Diner/ Food

FOOD: Kip Pizzaiola uit ChicksLoveFood 5 or less kookboek

kip pizzaiola

Het was vandaag alweer de laatste dag van mijn Kookboekenweek! Ahhhh… Ik vond het net zo leuk :) Dit recept voor Kip Pizzaiola uit het ChicksLoveFood 5 or less-kookboek stond eigenlijk voor zaterdag op de planning, maar toen kwam er het een en ander tussen en at ik uiteindelijk niet thuis. Vandaag dus maar!

Aan het eind van de week zal ik trouwens nog even mijn “conclusie” geven over de Kookboekenweek. Welk recept het lekkerst was bijvoorbeeld en of ik er iets van geleerd heb! Ik zal dan ook een filmpje op YouTube zetten! Ik heb namelijk ook het een en ander gefilmd.

Ik heb dit recept gekozen omdat ik het echt een zaterdagavond maaltijd vind haha. Die zaterdagavond moest ik er vandaag maar even bij bedenken ;)
Af en toe houd ik van lekker makkelijk! En dat is dit recept. Ik heb al een tijdje niks gegeten wat zó makkelijk was. En ik vond het nog lekker ook!

 

kip pizzaiola

 

Voor dit recept koos ik een kant-en-klare pittige pastasaus, iets wat ik normaal gesproken nooit zou doen, maar nu een uitzondering voor maakte :) Het Piazzaiola recept van ChicksLoveFood is verder groenteloos. Hmmm, dat heb ik wel even veranderd. Ik snap dat het geen 5 or less recept meer is als je groente toevoegt, maar ik MOET er gewoon groente bij. Sorry. Niet dat ik nou zoveel groente er doorheen heb gedaan, haha. Ik had nog een bakje champignons, deze heb ik er doorheen gedaan.
Omdat ik niet genoeg salami meer had, heb ik één kipfilet met ham gemaakt.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets
  • 250 ml tomatensaus met kruiden (ik had pastasaus picante en 500 ml)
  • 4 plakjes salami (ik had 2 plakjes salami en 2 plakjes achterham)
  • 1 halve bol mozzarella (oeps, niet goed gelezen… ik heb een hele bol gebruikt haha)
  • 125 gram spaghetti (volkoren!)
  • Eventueel: kastanjechampignons en basilicumblaadjes (lekker!)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet de tomatensaus op de bodem van een ovenschaal.
Leg de kipfilets op de saus en bestrooi met peper en zout. Zet de schaal in de oven en bak de kip in ongeveer 15-20 min (afhankelijk van de dikte van de kipfilet).
Kook de spaghetti volgens de verpakking.
Haal de schaal uit de oven, verhoog de temperatuur van de oven naar 220 graden.
Beleg de kipfilets met de plakjes ham en salami en daarop de in plakjes gesneden mozzarella.
Zet de schaal terug voor 5 minuten, tot de salami knapperig wordt en de mozzarella mooi goudbruin is geworden. (bij mij wilde de mozzarella maar niet bruin worden!)
Haal de schaal uit de oven en serveer de Kip Pizzaiola met de spaghetti.
Ik haalde de kipfilets even uit de schaal, voegde de spaghetti en gebakken champignons toe aan de saus, scheurde een paar blaadjes basilicum en mengde dit door elkaar. Daarna legde ik de kipfilets weer terug en zette het zo op tafel :)

 

kip pizzaiola

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply