Health

Kim’s Juni Challenge – 30 minuten bewegen

Jaja, ik heb weer wat nieuws bedacht hoor. Elke maand ga ik mezelf een leuke challenge geven. Een challenge die helpt om mijn doelen dit jaar te halen. Ik heb namelijk een aantal doelen waar ik naartoe streef en één daarvan is gezond leven en wat kilo’s kwijtraken. Dat is best een groot doel om zo eventjes te halen. Vandaar dat ik het in een aantal stappen ga doen. Mijn eerste stap is: 30 minuten bewegen per dag. Hoe ik dat ga doen en welke andere stappen ik de komende maanden ga nemen, lees je in dit artikel!

Zonder een goed plan, is het haast onmogelijk om een doel te behalen. Een doel is namelijk geen doel als je er niks voor hoeft te doen. Een van de valkuilen bij het behalen van doelen, is het te veel willen doen in één keer en het niet kunnen volhouden. Vandaar dat ik mijn doel heb verdeeld over 7 kleinere doelen, of challenges. Dat ziet er tot en met december zo uit:

Dat betekent niet dat ik alleen in juni 30 minuten per dag ga bewegen, dat wil ik namelijk doorzetten tot in ieder geval december. Het liefst natuurlijk tot na december ook nog. Ik ga mijn stappen naar het bereiken van mijn doel steeds meer opbouwen. In juli ga ik dus 30 minuten bewegen per dag én 2 liter water per dag drinken. In augustus ga ik daarbij ook weer kritisch kijken naar mijn groenteconsumptie. In september maak ik het nóg een stapje lastiger en ga ik de hele maand niet snoepen, daarmee bedoel ik geen producten zoals chocola, chips, ijsjes, etc. Tegen mijn challenge voor oktober kijk ik een beetje tegenop; geen alcohol meer?! Of dan alleen 1 glas in het weekend? In november ga ik niet alleen denken aan mijn lichaam, maar ook aan mijn mind. Ik ga dan elke dag 15 minuten mediteren. In december moet ik hard aan de bak om die december-calorieën te compenseren, dus ga ik naast 30 minuten per dag bewegen ook nog eens 2 keer per week naar de sportschool. Stiekem hoop ik eigenlijk dat dat laatste doel al vanaf nu gaat lukken, want ik heb weer een sportschoolabonnement.

Waarom ik dit deel met jou? Ten eerste omdat ik voor lul sta als ik me niet aan mijn eigen challenges houd, dus ik word op die manier extra gemotiveerd (eigenlijk gedwongen haha) om aan mijn doelen te werken. En ten tweede misschien vind jij het wel leuk om mee te doen?! Dat zou ik helemaal top vinden! Dan kunnen we elkaar gaan motiveren, want samen staan we sterker! Hoe doe je mee? Door te reageren op mijn artikelen en social mediaberichtjes! Of tag mij in jouw social mediaberichtjes! :)

Wat betekenen deze challenges voor CozyMess? Elke maand heeft een bepaald thema. Juni staat bijvoorbeeld in het teken van simpele manieren om meer te gaan bewegen. Ik zal dan ook elke week een update uitbrengen op CozyMess en een aantal tips geven!

Hoe kan je elke dag 30 minuten bewegen?

Ja hoe ga ik dat doen? En wat telt mee me die 30 minuten? Wat ik in ieder geval niet meetel zijn de minuten dat ik loop om op mijn stage/werk te komen. Dan loop ik namelijk al 40 minuten en dat zou deze challenge wel héél makkelijk maken. Nee, ik ga naast die minuten nog op een andere manier bewegen. Hoe kan je makkelijk 30 minuten extra bewegen per dag? Nou, wat dacht je van:

  • Een avondwandeling maken
  • Een rondje lopen in de pauze
  • Een stukje fietsen
  • Een thuis-workout doen
  • Een workout in de sportschool doen
  • Zwemmen
  • Joggen
  • Een bos- of strandwandeling maken
  • Een stukje lopen met de hond

Ik zal mijn Fitbit maar weer eens gaan opladen om mijn activiteiten elke dag bij te gaan houden. Volgende week vrijdag geef ik je een update over mijn eerste week! Geef je mij dan ook een update over jouw eerste week? Ik ben benieuwd!

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply