Hotspots

HOTSPOT: Toykio – Düsseldorf

UPDATE: Toykio heet sinds 30 mei 2015 “What’s Pizza” en je raad het vast al, ze serveren pizza’s! Ik ben er zelf nog niet geweest, maar als ik de foto’s moet geloven is de stijl verder wel hetzelfde gebleven.

Als je ooooooit naar Düsseldorf gaat, ik vind dat je dat moet want Düsseldorf = leuk, dan heb ik een adresje voor je waar je even kunt bijkomen van een lekkere koffie en bagel. Namelijk Toykio.
Je moet wel van lekker gek houden en van “een keer iets anders”. Toykio is namelijk niet zomaar iets. Nope. Toykio is eigenlijk een “gallerycafé”. Het is een beetje lastig om het te beschrijven, daarom zal ik in deze post vooral foto’s showen. Want het gaat vooral om de sfeer en hoe het er uit ziet. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze “gallerycafé” in het thema van Tokio en “Toys”.

toykio coffee

Toykio ligt niet in een hoofdwinkelstraat van Düsseldorf, dus je moet een stukje lopen. Het is niet lastig te vinden, het ligt in de Chinatown van Düsseldorf. Helemaal niet zo erg dat het niet in een drukke hoofdwinkelstraat ligt, want de kans dat het erg druk is is dan weer wat kleiner. Denk ik dan.

Toykio detail 4Wanneer ik binnen stap is de eerste indruk: gezellig, donker, druk (qua inrichting), kleurrijk, trendy. Het is erg sfeervol en overal is wel iets te zien. Na 1,5 uur zitten, kwam ik nog steeds dingen tegen die me nog niet eerder opgevallen waren. Veel details dus!Het publiek was erg verschillend. Er zaten wat jongere mensen en een paar oudere mensen die alleen waren, die hier zaten te werken achter hun notebook of gewoon even bijkwamen en een krantje lazen.

toykio detail 6

 

 

toykio publiek

Als je binnenkomt heb je aan de linkerkant de shop. Hier kun je beeldjes, toys, boeken, schriften, etc. kopen. Ze hebben een ruim aanbod aan Marvel . Ook vind je aan de linkerkant de bar. Hier kun je van alles bestellen. Ze hebben keuze uit verschillende koffies, hot chocolate, thee maar ook Frozen yoghurt met macaron topping, smoothies, frappe en verschillende bagels.
In de zomer hebben ze er ook heerlijke limonades en macarons, als ik het goed begreep.
Zelf heb ik gekozen voor de bagel met zalm, mijn vriend nam de bagel met tonijn. Beide namen we er een cappuccino bij. Het was erg rustig en onze bestelling werd snel naar ons toe gebracht.
De cappuccino zag er goed uit (en smaakte ook érg goed), zoals het hoort, en de bagel werd leuk geserveerd op een ronde houten plank.
De bagels waren rijkelijk belegd, erg goed. Beide smaakten heerlijk. Vooral die met tonijn was erg lekker (ik nam stiekem een hapje van de bagel van mijn vriend ;) sstt…).

Toykio food2

Er lag een leuke selectie tijdschriften en boeken die je kunt lezen/doorkijken tijdens een bakje koffie.
Normaal gesproken hebben ze beneden nog een soort van tentoonstelling. Hier kom je langs wanneer je naar het toilet gaat. Helaas was deze er op het moment niet.

Toykio een leuke plek om te genieten van een goede koffie en bagel. De prijzen zijn misschien iets aan de hoge kan, voor een cappuccino betaal je 3 euro en voor een bagel betaal je 5 euro. De prijzen zijn te vergelijken met die van Bagels & Beans dus (5,95 euro voor een bagel met tonijn, 2,70 euro voor een kleine cappuccino). Maar ik verzeker je, het geld is het zeker waard!

Toykio vkToykio – Immermannstraße 18, 40210 Düsseldorf, Duitsland
Website

Eten                                                    4/5
Bediening                                          3/5
Prijs/kwaliteitsverhouding              3/5
Sfeer                                                   5/5

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply