Persoonlijk

Kim’s Maand – Januari 2020

Al wekenlang wil ik een nieuw artikel schrijven, maar elke keer komt het er maar niet van. Dat komt deels omdat ik steeds het idee heb dat ik per se iets moet delen over eten. Want ja, CozyMess begon natuurlijk wel ooit als een foodblog. Het punt is dat ik gewoon niet meer zoveel in de keuken sta als vroeger. Ik bedenk ook weinig interessante gerechten en als er gekookt wordt, is dat 9 van de 10 keer door Lianne. Daar bof ik natuurlijk wel mee, met zo’n vriendin die goed kan koken. Toen dacht ik: waarom niet gewoon in ieder geval weer maandelijks een update over mijn maand? Dat vond ik altijd leuk om met jullie te delen. Dus hee, daar issie dan! Mijn eerste maandoverzicht sinds meer dan een jaar ;)

Hoogtepunten van Januari 2020

Eigenlijk heb ik in januari 2 grote hoogtepunten: 

  • Reizen door een deel van Marokko
  • Officieel samenwonen met Lianne

Laat ik met het laatste beginnen, dan kan ik daarna uitgebreid vertellen over Marokko :) 

Samenwonen

Deze maand is Lianne officieel bij mij komen wonen! Januari was daardoor een beetje druk, maar ook heel leuk. Samenwonen is natuurlijk altijd spannend, maar we waren toch zo vaak samen dat het een heel logische stap was :) Nu zijn we samen aan het kijken hoe we het huis leuk kunnen inrichten. Ik ben hier natuurlijk in juli gaan wonen en ik heb overal een beetje goedkoop tweedehands meubels vandaan geplukt, maar het is niet echt één geheel zeg maar.

Nu hebben we besloten alle meubels op te gaan knappen. Alles wordt zwart met hout. Dus bijvoorbeeld de eettafelpoten worden zwart en het houten blad gaan we schuren en beitsen. En dat dus bij alle meubels zo. Snap je? De houten eetkamerstoelen worden helemaal zwart. Meer een stoere, industriële maar toch knusse sfeer :) En jullie kennen me, natuurlijk ook met veel planten ;) Ik zal in mijn volgende post even een aantal before en after foto’s delen. Ik kwam er namelijk achter dat ik nog helemaal geen foto’s heb gemaakt van mijn huis, dus helaas kan ik je nu nog niks laten zien. Behalve een foto van een boekenkast die we via Marktplaats hebben gekocht. Met heel veel zooi ernaast haha:

Deze kast heeft bijna dezelfde kleur als de muur (eucalyptus groen). Dat was niet zo mooi tegen elkaar aan, dus nu hebben we hem helemaal geschuurd en geverfd! Dat kostte even een zaterdag, maar het resultaat is echt heel nice! Je ziet meteen rechts op de foto de eettafel en eettafelstoelen die we ook nog gaan aanpakken.

Reis door Marokko 

Ik had nog superveel vakantiedagen over van vorig jaar, dus daar moest ik natuurlijk even een deel van gaan opmaken. Wat vervelend zeg ;) Lianne en ik vonden goedkope vliegtickets naar Marrakech en daar waren we allebei nog niet geweest! In januari 25 graden? Romantische sfeer? Lekker eten? Nou bingo natuurlijk. Meteen geboekt.

Ik kan je wel zeggen dat ik vermoeider en meer gestrest thuiskwam dan ik was toen we er heen gingen, haha. Het was echt superleuk, echt waar. Maar ohmygod, wat een prikkels. Je moet er wel tegen kunnen. Al die mensen die je van alles willen verkopen en dan echt met belachelijke prijzen komen. Veel mensen die je proberen op te lichten, zoals taxichauffeurs of jongens op straat die zeggen dat de poort dicht is en ze je wel even laten zien hoe je wel moet lopen. En 2 vrouwen die alleen reizen (zonder man), dat vraagt wel gewoon een beetje om problemen in een land als Marokko. Al die mannen die aandacht van je willen en dingen naar je roepen. Na twee dagen word je daar echt moe van en wij waren er een week.

Nu lijkt het net alsof Marrakech helemaal niet leuk was, maar het was echt een hele ervaring. Ik ben al in best veel landen geweest, maar dit was mijn eerste keer in Afrika en wow dat is echt weer heel anders dan alles dat ik gewend ben. Marokko is echt een prachtig land. Een land dat zeker in mijn top 3 staat met meest mooie, verrassende landen. 

Omdat wij een week waren, konden we ook andere steden bezoeken. Zo huurden we voor 3 dagen een auto en reden we naar Essaouira (kustplek) en door het Atlasgebergte naar Aït Ben Haddou (middeleeuwse stad met prachtige kasba’s). Elke plek was echt weer heel anders. Essaouria was wel echt heel relaxed, met echt een chille kustsfeer. Daar had ik best langer willen blijven dan 1 nachtje. Vooral de weg naar Aït Ben Haddou vond ik echt geweldig. Met de Kia Picanto door de bergen. Soms onverharde wegen. Heel veel kronkelende smalle weggetjes. En dat met de meest prachtige uitzichten. Dat heeft echt best wel veel indruk op mij gemaakt. Daarom ben ik ook echt heel blij dat we niet een week lang in Marrakech zijn gebleven. 

Ik moet de foto’s die ik met mijn camera heb gemaakt nog uitzoeken, dus ik zal later een uitgebreid artikel met jullie delen met tips voor Marokko en meer foto’s ;) 

Liefs Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply