Diner/ Food/ Koolhydraatarm

FOOD: “Courgetti” met kip en zongedroogde tomaten

Courgetti

Het was even lastig om een keuze te maken. Ik heb maar liefst 3 heerlijke recepten bedacht, die ik heel graag met jullie wil delen! Welke moest ik nou kiezen voor vandaag?! Het is uiteindelijk dus deze geworden! Spaghetti van courgette, oftewel “Courgetti”! Op de foto ziet dit er misschien niet zo smakelijk uit, maar het is zoooo ongelofelijk lekker en ook nog eens koolhydraatarm! Nouja, de tomaten bevatten wel een hoop koolhydraten trouwens (dus écht heel erg koolhydraatarm is het niet…), maar als je normale spaghetti zou nemen, zou dit gerecht nog zo’n 73 gram extra koolhydraten bevatten (dus dan scheelt het wel een hoop!).  De zongedroogde tomaten zorgen wel voor een behoorlijke hoeveelheid vitamine B1, B5, B6, B8, C en E én kalium, magnesium, ijzer, koper, zink, jodium en mangaan. Wow.
Als je benieuwd bent naar de gehele voedingswaarde van dit gerecht, verwijs ik je even helemaal naar beneden :)

Het recept vond ik trouwens op Pinterest, maar ik heb het zelf een beetje aangepast. Het originele recept vind je op deze Australische blog (met veel smaakvollere foto’s haha)!
Mijn foto’s zijn helaas niet zo mooi geworden, vind ik. Goede reden om dit recept zeer binnenkort nog eens te maken ;) ;) ;)

 

Courgetti

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram kipfilet
  • Peper en zout
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chiliflakes/chilipoeder
  • 60 gram semi gedroogde tomaten (te koop bij deli, of bij de Turkse supermarkt (in mijn geval))
  • 60 gram gedroogde tomaten
  • 150 ml crème fraiche
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 courgette

Snijd de rode ui en de teentjes knoflook fijn. Bak dit in olijfolie, tot de ui glazig is.
Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en voeg dit toe aan de pan. Kruid het met peper, zout, basilicum, paprikapoeder en de chiliflakes.
Bak tot de kipfilet gaar is. Ondertussen snijd je alle zongedroogde tomaten in stukjes en voeg dit de laatste 2 minuten toe.
Zet het vuur op zijn laagst en voeg de crème fraiche toe. Ook de geraspte Parmezaanse kaas kan nu toegevoegd worden. Roer tot de kaas gesmolten is.
Maak nu de courgetti met de Spirelli, of snijd plakken met een kaasschaaf en snijd deze in de lengte in repen.
Voeg de courgetti toe aan de pan en roer het goed door elkaar! In principe is het nu klaar, maar je kunt de courgetti nog even 2 minuutjes laten meekoken in de saus.

 

Courgetti

 

Voedingswaarde per portie:
Energie: 809 kcal
Eiwitten: 58 gram
Vet: 43 gram
Waarvan verzadigd vet: 23 gram
Koolhydraten: 43 gram
Vezels: 9 gram

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    FOOD: Thaise "Zoodles" - CozyMess
    9 maart 2016 at 11:59

    […] zo’n tof ding! Ik heb er ook al “courgetti” mee gemaakt, waarvan je het recept hier kan checken :) Heb je niet zo’n zin om een Spirelli aan te schaffen? Ik raad het je toch heel […]

  • Leave a Reply