Persoonlijk

Kim’s Maand – Juni, Juli en Augustus

Jeetje jongens, ik ben nog nooit zó lang inactief geweest op m’n blog :( Gelukkig heb ik nu meer tijd over en ook weer zin gekregen om iets te doen aan deze inactiviteit! In dit artikel zal ik je uitleggen waarom je de laatste tijd weinig van me heb gelezen. Ook zal ik je vertellen hoe mijn juni, juli en augustus was. Ik heb een hoop te vertellen in ieder geval, dus pak er maar even een lekker kopje thee/koffie bij ;) Dit gaat een lang artikel worden!

Stage/werk

Laat ik maar meteen uitleggen waardoor mijn inactiviteit kwam: ik was enorm druk met de laatste loodjes voor mijn studie. In juni heb ik mijn stage afgerond met een 9 (!!!) en daarna ben ik fulltime aan het werk gegaan bij hetzelfde bedrijf. Normaal zou ik nog een collega hebben waarmee ik het werk kon verdelen, maar nu moest ik het alleen doen én kreeg ik extra taken dus was het echt even pittig! Na mijn werk had ik gewoon geen energie meer om te gaan koken en nieuwe recepten te bedenken voor CozyMess. Ik was namelijk ook heel druk met het voorbereiden op mijn eindgesprek/scriptieverdediging.

Onze buurman op kantoor

Bij het werkleven horen ook gezellige borrels met collega’s ;)

Eindgesprek

Het eindgesprek is het laatste dat je doet voordat je afgestudeerd bent. Het bestaat uit een presentatie van 10 minuten over een onderwerp dat gerelateerd is aan je scriptieonderwerp en daarna 20-30 minuten kritische vragen beantwoorden over scriptie en de presentatie. Wat was ik zenuwachtig voor mijn eindgesprek zeg. Niet normaal. En dat al zo’n 1.5 week voordat ik mijn gesprek had. Ik kon amper nog eten en viel daardoor ook echt 4 kg af in zo’n korte tijd haha… Ik had mijn gesprek op 21 juni. En ik was gezakt.

Man wat baalde ik zeg. Iedereen baalde met me mee. Wat k*t dat ik zo’n doodeng gesprek nog een keer moest gaan doen. Ik werd er alleen maar onzekerder van natuurlijk. Ik had ook geen idee hoe ik dit moest gaan aanpakken. Maarja, dat kwam na de vakantie wel weer want mijn herkansing zou toch pas eind augustus zijn. We sloten deze stomme dag gelukkig toch nog gezellig af door met mijn moeder, zusje en Ronald Gin Tonic’s te drinken bij Hudson Beach en sliptong te eten bij een restaurant in Kijkduin waar echt héél lief personeel werkte… :)

Vakantie!

Hoewel het natuurlijk een stuk fijner zou zijn als ik me geen zorgen meer hoefde te maken om het behalen van mijn diploma, heb ik een super chille vakantie gehad. Ja, ik dacht er wel vaak aan dat ik nog een presentatie moest voorbereiden en maakte me ook zorgen om alles. Het was wel heerlijk dat ik ook even bij kon komen twee weken lang. Lekker aan het strand op een strandbedje met een frappé in mijn hand. ‘s Avonds iets te veel cocktails drinken tijdens happy hour (ja uh, 5 euro voor alle cocktails… Wat denk je dan), heerlijke gyros schotels eten en af en toe een tafel vol verschillende Griekse specialiteiten bestellen en samen delen, Griekse biertjes drinken met mooie uitzichten en heel veel katten en hond Mikos knuffelen. En niet te vergeten: nog 2 dagen naar Athene om te meeten met mijn zusje en haar vriend! Dat was ook zeker een hoogtepunt van de vakantie. De goede foto’s volgen nog :)

Eindgesprek 2

Toen we weer thuiskwamen, mocht ik dezelfde dag alweer aan het werk. En aan mijn voorbereiding voor mijn eindgesprek. Ik had 2.5 week om een nieuw onderzoek te doen voor mijn presentatie en mij dit keer beter voor te bereiden op mijn scriptie. Wat een stress. Ik wist maar niet wat voor onderwerp dit keer wel goed genoeg zou zijn en zonder onderwerp kon ik natuurlijk nergens aan beginnen! Toen ik eenmaal een onderwerp wist, was ik echt dag en nacht aan het voorbereiden. En niet alleen ik, ook Ronald. En ook mijn vader en zusje kwamen langs om me te helpen en te oefenen. Op werk heb ik geoefend, ik heb mijn tekst door zoveel mogelijk mensen laten lezen en controleren en duizend keer geoefend. Ik had 3 A4’tjes met kritische vragen waar ik al een antwoord op bedacht had. Ik was 10 keer beter voorbereid dan de vorige keer en de vorige keer had ik een 5. Het zal nu wel goed moeten komen dan, toch?! 23 augustus was het uiteindelijk zo ver. De herkansing.

