Diner/ Food

FOOD: Griekse couscoussalade met kip

grieksecouscous

Ik HOUD van Grieks eten en van Griekenland zelf.
Naja, ik ben nog maar één keer in mijn leven in Griekenland geweest, op het eiland Lesbos om precies te zijn, maar ik wil heel graag weer een keer terug. Het was namelijk liefde op het eerste gezicht. Het was de fijnste vakantie OOIT! Mooi en divers natuur, lieve mensen, leuke stadjes (Molyvos!), perfect weer, gezellige sfeer…. Ik wilde er zelfs gaan wonen, maar ik kreeg mijn vriend helaas niet zo ver. Nu woon ik dus nog steeds in dit koude en platte kikkerland en moet ik elke dag aardappelen of stamppot eten…. :( Ohnee, dat laatste is gelukkig niet waar. Gelukkig kan ik wel een beetje koken en laat ik me graag door buitenlandse keukens inspireren :)

 
Ingrediënten, voor 2 personen:

 • een kopje couscous
 • een kopje groentebouillon
 • 1 of 2 kipfilets, ligt er aan hoeveel vlees je eet :P
 • om 1 kipfilet te kruiden een tl: oregano, paprikapoeder, basilicum, koriander, kerrie, kurkuma, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper
 • halve blok feta kaas
 • halve komkommer
 • 1 rode ui
 • 3 trostomaatjes
 • 3 zongedroogde tomaten
 • 1 bosui
 • citroensap
 • paar groene olijven
 • verse peterselie
 • verse bieslook
 • olijfolie

Kruid de kipfilet met de kruiden en een beetje olijfolie, snijd in reepjes en laat eventjes staan.
Kook de bouillon, doe het kopje couscous in een kom en giet hier de kokende bouillon overheen. Laat afgedekt even staan.
Snijd de komkommer en de tomaten klein. Snipper de ui, snijd de bosui in ringen.
Roer de couscous even door met een vork en schenk er een beetje olijfolie in en een paar druppels van het citroensap.
Voeg de gesneden groente met de olijven toe aan de couscous. Kruimel de feta kaas er doorheen.
Bak de kip in een beetje olijfolie op hoog vuur tot het gaar is.
Hak de peterselie en bieslook fijn.
Schep op elk bord de salade en verdeel de kip. Strooi de verse kruiden er overheen!

Kali orexi! :D
Oftewel, eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply