Persoonlijk

Mijn doelen voor 2021

Tijdens mijn studies had ik altijd een bloedhekel aan doelen stellen. Elk blok weer opnieuw. En uiteraard allemaal SMART. Doelen stellen vind ik nu juist heel chill. Het geeft duidelijkheid en een richting en dat is wat ik nodig heb. In 2020 heb ik geen doelen opgesteld voor mezelf en dat vind ik wel jammer. Ik heb niks om er even bij te pakken om te kijken of ik vooruitgegaan ben. Daarom doe ik het voor 2021 wel! In dit blog deel ik ze met jou + een aantal tips over hoe je je doelen nou echt eens een keer kan behalen :)

Voor 2021 heb ik ook iets nieuws bedacht: ik ga thema’s koppelen aan dit jaar. Dat zijn voor 2021 de thema’s selfcare en creativiteit. Dit zijn thema’s die ik belangrijk vind en waar ik meer mee bezig wil zijn dit jaar. Mijn doelen zijn dan ook gebaseerd op deze 2 thema’s. Het lijkt me leuk om dit jaar deze thema’s vaker terug te laten komen op mijn blog. 

Selfcare

Eigenlijk zou dit nooit een doel moeten zijn, maar toch vergeet ik vaak goed voor mezelf te zorgen. Ik luister niet altijd even goed naar mezelf en let niet zo goed op mijn behoeftes en wat ik voel. Kijken naar mijn eigen behoeftes voelt vaak egoïstisch. Dat is dus eigenlijk helemaal niet egoïstisch. Ik vond hier een mooie toepasselijke quote bij en daar heb ik even een plaatje van gemaakt. Oh no, word ik nu zo’n blogger die inspirational quotes gaat delen?? Maybe… Maar deze is wel heel erg belangrijk mensen. Kijk:

selfcare quote

Ja denk daar maar eens over na. Het was voor mij even een eyeopener. Als ik goed voor mezelf zorg en lief ben naar mezelf toe, ben ik veel meer waard. Dan heb ik meer energie, een beter humeur, zit ik lekkerder in mijn vel en ben ik dus waardevoller en leuker voor mijn omgeving.

Dit is wat ik ga doen om beter voor mezelf te zorgen:

 • Vaker doen wat ik leuk vind en wat me voldoening geeft
 • Minimaal 2 van de tientallen spirituele en psychologische boeken lezen die ik al in de kast heb staan
 • Mindfulness toepassen in het dagelijkse leven 
 • Minstens 1 keer per week de natuur opzoeken door een wandeling te maken
 • Een positiviteitsdagboekje bijhouden en daar elke dag één positief iets in schrijven
 • Regelmatiger gezond eten

Creativiteit

Net als het thema selfcare is het thema creativiteit eigenlijk heel breed. Je zou het misschien niet meteen denken, maar dit thema heeft wel wat overlap met het vorige thema. Ik merk namelijk dat ik er veel voldoening uit haal om lekker creatief bezig te zijn. Het is leuk om iets te maken en trots te zijn op het resultaat. Dat heb ik bijvoorbeeld met koken en fotografie, maar ook door te ondernemen. Ik haal veel voldoening uit voor mezelf bezig zijn en het nadenken over een eigen bedrijf. Dit jaar wordt het jaar dat ik daar wel écht stappen in wil gaan zetten. 

Concreet zijn dit mijn doelen gerelateerd aan het thema creativiteit:

 • Mijn Instagram-shops uitbreiden met als begindoel minimaal 1 verkoop per week
 • Een e-book met recepten creëren en aanbieden
 • Beginnen met borduren, schilderen en tekenen
 • Meer verdiepen in fotografie, bijvoorbeeld portretfotografie, en mijn foodfotografie verbeteren
 • Mijn ondernemingsplan schrijven en een KVK-inschrijving realiseren

Mijn blogdoelen

Naast bovenstaande doelen, wilde ik ook een aantal blogdoelen voor mezelf opstellen. De afgelopen maanden heb ik geprobeerd regelmatiger blogs te delen en dat vond ik hartstikke leuk. Natuurlijk wil ik er ook iets mee bereiken, bijvoorbeeld een groei zien in bezoekersaantallen of in Instagram/Facebook volgers.

