Persoonlijk

Het huwelijksaanzoek van mijn vriendin

Huwelijksaanzoek

Wie mij ook op Instagram of Facebook volgt, heeft het vast wel meegekregen. Ons chille weekendje weg eind juni werd wel een héél romantisch weekend mét huwelijksaanzoek! Het was echt een perfect moment en ik vertel je natuurlijk graag wat meer over onze verloving. Inclusief foto’s!

Ik zal je eerst eens vertellen dat ik een heel lastig persoon ben. Ja echt. Ik voel altijd alles al van te voren aan. Ik zal dan ook nooit zo snel verbaasd of verrast zijn. En gelukkig kent Lianne me langer dan vandaag ;) Die heeft er alles aan gedaan om dit een verrassing te laten zijn, tot het laatste moment. Zo vertelde ze de ochtend zelf nog dat ze voorlopig nog niet wilde trouwen. Ehhhh..? Eigenlijk had ik toen wel al kunnen weten dat er iets aan de hand was, maar ik was eerder gewoon teleurgesteld dan dat ik er iets achter zocht.

Er waren eigenlijk wel genoeg aanwijzingen, maar ik dacht er verder gewoon niet over na:

  • Stiekem gedoe tussen Lianne en mijn moeder, wist ik veel dat zij erbij betrokken was én dat mijn ouders dit al maanden van te voren wisten omdat Lianne toestemming had gevraagd aan mijn vader. 
  • Dat Lianne aan mij vroeg wat ik mooie ringen vind en of ik wist welke ringmaat ik heb (hallo dit is toch wel een overduidelijke aanwijzing eigenlijk).
  • Een motorpech verhaal waar iets niet aan klopte en dat ik wel raar vond, maar verder niet bij stil heb gestaan. Blijkbaar had ze de verlovingsring opgehaald bij mijn ouders die ze daar had verstopt en kreeg ze haar motor niet meer gestart daarna :’) En ik maar denken dat het wel érg toevallig was dat ze precies bij hun huis was toen hij ermee ophield…
  • En dat Lianne voor meer dan 30 euro uit had gegeven aan kaarsen voor “op het strand”, leek me al best veel geld voor wat waxinelichtjes (dacht ik). Ik dacht dat ze gewoon enthousiast was en dat vond ik schattig. 
  • Daarnaast wilde ze echt PER SE naar het strand dat weekend. Of het nou regende of niet. Dat vond ik zelf wel een beetje overdreven eigenlijk hihi, maar prima hoor als ik haar daar blij mee maak. Ik was al elke dag het weerbericht aan het checken voor haar, wanneer het beste moment was om naar het strand te gaan. Ik had het kunnen weten dat ze daar iets wilde gaan doen, want we kregen verkering op het strand :) 

 In eerste instantie was Lianne dus van plan mij ten huwelijk te vragen op het strand, maar het werd nog veel romantischer, want dit was alleen een dekmantel om mij niets te doen laten vermoeden :) Oke ik zal het verhaal even vertellen ;)

Het huwelijksaanzoek

Ik zal proberen de sfeer zo goed mogelijk te schetsen voor je. Het was een prachtige dag, het zonnetje scheen lekker, het was warm, de sfeer was goed, we waren die dag aangekomen bij ons natuurhuisje en het was echt nog mooier dan in de advertentie. De tuin was waanzinnig mooi en groot. Heel veel bloeiende planten en constant fluitende vogels. Daar had ik natuurlijk al meteen heel wat foto’s en filmpjes van gemaakt. Ik ben blij dat ik besloot ook wat filmpjes te maken, want daardoor heb ik dus ook een filmpje in elkaar kunnen zetten van deze dag (zie link of Instagram). Niks leukers dan mooie herinneringen terug kunnen kijken in een filmpje.

Anyways, we hadden echt een heerlijke dag. We waren boodschappen gaan doen in het dorp daar en besloten lekker het hele weekend alleen maar buiten te gaan koken. Om zo dicht mogelijk bij de natuur te zijn. Er stond daar een simpel houtskool barbecuetje. Uiteraard kregen we die niet aan, want we waren vergeten wat aanmaakblokjes enzo te kopen. Nou, na heel wat moeite (en Google) kreeg ik dat ding eindelijk aan. Een “driepoot” gemaakt van houtblokken, daaronder wat brandend papier en takjes gestopt tot de blokken gingen branden en er een lekker vuurtje ontstond. Daarna de kolen erop en yay, het werkte! We konden gaan barbecueën. 

Huwelijksaanzoek

We hebben de hele middag en avond gewoon heerlijk in de tuin gezeten en gebarbecued. Genoten van de rust daar. Geluisterd naar de vrolijke vogeltjes, de ritselende blaadjes van de bomen, genoten van het zonnetje op je gezicht, van elkaars aanwezigheid, gewoon even van het niks MOETEN, even offline zijn. Gewoon even leven in het hier en nu. Het was zo ontspannend, dat hele weekend. We deden eigenlijk geen reet. Gewoon even tot rust komen en opladen. Hoofd leegmaken. En ik dacht nog wel toen we naast elkaar bij het vuurtje zaten: dit is het perfecte moment voor een huwelijksaanzoek. Gek he, dat ik dat dan toch een beetje aanvoelde.

Terwijl het donkerder werd, probeerde Lianne het vuur in de grote vuurschaal aan te krijgen (dat lukte niet helemaal) en zette ze glazen met kaarsjes op de stenen daarachter aan. Ik was nog bezig met de spareribs op de barbecue. Die waren net klaar en die moest ik natuurlijk uitproberen. Op dat moment moest Lianne “even” naar binnen. Dat duurde dus echt een eeuwigheid en dat was het moment dat ik wel een beetje doorkreeg dat er iets was. Eventjes daarvoor zag ik Lianne al best wel zenuwachtig/verlegen doen en dat had ik nog niet eerder meegemaakt bij haar. Arme meid, ze moet écht heel zenuwachtig zijn geweest op dat moment. 

Huwelijksaanzoek

Eindelijk kwam ze van de “wc” af, ik was ondertussen allang begonnen met de spareribs, en toen zei ze dus dat ze mij een filmpje had gestuurd. Ze had thuis een filmpje gemaakt van de katten en die wilde ze me laten zien. “Ja doe ik zo wel, ik ben nu even aan het eten. Je spareribs worden koud he?”. Oepsie, wist ik veel! Eten is belangrijk, you know. Daarin onderbreek je me niet zomaar :’) Nee hoor, toen ik doorkreeg dat ik het filmpje écht nu moest bekijken, ging ik natuurlijk meteen kijken. Het was inderdaad een filmpje met de katten dat ze eerder die week had opgenomen. Elke keer zag ik een rood doosje ergens in beeld, maar niet heel duidelijk. “Huhhh wat is diiiiit dan?” was mijn reactie. Tot Lianne zei “Ga nou even staan.”. Ze was zo zenuwachtig dat ze niet eens meer even aardig kon vragen of ik wilde gaan staan, hahaha.

Oja en je moet je even bedenken dat ik gewoon dacht dat we die avond aan het chillen waren. Dus no make-up, gewoon m’n chillste trui aan en dus spareribs tussen mijn tanden. Safe to say dat ik écht niets vermoedde… 

Oke, dus ik ging staan. En toen kwam er een hele speech.  Een hele lieve speech, waarom ze zoveel van mij houdt. Nou moet ik zeggen dat ik zo in shock was en zooo verbaasd was, dat ik de helft al niet meer weet. Wat ik wel weet is dat ze op één knie ging en dat ik alleen maar dacht “OMG OMG OMG, what’s happening?!”. Ik wilde haar alleen maar knuffelen en zoenen op dat moment, dus ik gaf maar heel snel antwoord: “Ja natuurlijk, sukkel!!”.

Huwelijksaanzoek

Huwelijksaanzoek

Huwelijksaanzoek

Tot zover de details… :’) Het was in ieder geval een geweldig moment, een geweldige dag en een geweldig weekend. Ze had het op geen betere manier kunnen doen. Oke, misschien had ze een beeeeetje kunnen aandringen dat ik de spareribs tussen m’n tanden even weg moest halen. Of even kunnen hinten dat een beetje makeup wel leuk zou zijn. Maar he, het is wel helemaal gegaan zoals wij zijn. Gewoon lekker met z’n tweetjes in de natuur. Lekker intiem. Daar ben ik heel blij mee! En dat ze niet naar mijn weersvoorspellingen heeft geluisterd, want het rest van het weekend heeft het alleen maar geregend. Nu dus een bruiloft plannen… omg… iemand nog tips?! 

Huwelijksaanzoek

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply