Travel

Mijn reis door Azië

Times flies! En dat vind ik helemaal niet erg, wanttttttt dan ga ik ook bijna op vakantie!!!! En wat voor een vakantie. Mijn reis door Azië. Een deel van Azië dan. Singapore, Maleisië en Bali om precies te zijn. En omdat het bijna zo ver is, kan ik me niet meer inhouden om er iets over te vertellen. Ik ben zo enthousiast en heb er zoveel zin in! En wie weet heb jij nog wel een goede tip voor me? :) Laat het me vooral weten, tips zijn altijd fijn <3

Mijn reis door Azië

Omdat ik nog nooit in deze landen geweest ben, kon ik geen foto’s van mezelf delen en heb ik foto’s van anderen gebruikt. Bij elke foto zal ik een link naar de bron toevoegen :) Mijn, of eigenlijk onze, reis door Azië begint in Singapore. We kozen om naar Singapore te vliegen omdat het een goede vliegdeal was en omdat we dan meteen Singapore ook kunnen bezoeken.

Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost Azië. Echt heel klein, met zijn 716 km2. Ik geloof dat het 58x past in Nederland, om even een beeld te scheppen. De bevolkingsdichtheid is dan wel weer bijna 20x zo hoog als Nederland. En Singapore heeft geen steden, gek he? Het bestaat gewoon uit Singapore :p

Ik denk dat Singapore te vergelijken is met Dubai, qua hoge gebouwen en hoog welvaartsniveau. Het blijft er groeien, net als Dubai. En bovendien is het er erg veilig en heel schoon, ook wel fijn. Het is niet te vergelijken met de rest van Zuidoost Azië, dat weet ik wel :) Het is een erg duur land. We hebben een hotel geboekt voor de eerste nachten en dat kost gewoon 100 euro per nacht. Dan heb je niet eens een super luxe hotel ofzo :p Klinkt misschien niet heel duur, maar als je nagaat dat we de rest van de vakantie soms voor 10 euro per nacht ergens zitten is dat wel een groot verschil natuurlijk ;)

Foto Singapore van Stop and Stare

Wat is er te doen in Singapore? Genoeg! Er zijn parken, pretparken, bioscopen en stranden. Je kunt er goed eten heb ik gelezen en het blijkt heel leuk te zijn om door de verschillende wijken te lopen. Een leuke manier om Singapore te verkennen is met een rondvaart. Dat zou ik wel willen doen. Er is ook een Chinatown met veel restaurants, traditionele tempels, moskeeën, beelden, winkeltjes, etc.

Eigenlijk weet ik nog niet zo goed wat er te doen is in Singapore haha, maar ik geef je natuurlijk een uitgebreid verslag als ik weer terug ben ;) We blijven er 2 nachten bij aankomst en overnachten er ook nog 1 nacht als we weer richting huis gaan.

Maleisië

Vanuit Singapore gaan we naar Maleisië. Eerst komen we langs Malakka. Het grappige aan Malakka is dat er veel Nederlandse invloeden terug te vinden zijn. Veel Nederlandse gebouwen, zoals het Stadhuys en een plein dat Dutch square heet. We blijven hier 2 nachten.

Na Malakka vertrekken we naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Vanuit Kuala Lumpur zijn er veel activiteiten te ondernemen. Zo wil ik naar een olifanten opvang en de Batu Caves. Je kunt er goed shoppen en eten. Ik ben niet echt een shopper, maar als je ergens goed kan eten vind ik het al leuk :p Kuala Lumpur is een moderne stad met wolkenkrabbers, maar ook hier heb je weer wat oudere wijken. Het lijkt mij super tof om een drankje te doen bij een skybar! Die hebben ze er ook genoeg :)


Foto Kuala Lumpur van Wikipedia

Vanuit Kuala Lumpur vertrekken we naar het oerwoud. Eindelijk een beetje natuur ;) Taman Negara is het oudste regenwoud van de wereld. Het is een regenwoud waar nog amper gekapt is en daardoor verkeerd het nog in oorspronkelijke staat. Een van de hoogtepunten van het regenwoud is de canopy walk, een lange loopbrug op 45 meter hoogte. Ik met mijn hoogtevrees krijg alleen al rillingen als ik er aan denk, maar wie weet ga ik het proberen… Anders krijg ik later misschien wel spijt :p Wij overnachten in het enige resort dat in het regenwoud staat en ik ben echt heel erg benieuwd! De foto’s zien er prachtig uit en ik lees heel veel positieve verhalen :)

Foto Taman Negara van Backpacken in Azië 

Na Taman Negara gaan we naar het volgende stukje natuur; Cameron Highlands. Dit is een hooglandvlakte, waardoor het er wat koeler is. Het heeft het perfecte klimaat om thee te verbouwen en daarom zijn er dan ook veel theeplantages te vinden. Er zijn ook nog een aantal andere excursies die we er kunnen doen, zoals de Butterfly farm, cactusvallei, aardbeien plantages, Mossy forest, etc.

Foto Cameron Highlands van Backpacken in Azië

Na Cameron Highlands zoeken we weer even een leuke stad op. Penang. Dit is een eiland die met twee enorme bruggen te bereiken zijn. Het is vooral erg leuk doordat het veel culturele hoogtepunten heeft. Nergens in Maleisië proef je die typisch Aziatische sfeer zo goed als in Penang. Daarom ben ik zo benieuwd naar dit eiland :) In Georgetown, de “hoofdstad” van het eiland, zijn er veel tempels te vinden. De sfeer is er heel gezellig en je kunt overal lekker eten. Nou, klinkt goed?! Waarschijnlijk huren we er een scooter om het eiland te verkennen.

Na Penang komen we op onze laatste plek in Maleisië; Langkawi. Dit is een tropisch eiland met super mooie stranden en mooie natuur. Hier gaan we vooral lekker genieten van rust, het weer en het strand ;) Ik lees vaak dat mensen Langkawi het mooiste eiland vinden die ze ooit bezocht hebben en dat doet mijn hart natuurlijk sneller kloppen haha. Ik heb nu een beetje spijt dat we er niet een week blijven :p We blijven er maar 3 nachten om vanaf daar te vliegen naar Bali.

Foto Langkawi van Backpacken in Azië

Bali

We verlaten het mooie Langkawi om naar Bali te gaan. Daar is onze eerste stop Seminyak. Dit is een van de hipste en meest trendy regio’s van Bali. Je vindt er beachclubs, winkels en heel veel wellness faciliteiten. Je gaat er vooral heen om te relaxen en cocktails te drinken.

Na 4 nachten Seminyak is het tijd voor Ubud! Ubud ken je wel van films. Eat pray love bijvoorbeeld. Naar Ubud ben ik misschien wel het meest benieuwd, omdat het er zo geweldig uitziet op foto’s en in films. Daarom ben ik ook een beetje bang dat het tegen gaat vallen, maar we gaan het zien! In Ubud heb je veel bezienswaardigheden. Vooral heel veel tempels, rijstvelden en het Sacred Monkey Forest. Daar vind je tropische bossen, tempels en heel veel apen. Ook wil ik heel graag een kookworkshop gaan doen in Ubud, dat lijkt mij nou echt tof :)

Foto Sacred Monkey Forest van Easybook

Vanuit Ubud gaan we ook nog voor 1 nachtje iets meer naar het noorden van Bali, om te overnachten bij een vulkaan. Daar wilt Ronald graag naar de zonopkomst kijken, heel romantisch ;) Deze vulkaan heet Gunung Batur.

Na de vulkaan gaan we naar onze laatste bestemming van Bali. Bingin Beach. Ik heb geen idee of daar iets te doen is, maar het ziet er in ieder geval prachtig uit en we hebben een super leuk boho appartementje daar. De laatste dagen om te relaxen, voor we weer terugvliegen naar Singapore om vanaf daar weer naar Nederland te gaan. He blegh, heb nu al geen zin meer om terug naar huis te gaan haha.

Foto Bingin Beach van Melali

Het gaat zonder twijfel een fantastische reis door Azië worden. Veel nieuwe ervaringen opdoen, lekker eten, mooie plekken bezoeken en heel veel foto’s maken. Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Nu kan ik je natuurlijk nog niet zoveel vertellen over de plekken die ik ga bezoeken, maar als ik weer thuis ben ga ik alles met je delen. Al mijn 1000000 foto’s en mijn tips voor als jij een van deze plekken ooit eens wilt bezoeken!

Liefs, Kim

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Lydia
  25 juli 2017 at 13:45

  Lieve Kim,
  Wat heerlijk om dit allemaal te lezen.
  Op deze manier reizen wij een beetje mee.
  Wij hoen dat jullie een onvergetelijke vakantie zullen hebben.
  Dikke knuf van je omaatje en opaatje
  ps als je thuis komt zie je simba ook weer

 • Leave a Reply