Sweets & Snacks

Mango kwarktaart

mango kwarktaart

Als ik een etentje geef, hoort daar natuurlijk ook een lekker dessert bij. Mijn ouders kwamen eten en één ding wat mijn moeder altijd erg lekker vindt, is kwarktaart. Die heb ik in mijn jeugd ook vaak moeten eten… en wat vond ik het toen vies! Tegenwoordig denk ik daar wel anders over. Kwarktaart is één van de minst ongezonde taarten, zeker als je het maakt op mijn manier.. met Optimel kwark (0% vet en zonder toegevoegde suikers). Okee, de bodem maak ik alsnog gewoon lekker van koekjes, maar het grootste deel bestaat dus uit kwark en mango! Dat klinkt helemaal niet zo slecht toch? En omdat je de taart toch door 12 punten deelt, komt het er op neer dat je nog niet eens 2 koekjes binnenkrijgt ;)

Als je het nou toch nog gezonder wilt maken, kan je de bodem maken van roggebrood en dadels, zoals de Vezelrijke kwarktaart van Jelmer de Boer. Die taart moet ik ook echt eens proberen!

Een kwarktaart maken is echt super easy. Je hebt er écht geen Dr. Oetker voor nodig. Je hebt binnen een kwartiertje de taart in de koelkast staan. Daarnaast kan er ook vrij weinig aan fout gaan. Dat maakt hem voor mij ideaal voor etentjes of feestjes, zo kan ik me zonder zorgen bezig houden met de rest van de gerechten.

Ik eet deze kwarktaart nou al een paar dagen als ontbijt haha. Eén punt bevat 280 kcal en dat vind ik prima als ontbijt. Of ik nou kwark met mango en kokosrasp uit een schaaltje eet of in de vorm van een taart?! Dat maakt ook niet meer uit dan :p Eigenlijk vind ik het wel ideaal, zo’n ontbijt. Lekker snel, je hoeft alleen een punt af te snijden. Het maken van de taart is ook super makkelijk en door de mangopuree van de kwark te scheiden, krijg je ook nog eens een leuk effect. Hij ziet er dus leuk uit op een feestje! Of een etentje, in mijn geval :)

mango kwarktaart

 

Mango kwarktaart:

Bodem:

 • 1 pak Bastogne koekjes (260 gram)
 • 60 gram roomboter
 • 3 el kokosrasp

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Smelt de roomboter tot het vloeibaar is. Voeg de boter en het kokosrasp toe aan de kruimels en mix tot het een stevigere massa wordt. Vet een springvorm in met boter en bekleed met bakpapier of huishoudfolie (zo krijg je de taart er makkelijker uit).  Spreid het mengsel uit in de vorm en druk plat, tot je een taartbodem hebt. Zet tot verder gebruik in de koelkast.

Kwarklaag:

 • 1 bak Optimel kwark – mango passievrucht (500 gram)
 • 250 ml opgeklopte slagroom
 • 8 blaadjes gelatine

Week 8 gelatineblaadjes in koud water. Doe de blaadjes in een pannetje met 5 el kwark, verhit maar laat niet koken! Roer tot de gelatine opgelost is in de kwark.
Doe de rest van de kwark in een ruime kom, voeg de gelatine kwark toe en roer goed door elkaar! Voeg nu ook de slagroom toe en roer het geheel heel goed door.

Mangolaag:

 • 400 ml mangopuree (komt ongeveer neer op 2 mango’s uit de blender)
 • 4 blaadjes gelatine

Week 4 gelatineblaadjes in koud water. Doe de blaadjes in een pannetje met 5 el mangopuree op het vuur, tot de gelatine opgelost is in de mango. Roer goed en laat het niet koken.
Voeg het toe aan de rest van de mangopuree en meng het heel goed met elkaar.

Garnering:

 • Mango plakjes
 • Muntblaadjes

Haal de bodem uit de koelkast. Giet het grootste deel van de kwarklaag in de vorm. Houd nog een beetje over voor straks. Voeg nu de mangolaag toe en het laatste kwarkmengsel. Roer de mengsels voorzichtig door elkaar met een vork, tot je “swirls” krijgt. Zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Garneer het voor het serveren met plakjes mango en muntblaadjes!

mango kwarktaart

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Semi gezonde mango kwarktaart – Oh Happy Dees
  26 augustus 2020 at 12:45

  […] heerlijke recept is overigens gemaakt door Kim van CozyMess. Ik heb weinig aan haar recept veranderd. Al doet zij nog kokosrasp door de bodem, maar daar houd ik zelf niet zo […]

 • Reply
  Erica
  22 mei 2018 at 20:50

  Hoi Kim, welke maat springvorm heb je gebruikt voor deze mangokwarktaart?

  • Reply
   CozyMess - Kim
   28 mei 2018 at 22:26

   Hoi Erica, ik gebruik altijd een springvorm van 24 cm! :)

 • Reply
  Dear Monday #41 - Terug van vakantie - CozyMess
  15 augustus 2016 at 22:54

  […] niet gedaan! Natuurlijk heb ik vorige week wel 2 recepten met je gedeeld, heb je die al gezien? De kwarktaart en courgetti met groene pesto, beide ontzettend lekker!! Het normale leven gaat helaas weer […]

 • Leave a Reply