Diner/ Food/ Lunch

FOOD: Frisse Thaise salade

Dit recept is eigenlijk helemaal niet van mij, maar van mijn moeder. Door de jaren heen heb ik hem misschien wel een beetje aangepast.
Deze salade is een van mijn favoriete salades. Het is een lichte salade met veel verse kruiden.
Je proeft zoveel verschillende smaken: zuur door de citroen, pittig door de sweet chili saus en de rode ui, de rokerige smaak van de kip en dan natuurlijk die kruidige smaken/geuren van alle verse kruiden die er in gaan. De komkommer geeft de salade een lekkere crunch.
Ik serveer de salade met rijst als een maaltijdsalade op warme zomerse avonden, dan vind ik hem zelf het lekkerst.

 

Ingrediënten voor 2 grote porties:

  • 2 komkommers
  • 1 rode ui
  • 1/2 blok gerookte kipfilet
  • 1/2 citroen
  • 1 el sweet (knoflook) chilisaus
  • 1 el vissaus
  • 15 gram verse bieslook
  • 10 gram verse koriander
  • 10 gram verse basilicum
  • 10 gram verse munt

Schil de komkommers. Snijd ze in de lengte door de helft.
Verwijder met een eetlepel de zaadlijsten over. Snijd de komkommers in dunne plakjes.
Snijd de gerookte kip in blokjes. Snipper de rode ui.
Snijd/knip alle verse kruiden fijn (zonder takjes).
Meng alle kruiden samen met de komkommer en het ui.
Maak de dressing door de halve citroen uit te knijpen en hier 1 eetlepel sweet chili saus en vissaus aan toe te voegen.
Serveer de salade met de dressing en een portie rijst als een avondmaaltijd, of zonder rijst als een lekker frisse salade!

 

Thaise salade 2

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sriracha honing kip - CozyMess
    7 oktober 2016 at 10:34

    […] de Sriracha honing kip met een lekkere (Thaise) salade en rijst voor het diner, maar als snack kan natuurlijk […]

  • Reply
    FOOD: Chili Dog | CozyMess
    14 oktober 2015 at 13:00

    […] de recepten zijn eigenlijk voor iedereen… maar ik zie een man niet zo snel Spring Rolls of Thaise salade maken… snap je wat ik bedoel? Misschien is dat heel verkeerd gedacht van mij hoor, ik heb […]

  • Leave a Reply