Ik hield het niet meer. Wat nou als ik het wéér niet zou halen? Dan zou ik het nooit halen! Ronald ging met me mee naar school om met me mee te wachten voordat ik aan de beurt was. En voor wanneer ik de gang opgestuurd zou worden zodat de beoordelaars mijn gesprek konden beoordelen. En me eventueel op te vangen als ik weer zou zakken. Die 10 minuten dat we moesten wachten voor ik mijn resultaat zou horen, waren de 10 langste minuten in mijn leven. Toen ik weer binnen geroepen werd en na 30 seconden het woord “Gefeliciteerd” hoorde, moest ik bijna huilen. Oh wat was ik opgelucht. Ik heb hun feedback amper kunnen horen, want in mijn hoofd was ik al aan het feesten. Ik was gewoon GESLAAGD! YESSSSSSSS, YESYESYESYESYESSSS! Ik ben nu officieel diëtist :) Die tranen kwamen uiteindelijk toen Ronald mij omhelsde om me te feliciteren. Tranen van opluchting!

We vierden het samen met een etentje en later met taart en champagne met mijn ouders, broertje en zusje. Deze week ga ik mijn diploma ophalen en gaan we er ook nog even een feestje van maken, want helaas krijg ik geen diploma-uitreiking omdat ik moest herkansen. Ik heb dus een gezellig etentje gepland met mijn ouders, broertje + vriendin, zusje + vriend, opa en oma en schoonouders. Super gezellig!

Vrijheid, vrije tijd

Nu ik dit hele hoofdstuk heb afgesloten, heb ik opeens vrije tijd! Er is nu zo’n groot deel afgevallen van mijn leven. De avonden zijn nu voor mij en ook in de weekenden kan ik gewoon lekker doen waar ik zin in heb! Zo fijn! Voorlopig werk ik nog steeds bij mijn oude stage en heb ik het naar mijn zin. Ik ga nu wel minder werken, omdat ik ook een aantal andere dingen wil gaan doen :) Ik wil mijn blog weer gaan oppakken bijvoorbeeld! Mijn doel is om elke week weer een recept online te zetten. Dat moet prima lukken! Door mijn werk is de plezier in recepten bedenken, koken en fotograferen een beetje afgenomen, maar deze komt gelukkig alweer terug! Naast het delen van recepten, ben ik ook opzoek naar samenwerkingen met bedrijven. Dus mocht je iets weten, laat het me weten! :)

Gezonde voeding

Nu ik diëtist ben, wil ik misschien toch ook wat meer over gezonde voeding gaan schrijven. Alleen moet ik dan wel weten of jullie dat leuk vinden of niet en wat jullie zouden willen weten! Ik wil al jullie vragen over gezonde voeding gaan beantwoorden! Hoe moeilijk of makkelijk de vraag ook is. Dus heb je een vraag, laat het me vooral weten! Ik beantwoord hem graag.

De rest van mijn juni/juli/augustus

Mja zoals je misschien al doorhebt, heb ik echt veel tijd gestoken in mijn eindgesprek en werken. Echt leuke dingen heb ik dus die maanden niet gedaan! Er waren wel nog een paar hoogtepunten die ik met je zal delen:

  1. Een kanotocht met mijn ouders, Leroy, Mandy en Ronald
  2. Drankjes met vriendinnen
  3. Persuitnodiging bij Market 33 in Amsterdam!
  4. Een loungebank gekocht voor op het balkon
  5. Gezellig etentjes met vrienden en familie
  6. Drankjes met collega’s
  7. Persuitnodiging door ERU bij paleis Soestdijk met een heerlijk diner en vet concert van Jack Johnson!
  8. Dagje Amsterdam met m’n zusje en nichtje
  9. Casino avondje met m’n broertje, zusje en Ronald
  10. Heel veel chillings met de katten

Eind september zal ik weer een overzichtje geven over de maand september! :) En ik zal snel een lekker recept delen, dat beloof ik ;)

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply