Life/ Persoonlijk

Mijn doelen voor 2019

Eigenlijk was ik bezig met het schrijven van een terugblik op 2018, zoals ik dat vorig jaar ook gedaan heb. Tijdens het schrijven kwam ik erachter dat 2018 eigenlijk helemaal niet zo’n interessant jaar voor mij was. Het bestond voornamelijk uit stage lopen en afstuderen en vanaf juni uit werken. Natuurlijk was dat ook wel mijn hoogtepunt van 2018; dat ik afstudeerde. En ja ik heb ook leuke reizen gemaakt; naar Lesbos + Athene en Rome! Maar buiten dat was het eigenlijk een saai jaar, dus in mijn terugblik had ik niet veel te vertellen. Dit zette mij aan het denken. Ik wil dat 2019 anders gaat worden. Ik voel dat 2019 het jaar wordt van veranderingen. In dit artikel zal ik met je delen wat mijn doelen zijn voor 2019.

Meer energie

Mijn grootste doel is om in 2019 weer mijn energie terug te vinden om na mijn werk ook nog dingen te ondernemen. Zoals afspreken met vrienden, sporten, bloggen en bezig zijn met mijn andere hobby’s. Nu plof ik na werk op de bank en kom ik er niet meer van af. Als dit zo door gaat, ga ik geen enkel doel behalen in 2019! Mijn plan is dan ook om:

 1. Beter te slapen, door eerder naar bed te gaan en mijn smartphone weg te leggen
 2. Meer te bewegen, om mij fitter te gaan voelen
 3. Gezonder te eten, want ook daar ga ik mij beter door voelen. Heel januari drink ik ook geen alcohol en dat zal ook zeker wat uit gaan maken :)
 4. Beter plannen, door een weekplanning te maken van te voren. Zo weet ik van te voren waar ik aan wil werken en plof ik waarschijnlijk minder snel de bank op. Ook het inplannen van een avondje/dagje niks is hierbij belangrijk!

Vaker creatief bezig zijn

Oké ik ben nog wel creatief bezig. Met meubels maken en opleuken enzo. Maar vroeger was ik echt héél creatief. Als kind (basisschool) tekende ik heel veel. Op de middelbare school volgde ik een speciaal ‘plan’ waarbij ik ook lessen volgde op de kunstacademie in Den Haag en na de havo ben ik Kunstzinnige Therapie gaan studeren. Na die opleiding (dat alweer 5 jaar geleden is denk ik?) raakte ik nooit meer een potlood of een kwast aan. Echt zonde, want ik had er altijd veel plezier in. Nu ik mijn Voeding en Diëtetiek heb behaald, denk ik veel terug aan de tijd dat ik nog tekende en schilderde. Dat wil ik weer gaan oppakken in 2019. Ook wil ik echt wat gaan doen met de foto’s die ik maak, want er zitten echt wel mooie plaatjes tussen. Creatief bezig zijn geeft mij ook energie!

Bloggen oppakken

In 2018 heb ik weinig geblogd en dat vind ik heel jammer. Ik vind het nog steeds heel leuk om te schrijven en om artikelen te delen. Mijn blog is altijd voornamelijk gericht geweest op recepten en voeding. Het probleem is dat ik na werk niet echt zin/energie meer heb om te gaan koken. Vaak kookt Ronald, omdat hij eerder thuis is dan ik. Ik bedenk wel het weekmenu, maar ik bedenk vaak makkelijke dingen voor hem en om het makkelijk te maken gebruik ik recepten van bijvoorbeeld de AH. Het lukt op dit moment dus niet om veel recepten met jullie te delen. Misschien komt dat vanzelf weer als ik weer meer energie heb, maar voor nu in ieder geval niet. Om dan helemaal niks meer te doen met mijn blog, vind ik zonde. Ik heb er altijd veel tijd en moeite in gestopt. Daarom wil ik over andere onderwerpen gaan bloggen. Of misschien ga ik wel heel ander soort artikels delen. Ga ik vooral foto’s delen van mijn reizen, aangezien ik nog 1000000000 foto’s van mijn Maleisië-Bali-Singapore reis heb liggen :) Misschien ga ik de tekeningen/schilderingen die ik maak wel in een webshop plaatsen :) Wie weet. Ik ben er nog niet helemaal uit en feedback van jullie is zeer welkom! Dus laat me vooral weten waar jij over wilt lezen of wat jij wilt zien. Ik ga hier de komende tijd goed over nadenken en zal dan met een update komen :)

Meer van de wereld zien

Ik vind het heel belangrijk om zoveel mogelijk te zien van de wereld. Op zich ben ik er al goed mee op weg, want in februari gaan Ronald en ik backpacken door Vietnam. Daar heb ik heel veel zin in! Maar er valt ook nog genoeg te ontdekken dichterbij huis. Ik heb best wat gezien, maar naar steden als Londen en Parijs en landen als Polen, Portugal en Noorwegen ben ik nog niet geweest. Hoe kan ik nou nog nooit in Londen of Parijs geweest zijn?! Daar moet ik dit jaar echt heen. Wat ik ook graag zou willen, is een rondreis door Schotland maken. Maar ik denk dat ik dat voor volgend jaar bewaar :) Eerst maar eens Vietnam ontdekken!

Eigen bedrijf oprichten

Van jongs af aan wil ik al een eigen bedrijf. Nu ik afgestudeerd ben is het natuurlijk tijd om dat op te gaan pakken. In de zomer ben ik er mee bezig geweest om als ZZP’er te gaan werken, maar dat heb ik toen niet doorgezet. 2019 wordt het jaar dat ik serieus ga kijken naar een eigen onderneming! Gelukkig kan dit prima naast mijn huidige werk, dus dat is fijn :) En ook dit is iets waar ik veel energie van krijg! Ik verklap verder nog even niets over dit onderwerp ;)

Zo, dat zijn toch een aantal mooie doelen voor 2019! Heb jij mooie doelen voor 2019? Ik ben erg benieuwd!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Marieke
  21 januari 2019 at 13:27

  Jeej :-) weer n blog

 • Leave a Reply