Life/ Persoonlijk

Dear Monday #53

Hallo! Afgelopen week was een erg gezellige week en heb ik erg veel gedaan, dus ik heb de gezelligste hoogtepunten even op een rijtje gezet :)

Dinsdag was ik jarig!! Ik werd 25 jaar.. Jeetje wat oud hè? Ik voel me nog steeds 21, maar als ik in de spiegel kijk en die rimpels onder m’n ogen zie… :( Jep, ik word echt oud. Ik vierde die dag m’n verjaardag niet. Ten eerste omdat het gewoon een doordeweekse dinsdag was, maar ik had de dag er na ook een tentamen, dus ik heb het zaterdag gevierd. Op mijn echte verjaardag heb ik dus geleerd, totdat Ronald mij mee uit eten nam!

 

bdaymuffin

 

We gingen bij de Waag eten. Over de Waag heb ik al een keer een verslag geschreven en zelfs een video van gemaakt! Het is een leuke plek om wat te eten. We namen een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Als voorgerecht had ik krokante kip en Ronald had buikspek. Allebei erg lekker!

 

waagvoorgerecht

 

Als hoofdgerecht hadden we beide de Surf en Turf burger, was wel lekker maar dan heb ik liever de Mexicaanse burger :) Die is nog lekkerder.

 

waagburger

 

Als nagerecht had ik peer uit de oven en Ronald had suikerbrood, ijs en kersen. Mijn nagerecht was helaas niet zo lekker, de peertjes proefden nergens naar en ik vroeg me af of ze uberhaupt de oven in geweest waren :( Bij mijn nagerecht kreeg ik ook vuurwerk, maar die werd eerst op een verkeerde tafel gezet (bij andere mensen).. Dus toen hij uiteindelijk bij mij terecht kwam was de vuurwerk al bijna uit haha… Oh oh oh. Achja, het was wel gezellig en daar ging het om :)

 

waagdessert

 

Donderdag had ik onverwachts een hele leuke lunchafspraak met een vriendinnetje uit Spanje (Lianne), met haar vriend, een ander vriendinnetje van ons (Eliza) en haar vriend en gelukkig kon Ronald ook last minute regelen dat hij er ook even bij kon zijn :) Dus zaten we weer bij de Waag haha.

 

waaglunch

 

waagtaart

 

Ik zie Lianne natuurlijk niet zo vaak omdat ze in Spanje woont enEliza zie ik helaas ook niet zoveel meer, dus het was heel leuk om weer samen te zijn! Na de lunch gingen Eliza en ik nog even de stad in en kwam ze spontaan bij mij eten. Daarna ben ik met Ronald langs mijn opa en oma geweest, wat erg gezellig was!

Vrijdag hebben Ronald en ik de boodschappen gedaan voor onze verjaardag en maakte ik alvast een taart. Een witte chocolade Oreo cheesecake! Ik ben niet zo goed in taarten maken, want ik doe dat maar 1 keer per jaar en dat is met mijn verjaardag haha. Gelukkig vond iedereen de taarten erg lekker :) Dus ik was happy! De recepten zal ik binnenkort met je delen!

 

oreotaart

 

Zaterdag stonden we lekker vroeg op om naar de markt te gaan. Het was een heerlijke ochtend om ook even een stukje te lopen door Leiden. Zonnig met elk moment kans op een flinke bui, dan ziet alles er nóg mooier uit! Gelukkig hebben we weinig regen gezien :)

 

leiden

 

leiden3

 

De herfstsfeer in de stad zorgt ook voor mooie kleurcontrasten en leuke plaatjes!

 

leiden2

 

Ik wilde bij de delicatessen kraam (Ilias) wat olijven en zongedroogde tomaten halen. Uiteindelijk kwam ik met veel te veel thuis natuurlijk en is de helft maar op gegaan… Dus vandaag eet ik de hele dag olijven en brood met spreads. Vanmorgen heb ik ook al ontbeten met taart, ssssssst.

 

ilias

 

De rest van de dag hebik alleen maar in de keuken gestaan. Ik bakte de tweede taart en maakte hummus, harissa, gehaktballetjes en pitabroodjes. Een vriendinnetje (Lisanne) kwam me gezellig helpen :) Ik wilde niet de standaard Hollandse dingen op tafel (worst, kaas en chips), dus ik maakte een soort Arabische plate. De hele tafel stond vol haha. Jammer dat ik daar geen foto van heb.

 

plate

Een deel van de hapjes :)

 

Ik maakte als tweede taart een notenappeltaart en die was ook zeer geslaagd, gelukkig! Heerlijk, zo’n herfstige taart :)

 

appeltaart

 

Ik ben echt ontzettend verwend met cadeautjes! Van mijn ouders, broertje en zusje kreeg ik een grote bijdrage voor de aanschaf van een backpack. Ik vertelde je vorige week al dat ik druk bezig ben met mijn vakantie volgend jaar en dat ik daar nog niks over wilde verklappen. Er is ook nog niet veel over te vertellen want alleen de datum staat nog vast en we hebben een idee, maar we veranderen de hele tijd weer dingen :p Ik ga in ieder geval dus backpacken!!!! Ik kan niet wachten!!!! Het wordt zo cool <3 En ik was zooo blij met de bijdrage voor een backpack haha, want die krengen zijn ontzettend duur. Zondag ben ik meteen naar de winkel gegaan om er een te kopen, vanavond kan ik hem ophalen! Nu wordt alles ook zo echt!

 

clothes-travel-voyage-backpack

Ja, ik heb mijn backpack vanavond pas, dus kan er geen foto van delen! Dus hier heb je een stockphoto van een tas. Toevallig is mijn backpack ook rood, de rest van de foto slaat nergens op. Al vind ik die camera wel nice :p

 

Van Ronald en zijn ouders heb ik een slow cooker gekregen!! Iets wat ik ook al heeeeel lang wilde. Ik ga hem morgen uittesten, ben zo benieuwd!! En ik kreeg er een mooi kookboek bij vol met slow cooker recepten :) Ook mag ik van Ronald nog servies en andere dingetjes uitzoeken voor mijn foodphoto’s <3 Ook super fijn!!! En van mijn tante kreeg ik een Hema cadeaubon, waar ik ook leuke dingen mee kan kopen voor mijn foto’s! Verder ga ik lekker een keer hightea’en met Lisanne en heb ik een super fijne super lange trui gekregen van mijn oma <3 Dus ja, ik voel me lekker verwend :)

 

cadeaus

 

Aangezien mijn opa en oma niet op mijn verjaardag konden komen, bracht ik zondag taart naar hun toe en daarna aten we bij mijn ouders thuis. Haha, wat een sociale week was het zo :p Heel gezellig!!! Was het altijd maar zo’n feest ;)

Komende week minder gezellige dingen helaas. Op vrijdag heb ik twee deadlines staan om mijn minor af te ronden. Dus ik moet even hard aan de bak! Dat wordt vooral socializen met Simba (die overigens enorm verhaard op dit moment haha).

 

simba

 

Deze week gaan Ronald en ik ook wat dingen vastleggen voor onze backpack trip, dus dat is wel ontzettend leuk! Heb er gewoon kriebeltjes door haha :)

Tot volgende week!

-xxx- Kim

samen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply