Life

Goede voornemens voor 2017

goede voornemens voor 2017

Na mijn blogplannen, deel ik nu met jou mijn persoonlijke plannen en mijn goede voornemens voor 2017. Hoewel ik niet aan dat laatste wilde gaan doen dit jaar, kon ik het toch niet laten een aantal goede voornemens te bedenken. En sja, als ik ze met niemand deel, dan komt er al helemaal weinig van… denk ik :P Dit zijn mijn goede voornemens voor 2017:

 

goede voornemens voor 2017

Dromen uit laten komen.

Dit is mijn belangrijkste voornemen voor 2017. Hoewel ik weinig dromen heb, heb ik wel één hele grote droom en het staat al vast dat ik die uit laat komen dit jaar! :) Ik ga namelijk eindelijk mijn backpack reis maken in Azië. Dit jaar richten we ons op Singapore, Maleisië en Bali vanwege het regenseizoen (ik ben natuurlijk afhankelijk van de schoolvakanties). Bali stond al heeeeeeeeel lang op mijn bucketlist en ik ben helemaal enthousiast geworden over Maleisië! Singapore is waar we heen vliegen en waarvan we weer terug naar Nederland vliegen, maar ook daar blijven we een paar dagen om het te ontdekken :) Ik heb er zo’n zin in! Kan echt niet meer wachten, maar ik moet nog zooo lang wachten tot de zomer… haha. Dus, wat ga ik doen?

Wegdromen bij mijn vakantieplannen en nog heel lang wachten ;)

 

goede voornemens voor 2017

Fitter worden.

Oké ik geef toe dat dit voornemen een beetje suf is, maar ik vind hem wel belangrijk. Ik wil dit jaar fitter worden. Daar bedoel ik mee, ik wil mijn conditie opbouwen. Als ik ga backpacken ga ik veel lopen en dat is fijner met een goede conditie en een sterker lichaam. Dan hoef ik niet zo vaak te zeuren tegen Ronald, begrijp je ;) Nee maar ik vind mijn gezondheid vanzelfsprekend heel belangrijk. Daarnaast is het natuurlijk alleen maar fijn als ik mezelf wat zelfverzekerder voel in bikini. Echter, dit doel is minder belangrijk voor me geworden dan vorig jaar. Waarom? Ik merk dat afvallen mij lastig afgaat en om te zien op de weegschaal dat ik niet afval, frustreert me enorm. Ook ga ik geen macronutriënten meer bijhouden, want ik weet wat gezond is en wat niet en dat ik meer zou moeten bewegen. Dus, wat ga ik doen?

Ik sla het stof van mijn Fitbit af, ga hem opladen en hem weer elke dag dragen. Ook ga ik deze week nog op zoek naar een nieuwe sportschool en wil ik weer gaan hardlopen. Laten we beginnen met 2 keer per week hardlopen en 2 keer per week naar de sportschool. Dat moet niet zo lastig zijn. En daarnaast natuurlijk elke dag die 10.000 stappen halen! Ook erg belangrijk voor mij: genoeg water drinken! Dat vergeet ik nog weleens.

 

goede voornemens voor 2017

Meer DIY’en.

In mijn beschrijving over mijzelf staat dat ik DIY heel erg leuk vind, maar als ik er over nadenk ben ik er niet veel mee bezig. Nouja niet helemaal waar, ik bedenk dingen die Ronald mag gaan uitvoeren… Hihi. Zoals hoe we een kast gaan bouwen én hebben gebouwd. Ook heb ik genoeg leuke ideeën voor de keuken bijvoorbeeld. Ideeën heb ik genoeg, maar nu moet ik ze nog uitvoeren. Of wij, want ja in sommige dingen is Ronald toch net wat handiger. Ik was met een aantal leuke DIY dingen bezig voor tijdens Sinterklaas en kerst, maar door tijdgebrek ben ik er niet aan toe gekomen het af te maken en op CozyMess te plaatsen. Echt jammer! Maar Valentijnsdag en Pasen komen er aan, dus wie weet vind je tegen die tijd wel een leuke DIY op mijn blog :) Dus wat ga ik doen?

Ik ga dit jaar op tijd leuke DIY plaatsen voor in ieder geval elke feestdag! Valentijnsdag, Pasen, Halloween, Sinterklaas, Kerst… Jep, het moet allemaal voorbij gekomen zijn dit jaar :)

 

 

Do you have a morning routine that works well for you? New post on the blog about trying to work these things in this next week. Link in the bio!

Een foto die is geplaatst door Heidi Currie (@thebulletjournaladdict) op

 

Een Bullet Journal maken.

