Diner/ Recepten index/ Vegetarisch/Veganistisch

Gevulde puntpaprika’s met Tex-Mex Pulled Oats

pulled oats

Nu het buiten steeds kouder wordt, kunnen we wel een beetje warmte gebruiken dacht ik zo. Dit recept met Tex-Mex gekruide Pulled Oats kan daar uitstekend bij helpen! En, was één van jouw gezonde voornemens voor 2021 om gezonder te gaan eten? Of toevallig om minder vlees te gaan eten? Komt dat eens mooi uit! Dit is een vegetarisch recept :) Je kunt hem zelfs veganistisch maken, als je dat wil. En als je de nachochips en rijst weglaat, heb je zelfs een koolhydraatarm vegetarisch gerecht!

Zelf heb ik wel het voornemen om dit jaar vaker vegetarisch te eten. Het liefst met vleesvervangers die zo “clean” mogelijk zijn. Daarom leek het me leuk om eens Pulled Oats uit te proberen! Ik verwachtte er niet al te veel van, maar wauw! Ik was echt verbaasd hoe lekker dit is. Pulled Oats is gemaakt van slechts drie hoofdingrediënten, namelijk: Noordse haver, tuinbonen en erwten. Het enige wat nog aan de naturel versie toegevoegd wordt, is water, koolzaadolie en zout. De structuur is door deze ingrediënten heel “chewy”. Doordat het geen kruiden bevat, kun je het zelf helemaal naar wens kruiden. Handig!

pulled oats

Het liefst laat je de Pulled Oats echt even een tijdje staan in de marinade met Tex-Mex kruiden. Dan trekken de kruiden er goed in. En om het gerecht helemaal af te maken serveer je er guacamole/avocado en crème fraîche bij.  Voor een beetje pit voeg ik zelf een verse jalapeño toe aan het gerecht, maar deze kun je ook achterwege houden. En als je koriander naar zeep vindt smaken, laat je die ook maar lekker weg (zeikerd ;) ). Heb je meer vulling dan in de puntpaprika’s past? Dit kun je lekker opscheppen met nachochips.

Maak dit gerecht als hoofdgerecht met rijst, of als onderdeel van een gezellig Mexicaans/Tex-Mex avondje met andere lekkere gerechtjes. Andere leuke gerechtjes voor een Tex-Mex avondje zijn bijvoorbeeld taco’s met vis en mangosalsa, een taco kipsalade en/of kip fajita. Maak van alles kleine porties en zet alles op tafel! Heerlijk comfortfood voor een gezellige avond! Buen provecho :)

pulled oats

Gevulde puntpaprika's met Tex-Mex Pulled Oats, mais en bosui

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Diner, Vegetarisch Tex-Mex
By Kim Serves: 2

Ingredients

  • 4 rode puntpaprika’s
  • 150 gram (wilde) rijst
  • 175 gram Pulled Oats, naturel
  • 2.5 tl cajunkruiden
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 150 gram mais
  • 1 tomaat
  • 3 stengels bosui
  • 1 limoen
  • 1 verse jalapeño
  • Verse koriander
  • Guacamole/avocado
  • Crème fraîche
  • Nachochips
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de rode puntpaprika’s in de lengte. Snijd door de steeltjes heen. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en spoel de paprika’s onder koud water schoon. Dep de paprikahelften droog met keukenpapier en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een klein beetje olijfolie. Zet de bakplaat met de puntpaprika’s 15 minuten in de oven.

2

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

3

Marineer de Pulled Oats met 2.5 el olijfolie, de cajunkruiden en zout en peper naar smaak. Zet even weg zodat de smaken kunnen intrekken.

4

Snijd de rode ui in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn.

5

Verhit olie in een koekenpan. Bak de ui glazig en voeg de knoflook toe. Voeg vervolgens de Pulled Oats toe en bak deze 4 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de tomatenpuree toe.

6

Was de tomaat en bosui. Snijd de tomaat in blokjes en de bosui in ringen. Voeg de tomatenblokjes, mais en het grootste deel van de bosuiringen toe aan de koekenpan en bak nog 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.

7

Snijd de limoen in partjes. Haal de puntpaprika’s uit de oven en verdeel hier de Pulled Oats en groenten over. Garneer met de overgebleven bosuiringen.

8

Serveer direct met de rijst, een limoenpartje, plakjes verse jalapeño, crème fraîche, guacamole en maischips. Knijp de limoen uit over het gerecht.

Notes

Ook lekker, maar iets ongezonder: strooi een beetje geraspte kaas over de gevulde puntpaprika's en zet nog eventjes onder de grill tot de kaas gesmolten is.

You Might Also Like

7 Comments

Leave a Reply