Diner/ Food/ Koolhydraatarm/ Lunch

FOOD: Taco Kip Salade

taco kip salade 2

 

Als je aan mij vraagt wat mijn favoriete keuken is, vind ik dat echt enorm moeilijk. Ik heb veel favorieten.
Grieks, Italiaans, Indonesisch, Thais, Marokkaans, maar ook zeker Mexicaans. Eigenlijk vind ik gewoon alles lekker.
Dat lijkt makkelijk, maar dat kan ook vrij lastig zijn. Ik kan nooit kiezen wat ik wil eten.

Dit recept is geïnspireerd op de Mexicaanse keuken. De kip heb ik gekruid met “taco kruiden”.
Je kunt een kant en klaar zakje uit de winkel voor taco kip koken, maar ik kruid het liever zelf.
Het is helemaal niet moeilijk, kost niet veel tijd, maar je weet wel precies wat er in zit. Dat vind ik fijn.

 

taco kip salade

Vind je al die kleuren er ook niet pretty uitzien? Een regenboogsalade!

Ik eet deze salade als hoofdgerecht. Er zitten in principe weinig koolhydraten in, omdat ik er geen rijst of nachos bij eet.
Natuurlijk passen tortillachips/nachos hier wel heel goed bij, dus als het kan zou ik het er bij eten.
De salade op zich vult voor mij goed genoeg, omdat er aardig wat kip in gaat.
Je kunt de salade natuurlijk ook als lunch eten, heerlijk!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets (400 gram)
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram romaine sla
  • 1 avocado
  • 6 plakjes ontbijtspek/bacon
  • 1 rode ui
  • 1/2 blikje mais
  • 1 handje cherrytomaatjes
  • 1 bosui
  • Bosje koriander
  • 2 el salsa saus
  • 1 el yoghurt dressing
  • Eventueel: een paar jalapenos en nacho chips!

Voor de taco kruiden gebruik ik het volgende:

  • 1 el paprika poeder
  • 1,5 tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout en peper
  • 1/2 el chili poeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4 oregano

Meng de kruiden met elkaar.
Snijd de kip in repen. Voeg de kruiden en olijfolie toe, meng het goed door elkaar en zet het het liefst voor 2 uurtjes weg in de koelkast (of langer).
Bak de plakjes ontbijtspek tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat even afkoelen.
Snijd de romaine sla in stukjes. Halveer de tomaatjes.
Snipper de rode ui, snijd de bosui in ringetjes en de avocado in reepjes.
Bak de kip ondertussen tot het bruin en gaar is. Snijd de afgekoelde spek in stukjes.
Leg in een schaal eerst de sla. Leg hierboven de kip, tomaatjes en avocado.
Verdeel nu de mais, rode ui, bosui, afgescheurde koriander en de stukjes spek er overheen.
Meng de salsa met de yoghurt dressing en serveer dit als dressing erbij.
Meng aan tafel alles door elkaar! Je wilt natuurlijk eerst even showen hoe mooi kleurrijk de salade er zo uitziet ;)

 

Want zo ziet het er toch heel anders uit!

Want zo ziet het er toch heel anders uit!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    FOOD: Tosti met zongedroogde tomaatjes en spinazie - CozyMess
    29 februari 2016 at 00:51

    […] het maakt me niks uit. Ik vind het namelijk enorm leuk om broodjes, sandwiches, smoothies, salades en tosti’s te maken! En vooral om variaties te bedenken. Recepten van salades heb ik hier al […]

  • Leave a Reply