Ik kwam dit een keer tegen op Pinterest en later ook nog op Instagram en toen ben ik me er meer in gaan verdiepen. Een Bullet Journal. Het is eigenlijk een boekje/agenda die je zelf maakt en waar je alle dingen in bewaard die jij belangrijk vindt. Zoals jou “Happy moment of the day” of een Monthly tracker waarin je je doelen bijhoudt, zoals of je die dag wel genoeg hebt gedronken, of dat je inderdaad voor 0.00 uur naar bed gegaan bent, etc. Dat is toch super leuk?! Nu wil ik ook heel graag zo’n Bullet Journal gaan maken, zodat ik mijn doelen goed kan bijhouden en elke dag kan opschrijven wat mij die dag blij maakte (wedden dat ik dan 9 van de 10 keer opschrijf dat Simba zijn geknuffel en gespin mij blij maakte die dag, oeps…). Dus, wat ga ik doen?

Ik ga deze week nog met mijn eigen Bullet Journal aan de slag. Heb ik tenminste iets leuks om te doen én kan ik misschien meteen mijn eerste DIY blog online zetten ;) Win-win!

 

goede voornemens voor 2017

Mijn familie vaker bezoeken.

2016 was een jaar waarin ik veel mensen ben verloren. Dat zet je natuurlijk aan het denken. Familie is zo ontzettend belangrijk! En de meeste wonen echt niet zo ver weg, maar toch zie ik ze niet vaak. Alleen op verjaardagen, als ik daar al heen ga. Dus mijn goede voornemen voor dit jaar is om vaker mijn opa en oma te bezoeken (minimaal 1 keer per maand) en mijn ouders in ieder geval om de week! Al zou ik het liefst mijn ouders iedere week bezoeken, maar met mijn drukke studie én mijn voornemens om weer te gaan sporten, gaat dat zo lastig. Dus, wat ga ik doen?

Deze week ga ik mijn ouders bezoeken en volgende week hopelijk even koffie drinken bij mijn opa en oma!

 

goede voornemens voor 2017

Minder vlees eten.

Om meteen vegetariër te worden, vind ik lastig en is ook niet per se mijn doel. Maar wel ben ik me ervan bewust dat ik haast iedere dag vlees eet. Is het niet bij het avondeten, dan heb ik het tijdens mijn lunch misschien wel gegeten. Het is gewoon niet nodig. En het stomme is dat ik zelf ervaren heb tijdens mijn maand als vegetariër, dat ik prima een maand vlees kan missen en dat het ook helemaal niet zo vreselijk is. Ik vind tempeh hartstikke lekker en zou het prima iedere week kunnen eten. Vaak werkt Ronald mij tegen, hij is namelijk echt een vleeseter en als ik tegen hem zeg dat we een keer iets vegetarisch gaan eten is het meteen gemopper. Gelukkig houdt Ronald ook van tempeh en tahoe, zeker als ik het op een Indonesische manier klaarmaak. Dus, wat ga ik doen?

Vegetarische recepten op Pinterest zoeken, een weekmenu maken en tempeh inslaan ;) Ik zal moeten gaan experimenteren met tempeh en groenten. Gelukkig zijn er een aantal leuke blogs waar ik inspiratie vandaan kan halen, zoals die van de leuke Merel (degroenemeisjes.nl) <3

En zo heb ik nog een hele lijst dingen waar ik aan wil werken dit jaar, of wil verbeteren, of meer aan wil denken, of wat dan ook, haha. Maar het gaat nooit werken als ik te veel goede voornemens heb. De genoemde plannen zijn wel de belangrijkste plannen voor mij :) Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd naar jouw goede voornemens voor 2017! Durf je ze met me te delen? :) Misschien kunnen we elkaar wel helpen!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Kees & Harjanti
  28 februari 2017 at 19:46

  Hoi Kim, je site is heeft weer een grote stap vooruit gemaakt door alle leuke onderwerpen en onderdelen.
  Je gaat het nog druk krijgen in 2017. Ik hoop dat je nog tijd hebt om je “schoon”ouders af en toe op te zoeken of uit te nodigen. Harjanti heeft vast nog wel een recept voor Tempeh of Tahoe. Veel plezier nog aan het schrijven van je blog en het maken van nog meer mooie foto’s . Op je reis naar Azië gaat dat vast wel lukken. Slamat malam dan slamat tidur.

 • Reply
  Denise
  11 januari 2017 at 10:15

  Leuke blog, Kim! Veel plezier in Azië. Ik zou daar ook wel heel graag naartoe willen gaan. Lijkt me heel mooi om te zien. En die journal op die manier! Wauw! Heel leuk idee! Ben ook heel benieuwd naar je DIY projecten. Ga je erover bloggen? Succes met je overige doelen voor 2017. You can do it!

  • Reply
   CozyMess - Kim
   11 januari 2017 at 13:34

   Hey Denise, wat leuk dat je een reactie achterlaat :) Dankjewel! Ik kan echt niet wachten op mijn reis inderdaad! Ben heel benieuwd :) Het is zeker het plan om te gaan bloggen over mijn DIY projecten, maar ik moet de tijd nog even vinden haha. Altijd lastig! :)

  Leave a Reply