Food/ Koolhydraatarm/ Sweets & Snacks

FOOD: 4x Gevulde eieren

Gevulde eieren

Een Pasen zonder eieren is natuurlijk geen Pasen. Als kind beschilderde ik met Pasen graag de gekookte eieren bij mijn opa en oma. Ik maakte ze zo mooi mogelijk en daarna deden we “eitje tik”. Je tikte dan jouw ei tegen het ei van iemand anders, één (of soms beide of geen een) ging dan kapot. Het ei wat heel bleef moest dan weer tegen een ander onbeschadigd ei en zo bleef er uiteindelijk één heel ei over. De winnaar! Liever deed ik eigenlijk niet mee, want mijn ei was zo mooi! Waarschijnlijk was ik wel een uur bezig met het beschilderen van één gekookt ei, haha. Anyway, het eitje tik was natuurlijk ook wel spannend, dus deed ik het alsnog.

 

Gevulde eieren

 

Sja en dan? Dan hebben ze jouw ei kapot getikt… Je kunstwerk is verpest, wat moet je nou weer met dat ei? Ik hield als kind niet eens van gekookte eieren haha. Toen ik hier allemaal aan terug dacht, dacht ik: waarom maak je er niet een lekker gevuld eitje van? Dat is namelijk wél heel lekker! :) Ik denk ook dat kinderen het hartstikke leuk vinden om te helpen in de keuken, althans… dat vond ik wel. Een leuke nieuwe Paastraditie misschien? :)

 

Gevulde eieren

 

Natuurlijk zijn gevulde eieren ook erg lekker op feestjes. Een hapje die je goed van te voren kunt maken. Gevulde eieren kun je op duizend verschillende manieren maken. Een simpel gevuld eitje met mayonaise en mosterd is al heel lekker en heel makkelijk klaar te maken. Natuurlijk heb ik een aantal variaties gezocht en gemaakt, die ik nu met jou deel! Mijn persoonlijke favoriet is die met gerookte zalm, maar die met ontbijtspek vind ik ook héél erg lekker.
Ik vind het lastig om hoeveelheden aan te geven in dit recept, omdat ik het een beetje op gevoel gedaan hebt. Wanneer ik de vulling niet smeuïg genoeg vond, voegde ik een beetje extra mayonaise toe. Ik weet niet hoeveel ik er uiteindelijk in gedaan heb. Probeer het zelf een beetje uit en proef! :)

 

Gevulde eieren

 

Basis gevulde eieren:

 • Gekookte eieren
 • Mayonaise
 • Mosterd
 • Bieslook

Meng het eigeel met de mayonaise en mosterd tot gewenste smeuïgheid. Snijd bieslook fijn en voeg dit toe. Vul de eieren met dit mengsel.

 

Gevulde eieren

 

Variatie 1: Gevulde eieren met zalm

 • Gekookte eieren
 • Roomkaas met kruiden
 • Mayonaise
 • Gerookte zalm
 • Bieslook

Meng roomkaas met het eigeel. Voeg mayonaise toe tot het de goede smeuïgheid heeft gekregen. Snijd gerookte zalm heel fijn en voeg toe aan het eigeel. Houd eventueel een klein beetje apart voor de garnering. Snijd een paar stengels bieslook fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Vul de eieren en garneer met een spriet bieslook en eventueel overgehouden zalm.

 

Gevulde eieren

 

Variatie 2: Gevulde eieren met groene pesto en spek

 • Gekookte eieren
 • Mayonaise
 • Groene pesto
 • Plakjes ontbijtspek

Voeg de mayonaise toe aan het eigeel samen met een beetje groene pesto. Breng op smaak met zout en peper. Bak een paar plakjes ontbijtspek krokant. Vul de eieren met het mengsel. Breek de ontbijtspek in stukjes en steek het in het ei.

 

Gevulde eieren

 

Variatie 3: Gevulde eieren met zongedroogde tomaatjes

 • Gekookte eieren
 • Mayonaise
 • Bieslook/basilicum
 • Zongedroogde tomaatjes

Snijd de zongedroogde tomaatjes heel fijn. Voeg de mayonaise toe aan het eigeel, tot gewenste smeuïgheid. Breng op smaak met zout en peper. Snijd bieslook/basilicum fijn en voeg samen met de fijngesneden tomaatjes toe aan het mengsel. Vul de eieren.
Ook dit gevuld eitje is erg lekker met gebakken ontbijtspek!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Laura | liefdevoorbakken
  31 maart 2016 at 00:17

  Laat ik nou net binnenkort een feestje hebben :D dit is een perfecte snack! Thanks voor de inspiratie, keep up the good work!

  • Reply
   CozyMess - Kim
   31 maart 2016 at 14:06

   Wat leuk, Laura! Inderdaad, dit is een snack die iedereen wel lekker vindt :) Veel plezier met je feestje!

  Leave a Reply