Food/ Health/ Life

FOOD: Gezonde tips voor een dagje weg

De zomer is natuurlijk hét moment om een dagje naar een pretpark, Dolfinarium of dierentuin te gaan. Hartstikke leuk natuurlijk!
Lekker in alle achtbanen, 10 x over de kop, keihard voorbij sjeesen, aapjes kijken, met de giraf op de foto… Als kind heb je pas écht een leuke zomervakantie als je een van deze dingen hebt gedaan.
Het schrijven van dit artikel brengt herinneringen naar boven van mijn schoolreisjestijd. Vroeger op schoolreisje mocht ik altijd een zak snoep kopen. Het was namelijk ENORM stoer als je een mega zak snoep bij je had. Hoe groter de zak, hoe cooler je was.
Na zo’n dag kwam je dan ook kotsmisselijk thuis. Niet door de achtbanen bij Drievliet, maar door al dat snoep wat je gegeten had. Want die zak moest natuurlijk leeg.

Al snel ben je zo’n 8 uur in een attractiepark, dus je ontkomt er niet aan dat je er ook moet eten. Dat is vaak een probleem voor mensen die op hun gezondheid letten.
Patat, hamburgers, broodje Unox, ijsjes, snoep… het is allemaal te vinden in een pretpark. Als je geluk hebt verkopen ze ergens fruit. Met chocola er overheen.
Daar hebben we nog niks aan dus.

Nee, zelf je eten meenemen is de beste én goedkoopste keuze. Met de volgende gezonde tips ga je een stuk gezonder een dagje weg!

 

pretpark 1

 

Cherrytomaatjes, snackkomkommers en heerlijk zoete paprikaatjes. Het zijn prima snacks voor een dagje pretpark.
Zoet, maar toch gezond en makkelijk mee te nemen. Andere lekkere snacks zijn: fruit (appel, banaan, druiven, aardbeien), gedroogd fruit en noten.
Velen malen gezonder dan een zak drop of winegums!

Voor de lunch kan je zelf brood smeren. Volkorenbrood met (pinda)kaas is prima houdbaar en als je het vergelijkt met een patatje is het 10 x beter.
Je kunt natuurlijk ook DEZE lekkere sandwich meenemen. Oke, het is niet de meest gezonde sandwich… maar hij is wel lekker en voor een aantal uur goed houdbaar.

Griekse salade
Salades zijn ook altijd goede keuzes, als je zuinig bent met de dressing tenminste.
Een salade zou je ook prima mee kunnen nemen als diner, maar natuurlijk ook als lunch.
Deze salade is erg lekker voor een dagje weg!
Een fruitsalade is ook heerlijk, bijvoorbeeld met appel, aardbei, ananas en druiven. Kinderen vinden dit ook heerlijk!
Als je kind op schoolreisje gaat kun je een lekkere maar simpele rauwkost salade meegeven met stukjes kaas. Om het aantrekkelijk te maken, kun je vormpjes uit komkommer halen!
Snijd de komkommer bijvoorbeeld in een hartje. Je hebt ook leuke uitsteekvormpjes speciaal voor rauwkost. Hoe leuk is dat! Kijk HIER eens!

pasta spinazie spek
Een koude pasta (salade) kun je ook prima meenemen! Het vult erg goed. Ik denk dat deze pasta ook erg lekker is om koud te eten.
Er zijn natuurlijk nog 1000 andere koude pastasalades die erg lekker zijn en die goed mee te nemen zijn. Er zit vast iets tussen wat je lekker vindt!

Qua drinken neem ik altijd een flesje water mee. Die kun je makkelijk vullen in de WC. #budget

Natuurlijk kan je ‘s avonds in het park eten, zeker als je de rest van de dag voor gezondere opties gekozen hebt. Of als je een dagje “fuck it” denkt ;)
Maar bedenk: de tips die ik je heb gegeven zijn niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee! :)
De Efteling is tenslotte al duur genoeg, nietwaar?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply