Diner/ Food/ Vegetarisch/Veganistisch

FOOD: Vegetarisch BBQ’en

De zomer staat voor de deur, dus de BBQ kan weer (bijna) naar buiten!
Wijntje/biertje erbij… Heerlijkkkkk.
Maar wat nou als je vegetarisch bent? Of je organiseert een BBQ, maar er is iemand vegetarisch?

Ik liep tegen dit “probleem” aan. Niet dat het een probleem was hoor, want er is genoeg keuze voor vegetariërs! En ik heb alsnog genoten.
Om inspiratie op te doen, heb ik hieronder een aantal ideetjes opgesomd!

Ananas!
Ananas is een van mijn favoriete fruitsoorten. Yummm.
Gegrilde ananas op de BBQ is dan ook een heerlijk idee!
Wat heb ik er mee gedaan? Niet zoveel eigenlijk.
Snijd de ananas door de helft. Snijd de helften weer door 4. Houd de sprieten van de ananas er wel aan, dat ziet er leuk uit. Vind ik. Hoeft niet. Maar het is wel Instagram-waardig natuurlijk.
Je kan over de ananas nog wat suiker of kaneel of kaneelsuiker doen voor je het op de BBQ legt. Grill het tot je mooie grillstreepjes krijgt.
Doe er een bolletje yoghurtijs bij en je hebt een lekker toetje. Of laat het weg en eet het tussen de groentes en het stokbrood door.

vega bbq ananas

 

Groentespies!
Je kan hier natuurlijk in variëren. Je kan er ook voor kiezen om gemarineerde tofu er tussen te doen, maar daar koos ik niet voor. Vast ook heel lekker!
Ik koos wel voor courgette, ui, paprika, aubergine en champignons. Voor het de BBQ op ging, marineerde ik de aubergine en courgette.
Natuurlijk sneed ik het eerst in blokjes. De marinade bestond uit: olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout en cayennepeper.
Het trekt heel snel in de aubergine, wat een lekker smaakje geeft, maar niet te zuinig zijn met de kruiden :)
Oja, als je champignons er aan gaat rijgen moet je dat niet op deze manier doen. Beter is om het dwars er in te steken, omdat het anders niet goed op de BBQ ligt. Dom van me.
vega bbq spiesvega bbq spies 2

 

Salade!
Logisch natuurlijk, salade en brood zijn onmisbaar op een BBQ.
Een simpele salade als dit is al heel lekker. Ik heb feta toegevoegd voor de eiwitten, maar een salade met kikkererwten, mango of wat dan ook is natuurlijk ook erg lekker!
Stokbroodje uit de oven is lekker met tomatentapenade, aioli (homemade), houmous (homemade) of kruidenboter.

vega bbq salade brood
Gepofte aardappel!
Normaal houd ik niet van aardappelen, maar voor gepofte aardappel maak ik een uitzondering. Super lekker!
Was de aardappelen, prik er gaatjes in met een saté prikker. Leg ze op een bord en stop in de magnetron op 800 watt voor zo’n 5 minuten.
Scheur wat vellen aluminumfolie af en vet deze een beetje in met olijfolie. Leg hier 1 aardappel in en vouw dicht. Doe dit voor alle aardappelen.
Leg dan de aardappel voor 8 minuutjes tussen de hete kolen. Laat een beetje afkoelen, snijd hem open en vul het met roomkaas!

vega bbq aardappel
Er zijn natuurlijk nog veel meer ideeën.
Zoals vegetarische hamburgers (vond ik zelf niet zo’n succes) of vegetarische worstjes.
Je kunt ook nog groentepakketjes maken door groente in aluminiumfolie met lekkere kruiden te stoppen en die even tussen de kolen te leggen.
Zo moeilijk is het allemaal gelukkig niet! :)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  ZOMERRRRRRRRR! Kroatië, Lowlands en dagjes weg | CozyMess
  9 juli 2015 at 11:05

  […] Familie. Zandkastelen. Zwemmen. Zon. Zee. Zonsondergang. Drankjes. Duiken. Dansjes. Buiten. BBQ. Muziek. Mojito’s. Malibu. Muggen. IJsjes. Insecten. Vakantie. Vrijheid. Vrienden. […]

 • Reply
  VEGA: Dag 13 – Dag 17 | CozyMess
  20 mei 2015 at 15:03

  […] te Google’n en kwam er achter dat BBQ-en voor vegetariërs ook heel lekker kan zijn. Klik HIER voor een paar ideetjes die ik heb gevonden en zelf heb […]

 • Leave a Reply