Life/ Persoonlijk

Kim’s Week – Week 6 en 7 (2018)

Wat is de week weer voorbij gevlogen! Vind je niet? Het waren weer drukke weken, daarom doe ik ook even verslag van 2 weken in 1 artikel. Het was gewoonweg te druk om een blog te schrijven! Ten eerste kreeg ik mijn beoordeling van mijn scriptie terug, de vrijdag van week 6 ging ik met stage een hele dag (9 uur lang!) koken bij een grote Ekoplaza in Utrecht, die zaterdagavond had ik date-night met Ronald en ik kon het niet laten om weer te shoppen voor ons huis. In week 7 werd ik verrast door Ronald op Valentijnsdag, speelde ik een leuk bordspel met een vriendinnetje en kookte ik heel veel recepten om te delen op dit blog! Lees je mee?

Laat ik bij het begin beginnen. Ik kreeg dus mijn beoordeling terug van mijn scriptie en het duurde even voor het tot me doordrong dat ik mijn scriptie gewoon gehaald heb! Ik ben echt super blij en opgelucht, is weer een ding wat ik kan afstrepen op weg naar mijn diploma. Het scheelt me ook een hoop stress tijdens mijn stage, dus erg fijn!! Zaterdagavond vierde ik het met Ronald met een etentje en biertjes in Scheveningen :)

Alle andere dagen van week 6 waren niet heel bijzonder, behalve dan vrijdag en zondag. Na een lange stagedag heb ik alleen maar zin om op de bank neer te ploffen en Netflix te kijken :P Vrijdag was wel een hele leuke lange stagedag, want we gingen dus koken. We hebben voor Ekomenu met z’n drieën een stuk of 12 recepten gekookt die dag en ik heb ze allemaal gefotografeerd. Deze gerechten komen binnenkort dus in het menu! Lijkt me heel tof om de eerste foto, gemaakt door mij, op een gedrukte receptenkaart te zien :)

Lunchtijd! We aten een aantal gerechten die we kookten voor de menu’s

Eigenlijk hadden Ronald en ik vrijdag de date-night, maar ik was uiteindelijk pas om kwart voor 8 thuis van stage haha. Na 9 uur staan koken, had ik echt geen energie meer om iets te ondernemen. Ik was geloof ik om 22 uur al in slaap gevallen op de bank, oeps… Daardoor kon ik zaterdag wel lekker vroeg opstaan om wat belangrijke dingen te doen! ‘s Middags gingen we naar de stad, kocht ik nieuwe kleding en schoenen en gingen we lunchen bij Anne & Max. Voor het eerst. Ik was daar dus nog nooit geweest, maar het is een super leuke tent. Hier in de Fahrenheitstraat opent binnenkort ook een Anne & Max dus daar ben ik wel blij mee! :)

Ik had gehoopt dat ik dit artikel mijn krijtbord aan je kon laten zien, maar het is toch allemaal weer meer werk dan ik dacht. We zijn er wel druk mee bezig, maar het bord moet een aantal lagen verf krijgen die steeds weer 4 uur moet drogen, dus we kunnen maar 1 laag per dag aanbrengen. Hopelijk is hij komend weekend wel af. In principe is het alleen nog maar een kwestie van hem ophangen nu, want alle lagen verf zitten er ondertussen op. Ik heb afgelopen week nog zo’n schoenenkastje gekocht die ik vorige week liet zien. Ik moet hem alleen nog in elkaar zetten, maar dat laat ik dit keer wel over aan Ronald haha. En een leuk bureaustoel! Heb ik alleen nog geen foto van :p

In plaats van een foto van het krijtbord, heb ik een foto van de katten voor je:

In week 7 sprak ik op dinsdag af om bij een vriendinnetje te eten. Na het eten gingen we een heel leuk bordspel spelen; Ticket to Ride. Hij is zo leuk dat ik hem zelf ook wil hebben, maar hij is nergens meer online te koop!! :( Zo stom… In het begin is het even een lastig spel, maar hij wordt echt heel leuk als je hem eenmaal doorhebt.

Woensdag was het Valentijnsdag en ik ging er vanuit dat we niks gingen doen. Dinsdag merkte ik dat Ronald toch een beetje geheimzinnig deed, dus ik was al erg nieuwsgierig geworden. Toen ik woensdag thuiskwam van stage lagen er in de gang en in de woonkamer rozenblaadjes en stonden er overal kaarsjes aan.

Ronald zelf stond in de keuken druk in pannen te roeren. Hij maakte een driegangenmenu voor mij! Zo leuk! Als voorgerecht aten we homemade champignonsoep en brood met homemade smeersels. Als hoofdgerecht lamsrack met harricot verts. Als toetje citroensorbetijs. Hij wilde ook nog brownies maken, maar dat werd een beetje te veel haha. Het was allemaal super lekker.

Lief he?! En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik ook nog een hele mooie ring van hem <3

Op zondag vierden we m’n moeders verjaardag. Dat was nogal spontaan bij mij thuis en ik maakte 2 taarten voor haar. Eén Witte chocolade Oreo cheesecake, die maakte ik in 2016 ook voor mijn eigen verjaardag, en een citroentaart. Allebei heel anders en beide super lekker!

Ik wilde heel graag weer eens recepten maken om online te kunnen zetten. Het is alleen zo lastig omdat ik door stage steeds al een maaltijdbox heb voor 4 dagen en ook elke week wel een dag heb dat ik moet koken voor stage en dus eigenlijk voor 5 dagen aan avondeten heb. Vaak eet ik 1 dag per week bij iemand anders en 1 dag buiten de deur. Dus ik hoef nooit meer zelf iets te bedenken! MAAR, ik heb afgelopen weekend het hele weekend in de keuken gestaan om andere lekkere recepten te maken.

Er zit een recept tussen met deze hete rawits als hoofdingrediënt!

Geen dinerrecepten, maar lunch, taarten en bijgerechten. Ik heb 5 recepten kunnen maken, dus ik heb in ieder geval voor de komende 5 weken voor elke week 1 recept om te delen :) Was heerlijk om weer lekker druk bezig te zijn voor m’n blog! Dat heb ik zoooo gemist!!! Hopelijk vinden jullie het ook leuk om weer eens wat recepten te gaan zien.

Tot volgende week!

Liefs, Kim

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  helenhoneysuckle
  25 februari 2018 at 22:33

  Thank you for clarification on this!! 10 I will let every mom I know read this article.

 • Reply
  Sury
  23 februari 2018 at 15:58

  CozyMess – Kim, thank you for this post. Its very inspiring.

 • Leave a Reply