Diner/ Food

Fusilli met spinazie en krokante spekblokjes

Ik heb weer een heerlijk recept voor jullie: fusilli met spinazie en krokante spekblokjes. Het is totaal geen moeilijk recept. Echt iedereen kan het maken. Je hebt er ook geen gekke dingen voor nodig. Ik gok dat je de meeste ingrediënten zelfs wel al in huis hebt! En houd je een beetje over? Deze fusilli met spinazie is koud als lunch ook heerlijk!

Ik ben altijd al gek geweest op pastagerechten. Mijn moeder maakt echt heerlijke pasta’s. Ik was altijd een blij meisje wanneer haar pasta weer op het menu stond. Ik smeekte haar zelfs om pasta te maken. Ik kreeg er ook nooit genoeg van. Een tweede keer opscheppen was dan ook geen uitzondering. We aten steeds vaker pasta, mijn broertje begon er zelfs een hekel aan te krijgen “Nee gadver niet weer pasta!!”. Ja ik kan me wel een periode herinneren dat we aardig wat pasta aten. Ze maakte meestal pasta met tomatensaus, gehakt en groenten. Lekker veel knoflook er in en een beetje sambal. Zo maak ik hem ook nog vaak, heerlijk.

Deze week was echter weer eens tijd voor een uitzondering. Jep, ik maakte een ander pasta gerecht. En hoewel ik vaak sceptisch ben tegenover andere pasta’s dan de versie van mijn moeder, is deze fusilli met spinazie en krokante spekblokjes toch tongstrelend lekker. Ik deel mijn recept dan ook graag met jullie.

Fusilli met spinazie en krokante spekblokjes

In dit recept gebruik ik fusilli (en een beetje penne), maar je kunt ook gewoon penne of spaghetti of tagliatelle of wat dan ook gebruiken. Zelf gebruik ik altijd liever de volkoren variant, want doordat er meer vezels in volkorenproducten zitten, blijf je ook langer verzadigd.

Fusilli met spinazie en krokante spekblokjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Diner Italiaans
By Kim Serves: 2
Total Time: 25 minuten

Deze heerlijke fusilli met spinazie en krokante spekblokjes staat in een handomdraai op tafel! Ook de volgende dag koud als lunch erg lekker.

Ingredients

 • 150 gram volkoren fusilli
 • 6 el pijnboompitten
 • 1 ui
 • 4 teentjes knoflook
 • 150 gram magere spekreepjes
 • 1 tl tijm
 • 300 gram diepvries spinazie (of vers, maar voor dit recept vind ik diepvries lekkerder)
 • 10 cherrytomaatjes
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • 1 flinke eetlepel crème fraîche
 • Peper en zout

Instructions

1

Kook de pasta volgens de verpakking.

2

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat ze niet verbranden! Bewaar de geroosterde pijnboompitten even in een bakje.

3

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

4

Bak de spekreepjes in de koekenpan tot ze goed bruin zijn. Bewaar deze ook even apart.

5

Bak de gesnipperde ui in dezelfde koekenpan (in het vet van de spekreepjes) tot hij glazig is.

6

Voeg een theelepeltje tijm toe aan de ui. Voeg als laatste ook de knoflook toe en bak het eventjes mee. Zet het vuur uit.

7

Pak nu een wok en zet op middelhoog vuur, laat de spinazie hier in ontdooien. Af en toe even omroeren.

8

Ondertussen kun je de cherrytomaatjes halveren en de Parmezaanse kaas raspen.

9

Wanneer de spinazie ontdooid is, kun je de gebakken ui en knoflook toevoegen. Bak eventjes mee en voeg de crème fraîche toe.

10

Voeg nu ook de cherrytomaatjes, spekreepjes en het grootste gedeelte van de Parmezaanse kaas toe.

11

Roer het goed door elkaar en verwarm een minuutje. Roer de fusilli er doorheen.

12

Breng op smaak met een beetje zwarte peper en eventueel zout (al vind ik dat de spekjes en de Parmezaanse kaas het geheel zout genoeg maken!).

13

Verdeel het over twee borden en strooi de overgebleven kaas en de pijnboompitten over de borden.

Buon Appetito!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  FOOD: Spaghetti Carbonara | CozyMess
  2 september 2015 at 07:03

  […] hier ben ik een beetje op uitgekeken. Elke keer probeer ik wel wat anders te bedenken. Zoals deze Fussili con spinaci e pancetta (gewoon een duur woord voor: fussili met spinazie en spek). Die is ook echt “to die […]

 • Leave a Reply