In 2020 is het aantal bezoekers van mijn blog gelijk gebleven aan 2019. In 2019 is het echter gedaald met zo’n -29% ten opzichte van 2018. Zo zonde! Ook het aantal volgers op Instagram is enorm gedaald. Daarom hebben ik deze doelen opgesteld voor mezelf:

 • Ernaartoe werken om minimaal 2 blogs per week te gaan delen
 • 29% groei in bezoekersaantallen ten opzichte van 2020
 • Minimaal 5.550 Instagramvolgers hebben aan het eind van het jaar (dat is een groei van ongeveer 29%)
 • Per week minstens 3 berichten delen op de tijdlijn van Facebook en Instagram en elke dag iets in de stories
 • Actief samenwerkingen opzoeken en minimaal 1 betaalde langdurige samenwerking aangaan

Ik denk dat ik zo een lijstje met hele mooie doelen voor mezelf heb opgesteld! Ik ben heel erg benieuwd wat ik over een jaar hierover kan delen :) Uiteraard houd ik jullie ondertussen op de hoogte! Ik zal halverwege het jaar nog even een update geven over de voortgang. 

Tips hoe je je doelen kunt bereiken

Je doelen bereiken is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Daarom zal ik je een aantal tips delen die mij helpen bij het bereiken van mijn eigen doelen. Voor mij helpt het altijd heel erg om het op te schrijven voor mijzelf. Ik heb bijvoorbeeld zelf mijn doelen opgeschreven en op een prikbord geprikt. Zo word ik ook telkens aan mijn doelen herinnerd. 

 1. Bedenk je goed waarom je dit wilt en schrijf dit op. Bedenk hoe het zal zijn als jij je doel bereikt hebt.  Wat zal het je geven? Wat zal je dan voelen? Pak dit erbij wanneer je het even lastig hebt.
 2. Breek je doel op in kleine stukjes. Wil jij dit jaar meer gaan bewegen? Je hoeft niet meteen als doel te hebben dat je elke dag 10.000 stappen wilt zetten. Als je nu op de 1.500 stappen per dag zit, blijf je wellicht langer gemotiveerd wanneer je eerst probeert een week lang elke dag 3.000 stappen te zetten. En lukt dat? Probeer dan eens die week erna of je elke dag 4.000 stappen kunt gaan zetten. 
 3. Houd je voortgang bij. Dan zal je merken dat al je inzet niet voor niks is. Zo heb ik een bullet journal waar ik vakjes mag inkleuren wanneer het me gelukt is om die dag een halfuurtje te gaan wandelen. Wanneer het me niet gelukt is, mag ik hem niet inkleuren en heb ik dus een “gat”. Dat is lekker confronterend natuurlijk. Zo maak ik er eigenlijk een spelletje van voor mezelf.
 4. Licht je omgeving in. Misschien wilt iemand in je omgeving ook wel meer gaan bewegen? Samen doen is altijd leuker natuurlijk en je kunt elkaar goed motiveren! Maar anderen kunnen jou ook vragen hoe het gaat met je voortgang. Dan wil je natuurlijk wel kunnen zeggen dat het de goede kant opgaat :)

Liefs, Kim

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kim's Update - #01, 2021 - CozyMess
  30 maart 2021 at 18:00

  […] met mijn paint by number projectje bijvoorbeeld. Ik moet zeggen dat ik dus best goed bezig ben met mijn doelen gerelateerd aan creativiteit! 🎉 Met mijn andere doelen gaat het wat minder goed, maar hee ik heb nog 9 maanden de tijd! […]

 • Reply
  Karin
  31 januari 2021 at 23:18

  Heel veel succes met het behalen van je doelen Kim.
  Super goed van je!
  Je hebt mij op het idee gebracht, ik ga ook maar eens doelen voor mezelf stellen voor dit jaar, in plaats van te blijven hangen waar ik nu in zit
  Thanx voor deze motivatie
  En jij heel veel succes
  Je kan het daar ben ik van overtuigd!!!

 • Leave a Reply