afgesloten. Ik kijk nu al uit naar de vakantie, want Ronald heeft ook vakantie genomen en er staan leuke dingen op de planning :D Maar hee, ik heb het nu alleen maar over de toekomst, in dit artikel moet ik juist terugblikken op afgelopen week ;)

Het begon allemaal 3 oktober! Voor jou is 3 oktober misschien niet zo’n bijzondere dag, maar hier in Leiden wel! De bevrijding van de Spanjaarden wordt die dag al sinds 1886 gevierd. Jaja, al heel lang dus. Er is dan een enorm grote kermis, als Leidenaar kun je haring en wittebrood halen in de Waag, er is een optocht en het feest wordt afgesloten met een vuurwerkshow. En eigenlijk hoor je op die dag ook hutspot met rookworst te eten, maar ik lust geen hutspot dus dat deed ik lekker niet.

 

kermis

 

Wat wij wel deden is rondlopen :) We hebben die avond rondgelopen op de kermis, geluisterd en gekeken naar bandoptredens, iets gedronken en uiteindelijk zijn we naar de vuurwerkshow gaan kijken. Het weer hadden we gelukkig mee :) Dat is ook wel eens anders geweest haha.

 

kermis2

 

Dinsdag 4 oktober was het natuurlijk Dierendag! Ik stond die dag voor Simba snoepjes te maken, dat recept heb ik ook al online gezet. Uiteraard heb ik lekker veel geknuffeld met mijn poeskie.

 

simba1

simba2

 

Woensdag en donderdag waren geloof ik niet zulke interessante dagen, want kan me er niet meer zoveel van herinneren. Waarschijnlijk heb ik alleen maar Pretty Little Liars gekeken en recepten bedacht voor CozyMess :P Zoals de lekkerste kippenpoten ooit <3

 

sriracha honing kip

 

Ronald deed dit weekend mee aan een spel met mijn vader en een vriend en waren daarom het weekend weg. Dat doen ze elk jaar, maar dit keer was het spel voor het laatst. Mijn moeder, zusje en ik houden dan altijd een meidenweekend en dat is heel gezellig :) We zijn naar de film Bridget Jones’s Baby geweest en die was zoooooooooo leuk, omg. Ik heb echt gehuild van het lachen. Eén van de leukste films die ik in tijden heb gezien, echt.

 

Af en toe krijg ik rare Snapchats van Ronald

Af en toe kreeg ik rare Snapchats van Ronald

 

Het is ook traditie dat we met z’n drieën bij de toko Indonesisch halen en dat was dit keer echt super veel haha. En lekker! Ik koos voor rendang, ayam pedis, tempeh kering, sajoer lodeh en een eitje.

 

toko

 

Het broertje van Simba woont bij mijn ouders en dat is echt een gek beest. Ten eerste werd ik de hele tijd door hem wakker gemaakt, omdat hij het erg leuk vindt om aan oorlellen te sabbelen… Echt heel raar :p En ten tweede is hij nergens bang voor, zo klimt hij heel hoog in bomen om op vogels te jagen of hij springt op het dak, waar hij vervolgens niet meer af kan komen en dan heel ernstig gaat kijken.

 

macho1

noah

Noah kijkt toe hoe Macho op het dak zit haha

 

Mijn zusje en ik hebben ook nog een Oreo cheesecake geprobeerd te maken, maar dat is niet helemaal gelukt zoals je ziet hihi. De bovenkant hoorde gewoon wit te zijn, maar was erg bruin en daarnaast was hij erg laag en droog. Naja, voor een eerste poging was hij in ieder geval wel lekker!

 

cheesecake

Mislukte Oreo Cheesecake

 

En aangezien het mooi weer was, zijn mijn moeder en ik met Noah (de hond) een stukje gaan wandelen. Dat vindt Noah altijd zo leuk! Ik word gelukkig van zo’n rennende blije hond :)

 

noah3 noah2 bos

 

Noah vindt het alleen ook erg leuk om elke sloot in te springen die ze tegenkomt en ze krijgt het altijd voor elkaar om er helemaal zwart uit te komen… Dat vindt mijn moeder minder leuk, maar het lukte ons aardig om haar tegen te houden… Totdat we bijna bij de auto waren, toen dook ze toch nog even snel het water in. Zuchtttttttttt.

 

noah4

 

Zondag was Ronald weer terug en zijn we eventjes naar Zoetermeer geweest, omdat Ronald nieuwe kleding nodig had. Hij heeft echt mega veel kleding gekocht en ik 2 truien, waarvan ik er 1 toch maar terug ga brengen omdat ik hem te kort vind… Dat is altijd mijn probleem. Te kort, te korte mouwen, pffff… Met truien en broeken… Na het shoppen gingen we nog even iets drinken bij Chco Café.

 

chco3

 

Ronald nam als verrassing super lekkere bonbons mee :) Echt een aanrader deze zaak! De chocola en Chai Tea Latte zijn goddelijk!

 

chco2

chco

 

 

Het weekend sloten we af met samen uiensoep maken, wijntjes, kaarsjes en een film en toen was het alweer veel te snel maandag!

 

wijnkaas

 

Ik ben benieuwd wat deze week me weer gaat brengen :)

-xxx- Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply